Fordele ved at spise yoghurt under graviditeten

Hele vores syn på mad ændrer sig, når det kommer til graviditet. Tidligere hver mad, vi spiser eller har lyst til, er det første spørgsmål, der opstår i dit sind, om det er sikkert? Yoghurt kan betragtes som en sund snack, der skal indtages under graviditeten. Det er en kraftpakke med forskellige næringsstoffer, såsom calcium, proteiner, kalium og natrium, der er afgørende for graviditeten. Så længe yoghurten er fremstillet af pasteuriseret mælk og indtages inden udløbsdatoen. Det er meget sikkert under graviditeten. Læs her om næringsværdi og fordele ved yoghurt under graviditeten.

Mange mennesker prøver at undgå mejeriprodukter i løbet af deres graviditetsperiode. Fordi de siger, at det kan påvirke barnet, men i virkeligheden er der et par gode mejeriprodukter, der ikke kun er gode for dig og din baby, men også gode for din babys naturlige vækst. Yoghurt er et af disse mejeriprodukter, ikke kun fordi det smager godt, men også fordi det hjælper din baby med at få den ekstra ernæring, som den har brug for for at vokse naturligt i hele din graviditet.

Med yoghurt kan du ikke gøre noget forkert, da det ikke kun hjælper med at tilfredsstille dine trang. Men den er også fyldt med en række vitaminer og mineraler sammen med det ekstra og nødvendige protein og kolesterol, der understøtter din babys vækst på en positiv måde. Det spises som dessert og som frossen mad og er meget sundt, når det indtages i den rigtige mængde, hvilket gør det til en meget nødvendig del af din kost.

Fordele ved at spise yoghurt under graviditeten

Der er en række fordele ved at introducere yoghurt til din daglige kost, når du er gravid. Nogle af disse fordele er anført detaljeret nedenfor-

Sund ernæring:

Yoghurt er en rig kilde til vitamin B og aminosyrer, der muliggør styrkelse af din babys knogler og nervesystem. Når du har lyst til noget sødt, kan det spises som et sundt alternativ for at holde dig sund i hele graviditetsperioden og også holde din baby ekstremt sund. At lave yoghurt naturligt under graviditeten er en vigtig faktor og en meget gyldig mulighed.

Ernæringsværdier af yoghurt pr. 100 g:

Næringsstoffer Mængde

 • Kalorier 80
 • Vand 88%
 • Proteiner 15 g
 • Kulhydrater 6 g
 • Natrium 55 mg
 • Kalium 210 mg
 • Kolesterol 10 mg
 • Sukker 4 g
 • Calcium 300 mg

Er det sikkert at spise yoghurt under graviditeten?

Yoghurt er et mejeriprodukt, der kan fremstilles af både råmælk og pasteuriseret mælk. Det er yoghurt til gravide mødre er meget sikkert, forudsat at det er lavet af pasteuriseret mælk. Yoghurt fra rå mælk kan indeholde bakterier som e-coli, listeria, salmonella osv., Der kan forårsage madforgiftning og udgøre en alvorlig trussel mod graviditeten.

Fordele ved yoghurt under graviditet:

Følgende er de forskellige fordele ved at spise yoghurt under graviditeten:

1. Forbedrer dit fordøjelsessystem:

Yoghurt er rig på gode bakterier, der hjælper med korrekt fordøjelse af mad samt opretholder tarmens sundhed. Ved at indtage det kan fordøjelseskanalen optage flere og flere næringsstoffer.

2. Afkøler din krop:

Når du føler, at maden er krydret, kan du tage lidt yoghurt ved at reducere madens krydderi samt reducere chancerne for halsbrand eller surhed, som den kan forårsage. Det er almindeligt, at du har lyst til krydret mad under graviditeten, så at holde yoghurt ved siden af ​​kan være en god måde at håndtere de iboende bivirkninger af krydret mad.

3. Calciumrig mad:

Det er rig på calcium. Kun tre portioner yoghurt kan opfylde 50% af det daglige calciumbehov. Under graviditeten spiller calcium en vital rolle i udviklingen af ​​fostrets knogler og tænder sammen med de andre kropsfunktioner.

4. Forbedrer immunitetssystemet:

Yoghurt kan bekæmpe maveinfektioner på grund af de forskellige gode bakterier, der findes i den. Det øger probiotika, der genopretter tarmens mikroflora og forbedrer fordøjelsen.

