Datoer under graviditeten: Hvor sikkert er det

Det er overflødigt at sige, at ernæring er det vigtigste i hele din graviditetsperiode. Selvom mange af de fødevarer, du spiser, har forskellige næringskilder, har dadler især potentiale til at modne livmoderhalsen. Det betyder, at fordelene ved datoer under graviditeten inkluderer at reducere dine smerter i arbejdskraften. Det letter dine muskler og giver dermed plads til en sikrere og smertefri levering.

En anden variant af datoer er den tørrede version af den. Tørre dadler under graviditeten kan aflaste dig fra graviditetsrelateret forstoppelse. Tørrede dadler er også kendt som khajoor. Det hjælper med at reducere kolesterolniveauet og holder dig væk fra enhver form for infektion.

Datoer under graviditeten:

Datoer under graviditeten

Er det sikkert at spise datoer (Khajoor) under graviditeten?

Datoer eller khajoor blev testet med nogle gravide. Gruppen blev klassificeret i to; en der spiste dadler regelmæssigt og den anden gruppe der ikke gjorde det. Ved afslutningen af ​​forskningen blev det fundet, at gruppen, der spiste dadler, regelmæssigt modner livmoderhalsen og dermed relativt smertefrit arbejde. På den anden side oplevede den anden gruppe ikke dette. Er datoer gode til graviditet? Helt sikkert!

Udarbejdet liste over næringsstoffer:

Den tilgængelige procentdel af næringsstoffer i dadler er beskrevet en efter en. For hundrede gram dadler er energien på 200 kilo kalorieindhold til stede. Følgelig er de andre stoffer proteiner, fibre, fedt, folat, jern, vitamin k, magnesium og kalium, som er til stede i henholdsvis 2,5 gram, 8 gram, 0,4 gram, 19 mg, 1,09 mg, 2,7 mu g, 43 mg og 656 mg.

Fordele ved datoer under graviditet:

1. Datoer tilføjer ikke kalorierne. De giver dig simpelthen den nødvendige energi og jern, og holder dig dermed energisk hele dagen.

2. Datoer eller khajoor -fordele under graviditet. De hjælper med at holde forstoppelse væk. De er rige på fibre og giver dig dermed et sundt fordøjelsessystem, der giver plads til gode afføring.

3. Datoer indeholder K -vitamin, en vigtig ingrediens i knogleudvikling.

4. En af de mest almindelige ting at opleve under graviditet er anæmi. Datoer hjælper med at holde anæmi væk ved at holde hæmoglobinniveauet i skak. Det øger også udviklingen af ​​din baby.

Hvornår skal du begynde at spise datoer? Stadier at spise under graviditeten:

Datoer under tidlig graviditet vil holde forstoppelse væk. Dette skal dog begrænses. Tørre dadler under graviditeten, især i tredje trimester, vil være nyttige til at lindre veer. Sorte dadler under graviditeten og røde datoer under graviditeten vil også være nyttige.

Hvornår skal du undgå datoer?

Undgå helt datoer i din anden trimester, fordi det kan skyde sukkerniveauet op, og andet trimester er tilbøjeligt til svangerskabsdiabetes.

Næringsværdi af datoer under graviditet:

Her er nogle måder, hvorpå dadler nærer din krop.

1. Sukkerkilde:

Sukker giver den nødvendige energi til moderen og hendes babyfoster. Det er en grundlæggende ingrediens, der er nødvendig at indtage ved daglig indtagelse med den korrekte anbefaling fra din læge. Det giver energi umiddelbart efter, at du har spist det.

2. Proteinkilde:

På graviditetstidspunktet kræver kroppen en stor mængde protein. Det giver grundlæggende energi og kraft til livmoderen til opbygning af den lille babys krop. Protein er sammensætningen af ​​forskellige aminosyrer, som initierer cellens dannelse af barnet. Indsamlingen af ​​dadelfrugter i graviditeten indeholder en gennemsnitlig proteinprocent. Du kan forbruge det dagligt.

3. Fiberkilde:

Fibre til rådighed i dadler hjælper med at opretholde forskellige krav i moderens krop. Det hjælper med at reducere kolesterolniveauet, hvilket hjælper dig med at modstå forskellige infektioner. Khajur hjælper også dig med at kontrollere blodtryk og farer ved diabetes. Det styrer din vægt under graviditeten ved at justere din sult efter et langt mellemrum. Hovedeffekten af ​​datens fiber er, at det hjælper med at reducere forstoppelse under graviditeten.

