Forbruger Ghee under graviditet og dets tilhørende fordele

Ghee er et traditionelt madlavningsmiddel, der bruges i alle indiske køkkeners husholdning sammen med, at ghee og graviditet er den perfekte blanding til at bære damer. Ghee for gravide er meget vigtig, da ghee har mange fordele. Hvilket kan hjælpe gravide med en sikker graviditet. For damer kan ved at drikke ghee under graviditeten hjælpe med glat fordøjelse og udglatte tarmen.

Ordet stammer fra et sanskritord kendt som Ghrita, også kendt som Sprinkle. Ghee også kaldet klaret smør opnås ved at adskille vandet fra smørindholdet i dahi. Denne proces kan også kaldes som churning dahi eller ostemasse. Således afklaring af fedt ved fordampning af vandindholdet fra den cremede ostemasse fører til simrende ghee, som kan flydende, når det opvarmes.

spise ghee under graviditeten

Er det sikkert eller ikke at spise Ghee under graviditeten??

Graviditet handler om, at damer spiser ordentlig sund mad. Sund mad indeholder den rigtige mængde vitamin-, mineral-, fedt- og vandindtag. Når det kommer til fedtindtag, anbefales det for indiske damer at indtage Ghee, som er klaret smør, der indeholder Omega 3 og 9 fedtsyrer. Således kan inklusiv ghee øge de gravide damers sundhedssystem. Selvom det for gravide, der er overvægtige, kun anbefales at indtage ghee dagligt efter konsultation fra læge.

[Se mere: Spise honning under graviditeten]

Kan jeg spise Ghee i begyndelsen af ​​graviditeten:

Tidlig graviditet betyder første trimester, hvor babyens udvikling finder sted. At klare det ernæringsbehov, der er nødvendigt for fostrets udvikling. Det er vigtigt at indtage klog mad. Således vil tilføjelse af hjemmelavet ghee under tidlig graviditet hjælpe med at fodre fosteret og hjælpe med babyens hjerneudvikling. Ghee er bestemt en smart erstatning for olie og smør i hele graviditetsfasen.

Fordele ved at drikke Ghee under graviditeten:

Når vi taler om ghee under graviditeten. Der er Humpty mange fordele. Når det kommer til indisk kultur og madvaner, er nogle af de største fordele ved at drikke ghee under graviditeten

1. Forbedrer fordøjelsen:

Damer har denne tvivl; kan vi spise ghee under graviditeten? Ja, da indisk mad indeholder krydderi og masala, er der altid en tilknyttet fordøjelsesbesvær og syreproblemer. For gravide er det normalt at have surhed og fordøjelsesbesvær. Da barnet vokser i størrelse og livmoderen også udvider sig, hvilket førte til at påvirke den omgivende tarm og skubbe den sure juice opad. For at glatte madindtaget og sænke det sure niveau i tarmen anbefales det at drikke ghee sammen med mælk for at udglatte tarmen.

2. Forstoppelse lindring:

Ghee har fedtsyren, som kaldes Butyrat, som spiller en vigtig rolle i mavesundheden. Ayurveda ghee til graviditet er vigtig for at lindre forstoppelse. Ved at drikke ghee sammen med mælk sammen med safran, honning og en knivspids gurkemeje pulver glatter maven og lindrer forstoppelse.

3. Let arbejde:

Ghee og graviditet går hånd i hånd. Det menes også, at ved at indtage ghee sammen med mælk eller Luke kan varmt vand hjælpe med at lette arbejdssmerterne. Desværre skal dette koncept ikke understøttes af nogen forskning.

Bivirkninger af Ghee under graviditet:

Da ghee er naturlig og har Ayurveda-egenskab, har det ikke vist nogen bivirkning at spise ghee under graviditeten. For gravide anbefales det at indtage 200 ekstra kalorier fra den sædvanlige kost for at give barnet ernæring. Selvom alt skal indtages i en moderat mængde. Dette inkluderer at drikke ghee under graviditeten, såvel som ghee kan hjælpe med at få kalorier og hjælpe med at tage på i vægt.

Den vigtigste bivirkning er,

  • Gravide kvinder tager på i vægt, end der kræves, når forbruget af ghee overstiger den nødvendige mængde. Dette kan føre til vanskeligheder med at gå og udføre daglig aktivitet.
  • Fedme fører til åndenød.
  • Vanskeligheder med at tabe den overskydende vægt efter levering.

