Er hindbærblad te sikker under graviditeten? Et faktatjek!

Hver kvinde, når hun er gravid, ønsker kun én ting, at hun skal have en sund og sikker fødsel. Dette afhænger af den kost, hun følger under graviditeten. I løbet af denne tid oplever den gravide dame også forskellige trang, men hun skal være forsigtig med at vælge, hvad hun skal spise og drikke. Hindbærblad te er en sådan eliksirdrik, der kan indtages af gravide, hvilket kan være gavnligt i de senere stadier af graviditeten. Ikke kun under graviditeten, men også det er gavnligt for kvinder at lette menstruationssmerter, og derfor betragtes det som kvinders bedste ven.

Rød hindbærblad te mens du er gravid

Hvad er hindbærblad te?

Hindbærblad te er en af ​​de mest gavnlige urtete, der ekstraheres fra bladene på den røde hindbærplante. Denne plante findes almindeligt i Europa og nogle dele af Asien. I århundreder blev disse blade brugt til at behandle forskellige sundhedsmæssige lidelser og også brugt til at fremkalde arbejde hos gravide kvinder. Derfor betragtes denne te som en af ​​de bedste urtete at drikke.

Er det sikkert at drikke te af hindbærblad under graviditeten:

Efter kvalitetsundersøgelser foretaget af eksperterne sagde de, at det er helt sikkert at drikke te af hindbærblad under graviditeten, så længe du drikker det i begrænsede mængder. Nogle af dem siger, at at drikke denne te i første trimester kan forårsage afføringsproblemer, men denne te er meget fordelagtig i 2. og 3. trimester. Samlet set kan det siges, at drikke te af hindbærblad er helt sikkert.

Hvornår skal man begynde at drikke hindbærblad under graviditeten:

Rød hindbærblad te anbefales at indtage i anden og tredje trimester af svangerskabsperioden. Når du begynder at drikke i løbet af andet trimester, hjælper denne te med at styrke livmoderen og hjælper med at stimulere sammentrækningerne. Indtagelse af denne te i de sidste faser af drægtighedsperioden kan fremkalde arbejde og hjælp til sikker levering. Nogle kvinder, der har for vane at drikke denne te inden graviditeten, bruger selv i første trimester for at lette kvalme og opkastning. Men det anbefales at undgå i løbet af første trimester.

Sundhedsmæssige fordele ved hindbærte under graviditet:

I gamle dage indtog gravide forskellige typer urtete for en naturlig og sund levering. Rød hindbær te er en af ​​de mest forbrugte te af kvinder under graviditeten. Nogle af fordelene er:

 • Undersøgelser viste, at at drikke denne te kan forkorte arbejdskraft. Hindbærte indeholder duftforbindelse, der hjælper med at tonere og stramme musklerne i bækkenområdet og også livmoderens vægge. Dette hjælper med en jævn levering.
 • Nogle undersøgelser viste, at at drikke denne te reducerer behovet for interventioner under fødslen. Komplikationerne ved fødslen reduceres også.
 • Udover disse kan drikke te af hindbærblad opretholde glød i dit ansigt under graviditeten. Det siges at drikke denne te kan undgå dannelse af strækmærker på maven under og efter fødslen.
 • Nogle undersøgelser viste, at næringsstofferne i den røde hindbærblad -te hjælper med amning og amning. Moderen vil have et godt flow af mælk efter fødslen. Men der er ingen dokumenterede beviser for denne fordel.

Risici ved hindbærblad te under graviditeten:

Udover at have nogle fremragende fordele, har drikke hindbærblad te også sine bivirkninger.

1. Diuretisk effekt:

Kvinder under graviditeten står over for problemet med at løbe på toilettet meget ofte. At drikke denne te kan også øge dine besøg på toilettet.

2. Påvirker afføring:

Hindbærte har afføringsegenskaber i den, der kan forårsage, at afføring løsnes hos visse kvinder under graviditeten.

3. Chancer for abort i første trimester:

At drikke hindbærte kan udløse livmoderkontraktioner, hvis de indtages i store mængder. Derfor er der en chance for abort, hvis det indtages i løbet af første trimester.

Hindbærblad te under graviditeten 2

Hindbær te DIY opskrift:

Her er en enkel opskrift, du kan gentage i dit hjem.

Ingredienser:

 • Tørrede hindbær teblade
 • Et glas vand
 • En skefuld citronsaft (om nødvendigt)
 • En skefuld sukker (hvis nødvendigt)

Procedure:

 1. Saml de frisk tørrede hindbærblade fra haven, hvor du høster eller plukker fra en butik.
 2. Tag 8 ounce vand og kog dem.
 3. Drop hindbærbladene langsomt ved at blande med det kogte.
 4. Lad blandingen simre i 5 minutter, indtil bladene absorberes i vandet.
 5. Si blandingen, og nyd drinken.
 6. I starten virker denne drink ikke så velsmagende. Nogle mennesker oplever endda kvalme eller opkastninger efter at have drukket denne drink.
 7. For at gøre det mere velsmagende tilsættes citronsaft eller sukker til blandingen. Hvis du ønsker at drikke med citronsaft, tilføj saften, når du har silet den. Hvis du vil drikke med sukker, tilsættes sukker i selve det kogende vand.
 8. Tag denne portion en gang om morgenen og aftenen.

Hindbærblad te bør ikke indtages i begyndelsen af ​​graviditeten, fordi der er stor risiko for abort i første trimester. Hvis du har en planlagt cesarier, er det bedre at stoppe med at drikke denne te. Det anbefales heller ikke at drikke denne te, hvis du skal have en tvillingebarn.

Bundlinjen vedrørende denne eliksirdrik ville være, at det er helt sikkert at drikke hindbærte i løbet af graviditetens andet og tredje trimester. Undgå så vidt muligt at drikke denne te under tidlig graviditet. Bortset fra dette øger rød hindbærte immuniteten hos både mænd og kvinder, og derfor kan dette betragtes som at drikke under graviditeten. Men brug kun denne te efter at have konsulteret din læge.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Hvor meget hindbærblad te kan du tage under graviditeten?

Svar: Alt, der bliver taget for meget, skader din krop. Under graviditeten bør du være meget mere forsigtig med mængden af ​​mad, du spiser. Rød hindbærte bør også indtages i begrænsede mængder under graviditeten. Undersøgelsen viste, at det er ganske sikkert at tage 2,4 mg rød hindbær i form af en tablet. Hvad te angår, bør dette ikke overstige 1-3 kopper om dagen. Ideelt set anbefales en kop om morgenen og en om aftenen.

Q2. Hjælper hindbærblad te i arbejdet med at fremkalde?

Svar: Nogle undersøgelser siger, at drikke te af hindbærblad hjælper med at fremkalde arbejdet, men den faktiske forskning er ikke ligetil. Selv i dag drikker de fleste af de gravide kvinder denne te for at fremkalde arbejdet.

Ansvarsfraskrivelse: De meninger, der udtrykkes i denne artikel, er kun forslag, og webstedet er på ingen måde ansvarligt for de bivirkninger, det kan forårsage. Det er bedre at konsultere en læge, før du indtager noget, især når du er gravid.