4. Folatkilde:

Folinsyre eller folat er vigtigt for hjernens udvikling af barnet inde i livmoderen. Det hjælper med at opbygge nervesystemet. Det er også en vital ingrediens, der beskytter baby og mor mod hæmoglobinmangel. Med mangel på folat kan forskellige fødselsdefekter forekomme. Det kan skabe flere defekter i rygmarvsstrukturen og kan skade hjernens funktion.

5. Kompleks B -vitaminkilde:

Datoer er en fantastisk kilde til komplekst B -vitamin. Det er værdifuldt for muskelvækst og nervøs konstruktion i babyens krop. Forbruget af denne ingrediens er muligt ved at tage datoer med anbefaling fra enhver professionel læge.

6. K -vitamin Kilde:

K -vitamin er et af de vigtigste næringsstoffer, der skal indtages eksternt af moderen for at give tilstrækkeligt lager i babyens krop. Ved fødslen mangler de K -vitamin, hvilket er meget vigtigt for blodpropper og knoglestruktur. For at sikre barnet fra enhver kompliceret situation skal mødre indtage det gennem datoer.

7. Jernkilde:

Jern har en passende rolle i moderens krop og i livmoderen for barnet. Det fremskynder den metaboliske proces og fungerer som et våben til at reducere symptomerne på anæmi. Khajur er en bedre komponent end nogen anden ingrediens, der giver cellerne immunitet og tilstrækkelig ilt. Det er en kemisk sammensætning af globin, hæmoglobin, enzymer og kollagen, som kan fås gennem datums forbrug.

8. Kaliumkilde:

Denne elektrolyt har en vigtig rolle i at kontrollere blodtrykket i babyens krop sammen med den gravide mor. Det balancerer også vandindholdet, hjertets sundhed, muskelfunktion og fordøjelsesprocessen. I tilfælde af mindre absorption af kalium kan der forekomme nyresygdom hos en baby. Kalium til rådighed i dadler er også meget vigtig for udvikling af nervesystemet.

9. Magnesiumkilde:

Magnesium hjælper med at konstruere knoglestrukturen, tænderne og styrer niveauet af sukker i blodet. Det er også meget vigtigt med hensyn til calcium- og jernoverførsel til kroppens celler. Magnesium i dadler reducerer sandsynligheden for leversygdom og nyresygdom.

Datoer for kortere arbejdskraft:

Forbrug af datoer har en afgørende indvirkning på levering. Forskellige undersøgelser vedrørende denne mad har fastslået en teori om, at de damer, der plejede at tage dadler om dagen, står over for kortere fødsel under graviditeten end resten. De har flere procent i at holde membraner intakte end andre, der aldrig plejede at tage dadler. Dem, der indtager dadler, er gode til graviditet, står over for 510 minutters gennemsnitlig lang første etape, mens de andre har 906 minutters gennemsnit af første fase arbejdskraft.

fordele ved datoer under graviditeten

Måder at spise datoer på under graviditeten:

Der er mange måder, du kan spise dadler på under graviditeten.

1. Smoothie: Den bedste måde er nok bare at sluge den ned i form af en smoothie. Tag cirka seks dadler og mal dem med yoghurt i en blender. Drik det med det samme.

2. Tærte skorpe: For en række, kan du prøve en tærte skorpe. Bland dadler og nødder sammen i en blender. Du får en fin puré. Bland denne puré med tærtedejen. Du kan også bruge khajoor til dette. At spise khajoor under graviditeten giver dig de samme fordele som datoer.

3. Salatdressing: Den næstbedste måde at spise dadler på under graviditeten er at tilføje den frøede version af den i din salatskål. Hak cirka seks dadler og tilsæt dem til din salat.

Datoer og mandelmix:

Under graviditeten fungerer blandingen af ​​dadler med mandler som den bedste ingrediens at indtage, hvilket vil holde den gravide mor væk fra stress. Det hjælper med at forbedre immunitet, mental sundhed og babyens hukommelse.

Bivirkninger af datoer under graviditet:

Hver mad har sine egne bivirkninger. Ud over de mange fordele ved datoer under graviditeten, kan overspisning skabe panikangst og abnormiteter under graviditeten. Det kan være en afgørende årsag bag overvægt. Glukoseniveauet kan stige på grund af det såvel som med stigningen i svangerskabsdiabetes.

Seks dadler om dagen er blevet betragtet som en sund servering. Medbring dadler i din daglige kost. Du vil blive overrasket over at se de mange fordele, det giver for din krop, især når du er gravid. At spise datoer under graviditeten er helt sikkert vigtigt! Nu hvor du kender fordelene ved det, er det tid til at opgradere dit kostdiagram!