5. Forhindrer at have højt blodtryk:

Højt blodtryk under graviditeten kan være meget farligt for både moderen og fosteret. At spise yoghurt kan berolige dig og sænke blodtrykket. Udover dette holdes kolesterol også under kontrol, hvilket er meget godt for hjertet.

6. lindrer stress og angst:

Både angst og stress er meget almindelige under graviditeten. Yoghurt kan berolige dig og fungerer også som et godt alternativ til andre desserter. Såsom kager og is, som ikke anbefales under graviditet.

7. Kæmper pigmentering:

Hormonelle ændringer under graviditeten kan få huden til at tørre og have ujævne pletter eller pigmenteringer. Yoghurt, der er en rig kilde til E -vitamin, kan forhindre hudpigmentering

8. Holder kropsvægt i kontrol:

Selvom vægtøgning er sund såvel som en uundgåelig del af graviditeten, kan overskydende vægtforøgelse skabe alvorlige problemer. Yoghurt forhindrer stresshormonet cortisol i at stige i kroppen og forhindrer dermed overdreven vægtforøgelse.

9. Sunde muskler:

Proteinet i yoghurt hjælper med muskeludvikling. Udover calcium hjælper det også med korrekt sammentrækning af muskelfibrene, og det viser sig derfor at være en god kilde til at opretholde muskelsundhed.

Probiotisk og pasteuriseret yoghurt under graviditeten:

Probiotisk yoghurt under graviditeten:

 • Vores tarm indeholder mange probiotiske bakterier, der hjælper med korrekt fordøjelse af maden og opretholder fordøjelsessystemets korrekte funktion. Under graviditeten falder vores fordøjelsessystem betydeligt, hvilket øger risikoen for forstoppelse, hvilket er et meget almindeligt symptom på graviditet. Da yoghurt naturligt er rig på probiotika, hjælper det med at forbedre fordøjelsessystemets sundhed

Pasteuriseret yoghurt under graviditeten:

 • Yoghurt tilberedt af rå mælk eller upasteuriseret mælk kan være forurenet med forskellige bakterier såsom e-coli, listeria, salmonella, som kan forårsage madforgiftning og udgøre en alvorlig trussel under graviditeten. Pasteuriseret mælk fjerner alle bakterier, og derfor bør man kun indtage pasteuriseret yoghurt, mens man er gravid.

Kan du spise yoghurt, når du er gravid?

Mange mennesker spørger eller rettere stiller spørgsmålstegn ved vigtigheden og nødvendigheden af ​​at spise yoghurt i begyndelsen af ​​graviditeten, og for at besvare dette spørgsmål må man først angive alle de positive kvaliteter, yoghurt har, og de virkninger, det har på kroppen. Dette er godt, fordi det skaber et stærkt nervesystem både for dig og din baby. Det er et fantastisk sødt alternativ, der er sundt. Den er rig på masser af vitaminer og mineraler og så videre. Så når du bliver spurgt, kan gravide kvinder spise yoghurt, kan du svare med solid tillid til, at det gør det!

Knogler:

Mange gange er spørgsmålet yoghurt godt under graviditeten opstår, hvilket er et meget gyldigt spørgsmål med hensyn til graviditet, fordi mødre altid ser efter deres børn, men vær sikker på, at yoghurt er meget god til graviditet, da det ikke kun holder dig sund, men også giver mulighed for den korrekte styrkelse af din babys knogler. Det siges, at din baby vil være præcis, hvad du gør af den, så det er meget vigtigt at spise de ting, der er gavnlige for din babys vækst.

Kalk:

Det er en god kilde til calcium, da det er et mejeriprodukt. Med yoghurt kan du hjælpe med at styrke din babys knogler, give den nødvendige ernæring til udviklingen af ​​din babys hjerne og meget mere. Det er bestemt en sund, sund mad, der skal indarbejdes i din daglige kost så hurtigt som muligt, hvilket gør yoghurt, mens du er gravid, til en positiv ting.

Yoghurt er en glimrende ernæringskilde i alle aspekter under graviditeten og kan bruges regelmæssigt uden ekstra tilbageslag. Det er en sund mad, der kan spises som snack eller som dessert og har masser af vitaminer og mineraler, der understøtter din babys vækst i graviditetsperioden.

