Er babyens position vigtig under graviditeten?

Graviditet er utvivlsomt det mest glædelige tidspunkt for en kvinde, men det kan også være en tid med ekstrem nysgerrighed og meget stress og angst. Mens du venter en baby, er kvindens tankegang i et totalt kaos, og der er mange spørgsmål og tvivl, der kører gennem dit sind.

Det vigtigste er, hvad din babys ideelle position skal være under fødslen. Ideelt set siges det, at fødsler er lettere, når barnet er i en bestemt position i bækkenområdet før fødslen, og ideelt set er det, når babyens hoved peger nedad. Imidlertid vil forståelse af de forskellige måder, din baby placerer sig i livmoderen, hjælpe med at rydde mange af dine forespørgsler.

baby position under graviditeten

1. Den forreste position:

Den forreste position anses for at være den bedste position for babyen, da det resulterer i lettere fødsler. Stillingen er, at babyens hoved vender nedad, og bagsiden af ​​hovedet er placeret lidt foran din mave.Denne position gør arbejdet kort og let for dig. I denne position er barnet lidt inde i bækkenet. Stillingen kan i vid udstrækning forstås som den position, hvor barnet let kan bøje nakken og stikke hagen i brystet. I denne position presses den smalleste del af hovedet ind i livmoderhalsen, hvilket gør leveringen lettere.

Den smalleste del af hovedet presser din livmoderhals, hvilket hjælper under fødslen. Når barnet kommer ind i bækkenet under fødslen, gør babyens forreste position det let for barnet at komme forsigtigt ned.

I de fleste tilfælde ligger babyer i denne position.

2. Occiput posterior position:

I dette tilfælde er din baby placeret på en måde, så ryggen vender mod din ryg. Denne position, der almindeligvis kaldes OP, kaldes også ‘ryg mod ryg’ babystilling.

En stor ulempe ved denne position er, at arbejdskraften i dette tilfælde kan tage længere tid end normalt. Dette skyldes mest, at dit barn har ligget tæt og ikke skubber hagen og stak den ind i brystet. Dette gør stillingen akavet og forårsager ondt i ryggen under arbejdet.

De vigtigste grunde til, at din baby ændrer sig fra den traditionelle position, er:-

en. Form og type bækken:

Hvis bækkenformen afbøjes fra den sædvanlige runde, er chancerne for, at dit barn vil slå sig ned i det brede område af bækkenet, der gør det muligt for hovedet let at passe ind.

b. Livsstil:

Meget bevægelse kan få dit bækken til at vippe baglæns og føre dit barn til en akavet position.

For at undgå det samme er det vigtigt at udføre fysiske aktiviteter og træne, omend med samtykke fra din læge. Opmuntre dig selv til at føle dig mere motiveret til at føde et sundt barn, og der er ingen hindring for dig. Placeringen af ​​dit barns fødsel er naturligvis vigtig, men det er ikke for svært at sikre deres sikkerhed ved at føre den rigtige livsstil.

Vi kan helt sikkert håbe, at de anvisninger, der er angivet, vil fjerne det meste af din tvivl om dit barns position under fødslen, og om det er vigtigt. Tal med din gynækolog, før du giver dig i kast med enhver aktivitet, der involverer meget bevægelse, herunder træning, da disse kan påvirke, hvordan dit barn placeres i livmoderen.