Er svømning sikkert under graviditeten? Et faktatjek!

Graviditet er en tid, hvor du vil have mange begrænsninger for, hvad du laver. Hver person i husstanden eller nær og kære bliver ved med at fortælle om, hvad de skal spise, og hvad de ikke skal spise, hvilken type øvelser de skal lave, og hvilke øvelser der skal undgås under graviditeten. En sådan aktivitet, hvor begrænsningerne opstår, er svømning. Mange mennesker modsætter sig den gravide kvinde til at svømme. Selvom det er ganske sikkert at svømme under graviditeten, kan overdreven svømning forårsage fare for moderen og den ufødte baby til stede i livmoderen. Svømning betragtes som en af ​​de bedste øvelser, der skal udføres under graviditeten, fordi det letter mange smerter, såsom smerter i benene, kramper, der er almindelige under graviditeten.

svømning under graviditeten

Er det sikkert at svømme under graviditeten:

American College of Gynecologists and Obstetricians, i deres forskningstilstand, at regelmæssig motion under graviditeten er godt for den gravide dames og moderens sundhed, svømning betragtes som en af ​​de bedste aktiviteter under graviditeten. De erklærede også, at svømning er helt sikkert under graviditeten, så længe du gør det i et sundt miljø og i en bestemt tid. Sørg for, at du ikke dyrker vandsport som vandski, dykning og almindelig dykning.

Sådan svømmer du mens du er gravid:

Hvis du er nybegynder eller nybegynder til svømning, anbefales det stærkt at konsultere din læge, før du starter denne øvelse. Start i første omgang langsomt og lyt til din krop. Spænd ikke for meget, da du kan ende med at være urolig og forårsage træthed, hvilket er skadeligt for dit helbred og også for barnet. Udfør kun almindelig freestyle svømning, prøv ikke nye svømmeteknikker.

Sundhedsmæssige fordele ved svømning under graviditet:

Læger foreslår regelmæssig motion under graviditeten. Alle andre øvelser som at gå, løbe, gymme kan ende med at blive rastløse hele dagen. Svømning er en sådan øvelse, hvor du vil nyde øvelsen, udover det har nogle sundhedsmæssige fordele under graviditeten.

1.  Morgenkvalme er et af de almindelige problemer, som gravide kvinder står over for. Svømning kan lette morgenkvalme, og det kolde vand giver god lindring fra opkastning og kvalme.

2. Under graviditeten stiger kropsvægten end normalt, du mærker smerter i led og knogler. Svømning er en træningsform med lav effekt. Den gravide kvinde omgivet af vand vil hjælpe med at øge et vist pres på kroppen fra den ekstra vægt.

3. Mange gravide klager over vanskelighederne med at sove om natten. At udføre aerobe øvelser giver dig bedre søvn i løbet af nætterne, svømning eller tid i poolen hjælper dig.

4. Svømning siges at lindre ankel og fod hævelse under graviditeten. At bruge lidt tid i vand hjælper med at skubbe væsker fra vævene tilbage til venerne. Svømning hjælper også med den kontinuerlige strøm af blod gennem kroppen.

5. Humørsvingningerne under graviditeten er svære at forudsige. Nogle gange føler du dig meget angst eller deprimeret eller irriterende. At bruge lidt tid i poolen kan lette dit humør og holde dig frisk uden spændinger.

Hvad skal man have på, når man svømmer, mens man er gravid:

Det generelle tøj til svømning vil normalt være stramt. Men det samme outfit kan ikke fortsættes, hvis du er gravid. Efterhånden som din bump øges, skal det gear, du vælger, være behageligt for dig og babyen, der er inde i dig. Mange forretninger tilbyder dig også svømmedragter til gravide kvinder. To-delt badetøj vil være perfekt egnet til dig, når du er gravid.

Svømningstræning for gravide:

Svømning i begyndelsen kan være skræmmende eller skræmmende, men når du udmærker dig i det eller vænner dig til det, vil du helt sikkert nyde det, og du vil føle dig afslappet hele dagen. Det er de ting, der er vigtige for en gravid kvinde. Nogle af de grundlæggende træninger er

For begyndere:

Hvis du ved, hvordan du svømmer og har dyrket motion én gang i en blå måne, skal du være meget forsigtig, når du er gravid. De fleste puljer har særlige aerobe klasser for begyndere og vigtigst af alt for gravide. Følg din instruktør omhyggeligt, og sørg for ikke at udføre mere end 30 minutter i 3 til 4 dage om ugen. Glem ikke at opretholde et langsomt til et moderat tempo, der ikke efterlader dig forpustet. Nogle af de slag, du kan øve, er

 • Slag og kryb: En svømning i freestyle er den bedste og sikreste at udføre under graviditeten.
 • Dobbelt ryg: Rygsvømning kan hjælpe dig med at lindre dine smerter i ryggen. Svøm baglæns med hver arm strygende alternativt.
 • Frø sparker: Tag et flydende bræt og hvil dine hænder på det, og skub din krop fremad ved at sparke benene ligesom en frø.
 • Sprint og langsom: Svøm hurtigt en omgang og svøm derefter langsomt tilbage i et restitutionstempo, der kan hjælpe dig med at få vejret.