Grækenland er berømt for mange ting; en af ​​dem er græsk yoghurt. Græsk yoghurt er en mad, der modsiger ordtaket “hvis det smager godt, må det være dårligt for dig.” Yoghurten er anstrengt for at fjerne valle og laktose og efterlader det syrlige og cremede produkt. Det efterligner og smager af creme fraiche. De fleste mennesker i USA bruger nu græsk yoghurt som erstatning for creme fraiche på grund af dets rige tekstur.

Kan du spise græsk yoghurt under graviditeten?

Ja, græsk yoghurt er en nærende tilføjelse til din kost, og den leverer alle de nødvendige næringsstoffer dagligt. Sørg for, at den er fremstillet ved hjælp af pasteuriserende mælk. Græsk yoghurt lavet med upasteuriseret mælk kan indeholde Listeria, en bakterie, der kan krydse placenta, hvilket kan føre til en potentielt livstruende infektion hos barnet, der forårsager abort.

Græsk yoghurt indeholder en lang række vitaminer, der hjælper med at supplere dine behov for en sund graviditet. Den indeholder 1% af det daglige behov for vitamin A, et næringsstof, der er nødvendigt for din babys øjne.

Græsk yoghurt løser problemet med oppustethed under graviditeten. Fordøjelsesbesvær og gastritis er almindelige problemer i tredje trimester af graviditeten. Hvis du spiser det sammen med måltider, kan du nemt spise let fordøjelige fødevarer. Græsk yoghurt er den bedste yoghurt under graviditeten.

Husk endelig, at yoghurt, ost og andre mejeriprodukter er meget gode for din gravide krop og din voksende baby. Undgå disse fødevarer på grund af misinformation eller frygt! Bare sørg for, at mælken pasteuriseres eller koges, som de skal være, og du har ingen problemer med mejeri, oste og yoghurt under graviditeten.

Overvejelser om yoghurt under graviditeten:

Yoghurt er en god og et must supplement til graviditetskosten. På trods af at den er fedtfattig mejerikilde, kan den hurtigt opfylde det daglige behov for proteiner, mineraler og flere vitaminer sammen med calcium. Imidlertid har de fleste af yoghurten på markedet en stor mængde tilsat sukkersirup eller majsstivelse for at gøre den sød, hvilket kan forårsage unødvendig vægtforøgelse under graviditeten. Så for at undgå at prøve hjemmelavet yoghurt under graviditeten eller gå til almindelig yoghurt fra markedet og sød det med naturlig frugt eller honning efter dit smagskrav.

Yoghurt er en sund tilføjelse til graviditetsmad, og man bør helt sikkert inkludere det samme. Så er yoghurt dårlig til graviditet? Så er svaret på dette et stort nej. Der er dog 2 typer yoghurt, som du bør undgå under alle omstændigheder. Den upasteuriserede yoghurt på grund af dens iboende mulighed for at forårsage madforgiftning, og den anden er fuldfed yoghurt, da for meget af det vil få dig til at tilføje unødvendige kilo, hvilket vil være svært at kaste senere.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1: Kan jeg spise yoghurt i tidlig graviditet?

Svar: Yoghurt og graviditet første trimester går hånd i hånd. Under graviditetens første trimester er forstoppelse det største problem. Indtagelse af yoghurt styrker fordøjelsessystemet og giver en betydelig lindring i forstoppelse, og hvis du spekulerer på, om yoghurt er godt for en gravid kvinde, så er svaret på dette et stort JA.

2. spørgsmål: Er det sikkert at spise yoghurt med smag under graviditeten?

Svar: Smagsfuld yoghurt er en sikker yoghurt til gravide. Det eneste problem er, at det har for meget tilsat sukker, og derfor kan det forårsage en unødvendig vægtforøgelse, som kan skabe komplikationer i de senere stadier af graviditeten og under fødslen.

Q3: Hvad er de bedste yoghurtmærker at forbruge under graviditet?

Svar: Yoplait er et af de bedste yoghurtmærker til graviditet. Da de ikke har tilsat kunstige sødestoffer og også er sukkerfrie. Andre gode mærker til graviditet omfatter blandt andet Dannon, Liberte, Stonyfield, Wallaby, Noosa Vanilla.

Q4: Spiser græsk yoghurt godt til graviditet?

Svar: Græsk yoghurt er den bedste under graviditeten. Den er fremstillet af pasteuriserende mælk og løser forskellige sundhedsproblemer. Den græske yoghurt dræner, og derfor indeholder den endnu mindre mængde laktose i forhold til almindelig yoghurt, hvilket gør den endnu sundere.