Sådan tilføjes Ghee i graviditetskosten:

For at gøre det let og enkelt, når det kommer til ghee under graviditet, er der her få måder at tilføje ghee i en graviditetskost:

A. Roti’s /Parathas:

Til traditionelt indisk køkken er roti og parathas en fast mad. Anvendelse af ghee på det vil ikke få maden til at smage godt, men også gøre roti eller parathas bløde og lette at spise.

B. Dalris:

Næste hverdagsmad er ris og dal. Ved at tilføje en teskefuld ghee med dalris kunne få retten til at smage lækkert.

C. slik:

Indiske slik er kendt for desi ghee, og desi ghee under graviditeten er en fantastisk ernæringsforstærker. Slik som kheer, Kesari, ladoos er fyldt med ghee. Forbrug af disse slikbomber bør begrænses og indtages en gang om ugen med en målbar mængde.

Hvilken betydning har Desi Ghee for Ayurveda i graviditeten??

Ayurveda ghee til graviditet anbefales stærkt for at undgå enhver sygdom som forkølelse & influenza. Desi ghee fremstilles af komælk, der indeholder en stor mængde vitaminer, mineraler og antioxidant. Brug af desi ghee under graviditet er yderst værdifuld på grund af dets enorme helbredende effekt.

  1. Ved at tilføje en teskefuld honning er to til tre tråde safran, klemt af gurkemeje og drukket sammen med mælk med ghee et fantastisk naturligt middel til at fremme babyens hjerneudvikling.
  2. Design ghee helbreder fordøjelsesproblemer.
  3. Nærer moderens helbred under graviditetsprocessen.

Fakta om at indtage Ghee i den 9. måned af graviditeten:

Det er det faktum, at damer skal indtage sund og afbalanceret mad i hele graviditetsperioden. I løbet af 9. måned anbefales det at spise mad, der hjælper med sammentrækning og hjælper den gravide med at få en jævn fødsel. Da ghee har den egenskab at forhindre forstoppelse og hjælper med at fremkalde smerter i arbejdskraft, foreslås desi ghee i 9. måned.

Tvivlen om Kan jeg spise ghee under graviditeten af ​​damerne eller have desi ghee under graviditeten er sund, er blevet beskrevet detaljeret i denne artikel, hvilket kan gøre tingene klart for damer. Selvom der er få myter, som ikke er videnskabeligt bevist, hvilket inkluderer, at ved at spise ghee, stimuleres livmoderkontraktionerne og hjælper derved med en jævn levering. Imidlertid er forbrug af ghee under graviditeten ikke en kontraindikation, men indtagelse af fedt bør kontrolleres med tilstrækkeligt planlagt kostplan.

Ofte stillede spørgsmål :

Her er et par afgørende spørgsmål besvaret, hvilket vil være nyttigt for alle gravide i forbindelse med ghee,

Q1. At drikke mælk med ghee under graviditeten sikkert eller ej?

Svar: Et glas mælk er påkrævet for gravide damer hver dag for at øge calciumniveauet i kroppen. Tilføjelse af ghee til mælk tilføjer ikke kun mælk en smag, men øger også graviditetsindtagelse. Et glas mælk med tsk ghee kan smage som kheer med mindre sukker. Forbrug af ghee er kun farligt for den gravide, når den indtages i overskud eller er allergisk over for mejeriprodukter.

Q2. Mængden af ​​Ghee kan jeg tage under graviditeten?

Svar: Når det kommer til fedtindtag for gravide, anbefales det medicinsk at indtage fra 5 til 8 spiseskefulde fedt, hvor mættet fedtindtag skal være 10 til 12%. Derfor forbedrer det at drikke to til tre spiseskefulde ghee på en dag babyens vækst og hjælper med at absorbere det fedtopløselige vitamin.

Q3. Er der nogen forskel mellem Cow Ghee og buffalo ghee til brug under graviditet?

Svar: Ja, der er stor forskel fra Cow’s ghee til Buffalo ghee. Komælk indeholder lavt fedtindhold, lave kalorier og mere kolesterol og dermed mindre cremet. På den anden side indeholder bøffelmælk mere fedt med mindre kolesterol og høje kalorier. Således skal ghee fra komælk, der indeholder mindre fedt, forbruges hurtigere, og bøffelghee med højt fedtindhold kan bevares i længere tid. Derfor kan brug af Cow’s ghee forhindre i at tage på i vægt end fedtfyldt bøffelmælk.