For mellemliggende og avancerede svømmere:

Før graviditeten, hvis du havde for vane at svømme alene en eller to gange om ugen, og hvis din læge giver dig grønt lys, er det helt sikkert at fortsætte med at deltage i din almindelige svømning, når din babybump vokser. Bare husk én ting for at undgå åndenød; det er et faretegn på, at din baby er ved at løbe tør for ånde.

Du kan prøve disse træninger ved hjælp af dine yndlings svømmetag eller skiftevis mellem forskellige:

 1. Fire sæt på 100 yards (4 omgange) i et moderat tempo, med 10 til 20 sekunders hvile mellem hvert sæt. Stræk og hvil i et minut, når du er færdig med at afslutte omgangen.
 2. Seks sæt på 50 yards (2 omgange), med fokus på din form. Hvil 30 til 40 sekunder mellem hvert sæt. Hvil i 2 minutter, når du er færdig med at afslutte omgangen.
 3. Ti sæt på 100 yards (4 omgange), der fokuserer på hastigheden med en indsats, der er cirka en syv på en skala fra 1 til 10. Hvil 20 til 40 sekunder mellem hvert sæt. Hvil i 2 minutter, når du er færdig med at afslutte omgangen.
 4. Tag et flydende bræt og lav fire omgange, bare spark.
 5. Grøft det flydende bræt, og svøm fire omgange mere i et afslappet tempo for at køle ned.

Tips til gravide damer under svømning:

At udføre en af ​​øvelserne hjælper med en sund levering. Hvis du vælger at svømme under graviditeten, er her nogle af de tips, du skal følge.

 • I løbet af første trimester svøm i mindst 30 minutter, tre dage om ugen for at lette fra morgenkvalme, kvalme og opkastninger.
 • Anden trimester kaldes generelt bryllupsrejse, da du vil overvinde morgenkvalmen. I løbet af denne fase vil du blive fristet til at dyrke mere motion, men begrænse dine besøg i poolen og også den varighed, du tilbringer i poolen. Overdriv ikke, da dette kan udmatte dig.
 • I sidste trimester, selvom du har en stor bump, kan du svømme for at øge dit humør. Men brug relativt mindre tid i poolen end i de foregående trimestre.

Forholdsregler for gravide under svømning:

At udføre en af ​​øvelserne hjælper til en sund levering. Hvis du vælger at svømme under graviditeten, er her nogle af de tips, du skal følge.

 1. Alle de tilstedeværende svømmebassiner er normalt glatte. Overhold dit trin, så du ikke falder og skader dig selv.
 2. Find behageligt badetøj. Stramt tøj kan udøve pres på bumpen sammen med vandtrykket. Dette kan skade din baby indeni.
 3. Det siges, at 30 minutters svømning er lig med 2 timers gang. Du kan blive dehydreret, mens du svømmer. Drik derfor masser af vand og bliv hydreret.
 4. Sørg for, at der altid er nogen omkring dig, mens du svømmer. Det er bedre at have en ven eller lukkede, der er gode til at svømme.

Hvornår skal man stoppe med at svømme:

Selvom svømning er godt for helbredet, har alt sine begrænsninger. Overdreven svømning kan forårsage træthed, åndenød hos den gravide. I sidste ende er du som gravid den bedste dommer om, hvornår du skal stoppe. Hvis du føler usædvanlige smerter i led, ankel eller føler dig træt og forpustet, eller hvis du har blødning fra skeden, skal du straks stoppe med at svømme og kontakte din læge.

Endelig kan det siges, at svømning under hele din graviditet er ganske sikker og sund. Svømning giver dig ikke kun en vis graviditetslindring af ledsmerter, men det giver dig også god søvn, forbedret kondition og et roligt sind under graviditeten. Hvis du vil svømme under graviditeten, skal du følge ovenstående tip og tage nødvendige forholdsregler. Sørg for at konsultere din læge, før du planlægger at svømme under graviditeten.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Kan gravide svømme i klorvand?

Svar: Nogle undersøgelser sagde, at svømning i klorvand ikke havde nogen indflydelse på moderens og babyens helbred. Hvis du svømmer i en pool med klorindhold, skal du sørge for ikke at indtage vandet ved et uheld og tage et bad efter svømning.

Q2. Er det sikkert at svømme i en flod eller strand under graviditeten?

Svar: Svømning i en flod eller strand anses for at være usikker på grund af den ukontrollerede vandstrøm. Vandløbene kan have nogle sten eller småsten, der kan skade din krop, eller virkningen kan føre til alvorlige helbredskomplikationer.

Q3. Svømmer dårligt til graviditet?

Svar: Svømning slet ikke dårligt for graviditet. Det er ganske sikkert og har mange sundhedsmæssige fordele, som nævnt i denne artikel.

Q4. Kan jeg lære at svømme under graviditeten?

Svar: Ja, du kan lære at svømme under graviditeten. At lære amatørsvømning tager ikke mere end syv dage. Svømning under graviditeten er ganske gavnlig for den gravide kvindes og babyens helbred.

Ansvarsfraskrivelse: De meninger, der udtrykkes i denne artikel, er kun forslag, og webstedet er på ingen måde ansvarligt for de bivirkninger, det kan forårsage. Det er bedre at konsultere en læge, før du planlægger noget, især når du er gravid.