Dårlig ånde under graviditeten – Årsager, symptomer og behandlinger

Til alle mødre og gravide derude en kæmpe tommelfinger op og en stor hilsen til dig, fordi ingen mand nogensinde kan have evnen til at gennemgå graviditetsproblemerne og fødslen. Denne artikel er især for gravide, det ser ud til, at graviditet ikke vil have mange problemer, men det bliver bare ved med at tilføje, og et sådant problem, kvinder står over for, er problemet med dårlig ånde, når hun er gravid. Så er dårlig ånde et tegn på graviditet? Svaret er ja.

Men der er visse årsager, symptomer, forebyggelse og midler mod dårlig ånde under graviditeten, der er anført nedenfor. Men hvis du stadig ikke er i stand til at fastslå årsagen, eller hvis du ikke kan finde symptomerne, har du sandsynligvis bare glemt at børste om morgenen.

Årsager:

Dårlig ånde er ydmygende mareridt for enhver person, og det er ikke anderledes for gravide. Der er et par årsager til dårlig ånde under graviditeten, og bare rolig, det kan løses.

1. Dårlig mundhygiejne:

En af hovedårsagerne til dårlig ånde under graviditeten er dårlig mundhygiejne. Gravide kvinder skal spise ret ofte, og hvis det er en sukkerholdig kost, forårsager det problemer i munden, hvilket fører til dårlig ånde.

2. Tandproblemer:

Tandproblemer er tilbøjelige til at forekomme hos alle gravide, fordi gravide er tilbøjelige til at lide af morgenkvalme, der resulterer i opkastning, og hvis munden ikke vaskes hurtigt efter opkastningen opstår, kan det resultere i tandproblemer.

3. Tør mund:

En af de almindelige årsager til dårlig ånde er mundtørhed, mundtørhed opstår på grund af langsom produktion af spyt. Gravide kvinder har normalt mundtørhed på grund af problemet med dehydrering, de står over for. Også på grund af indtagelse af forskellige lægemidler lider gravide kvinder af mundtørhed, hvilket får munden til at stinke.

4. Medicinske forhold:

Hvis kvinder lider af en medicinsk tilstand som halsinfektion, bihulebetændelse osv., Øges risikoen for at udvikle dårlig ånde.

5. Mad:

Mange fødevarer resulterer i en stinkende mund, såsom løg, hvidløg og sukkerholdige fødevarer. Bakterierne kommer ind i munden og begynder at reagere med madpartiklerne, der sidder fast i munden, hvilket resulterer i dårlig ånde.

Symptomer:

Hvis der er tvivl i dit sind, om den dårlige ånde skyldes graviditet eller ej, så er her et par symptomer, der kan hjælpe dig igennem

 •  En bitter smag i munden, som om du havde spist alle de bitre urter til morgenmad.
 •  Det ville føles som om din mund snart ville blive til et tørt land.
 •  Du ville føle, at din tunge blev pakket ind til kurer.
 •  Stikkende fornemmelse i halsen
 •  Og endelig ville du få det mest almindelige fremstillet i tandpastaannoncen: Plaque

Behandling:

 •  Først og fremmest børste hver morgen uden fejl.
 •  Hold dig selv hydreret.
 •  Ved morgenkvalme skylles munden for eventuelle opkastpartikler, der er tilbage i munden.
 •  Husk, at du betaler din tandlæge, så spørg efter speciel tandpasta eller mundskyl, der sikkert kan bruges under graviditeten.

Forebyggelse:

 • Hold dig til en god sukkerfattig kost, og det hjælper med at forhindre dårlig ånde under graviditeten. Og hvis du stadig vil spise noget sødt, så få noget frugt.
 • Kontakt din tandlæge og spørg ham om naturlige måder at forhindre dårlig ånde i, såsom at tygge frisk mynte eller persilleblade. Men bliv ikke overdrevent begejstret for det og undgå naturmedicin eller forebyggelsesmetoder, medmindre din tandlæge godkender det.
 • Godt mundhygiejne er et must, hvis du ikke vil have dårlig ånde til at irritere din mand. Så besøg din tandlæge regelmæssigt, især i graviditetsperioden, og afbryd eventuelle tandproblemer på forhånd.

Ingen kan benægte, at graviditet er en spændende oplevelse for enhver kvinde. Sikkert, dårlig ånde virker som en uheldig ulempe, men nu ved du, hvordan du skal håndtere det! Ydmygende som det er, lad ikke dårlig ånde bringe dig ned nu.