Her er hvorfor du skal spise abrikoser under graviditeten!

En abrikos er en gylden orangefarvet frugt, der ligner en fersken. Abrikoser falder ind under kategorien druefrugter, hvilket betyder, at de kan indtages i både tørre og friske former. Det er lækre og søde smagende frugter, der kan nydes som dessert efter et måltid. Abrikoser har en høj næringsværdi og kan tilbyde gravide de vigtigste vitaminer og mineraler, der er nødvendige under fasen. Tør abrikoser er den mest populært formede frugtform i Indien, da de friske versioner ikke er let tilgængelige. De er rige på jern, magnesium, calcium og endda kostfibre. Læs mere om abrikosfordelene under graviditet.

Fordele ved at spise abrikoser under graviditeten

Er abrikos sikkert under graviditeten?

Det er et almindeligt spørgsmål, om det er sikkert at indtage abrikoser under graviditeten. Abrikoser er sikre at indtage under graviditeten og kan være ganske gavnlige, når de regelmæssigt har. Sørg dog for at fjerne den bittersmagende spids af abrikosen, som indeholder en skadelig ingrediens kaldet “amygdalin”, som kan forårsage mavebesvær og kvalme.

Fordele ved abrikos under graviditet:

1. Tørrede abrikoser indeholder store mængder jern og kobber. Under graviditeten er en kvinde udsat for anæmi og oxidativ stress. Tørrede abrikoser under graviditeten hjælper med hæmoglobinproduktion plus absorption af jern gennem dets rige kobberindhold.

2.Folinsyre i abrikoser hjælper med at forhindre visse fosterskader hos nyfødte babyer, såsom spina bifida.

3. En gravid kvinde har brug for omkring 300 kalorier for at støtte sit udviklende foster. Abrikoser i den daglige kost hjælper med ensartet fordeling af sådanne kalorier i moderens krop.

4. Det høje fiber- og stivelsesindhold i denne frugt hjælper med korrekt fordøjelse og kontrol af hæmorider plus forstoppelse hos forventede mødre.

5. Det rige indhold af vitaminer og mineraler hjælper med den samlede udvikling af fosteret. Abrikoser er også rige på retinol.

6. Abrikos tørfrugt under graviditeten holder også blodsukkerniveauet under kontrol, hvilket afværger svangerskabsdiabetes.

Risici ved abrikos til gravide kvinder:

1. Abrikos indeholder også den skadelige ingrediens “amygdalin”, der frigives fra glycosidamygdalin under fordøjelsen. Derfor kan for meget abrikosforbrug resultere i depression af nervesystemet, opkastning, kramper eller endda respirationssvigt.

2. Maven er allerede et almindeligt ubehag hos gravide. Hvis abrikoser ikke er fuldt modne, kan de forværre frigivelsen af ​​mavesaft hos forventede mødre.

3. Svovl er abrikoser, der kan resultere i anafylaktisk chok eller forårsage svovlallergi hos sulfitfølsomme kvinder.

4. Frøspidserne på abrikoser indeholder kemikaliet “laetrile”, som indtages i store mængder kan forstyrre kropsfunktioner.

5. Unødvendigt abrikosforbrug forårsager også svimmelhed og hyppig hovedpine.

Tørret abrikosfrugt under graviditet:

Siden aldre har tørrede abrikoser været kendt for at være en kilde til plantelægemidler under graviditeten. Barks af abrikostræer menes at være effektive til infertilitetsproblemer, spasmer og blødninger. Pastaen af ​​denne frugtkerne hærder vaginale infektioner, og kødet hjælper med graviditet plus amning. Tørrede abrikoser er rige på calcium, folsyre, jern og fibre; og fungerer således som den ideelle erstatning for en forventningsfuld mors fødebehov. Ifølge nogle sundhedsrådgivere kan for meget af kerneindtag imidlertid resultere i en øget risiko for fosterskader.

Alt kan kun være godt, når det indtages med måde. Selvom abrikoser er gavnlige for menneskekroppen, kan overspisning helt sikkert føre til en række sundhedskomplikationer. Abrikoser, især tørre, findes på alle frugtmarkeder. De kan spises som en helhed eller kan hakkes og bruges i salater, smoothies eller endda sammen med korn. Den berømte søde “Khubani ka Meetha” fremstilles også ved hjælp af disse lækre tørre frugter. Så hvad venter du på? Tag din daglige dosis abrikoser under graviditeten og nyd dens sundhedsmæssige fordele.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Hvad er det bedste tidspunkt at spise abrikoser under graviditeten?

Selvom der ikke er nogen særlig tid til at spise abrikoser, er den anbefalede retningslinje at indtage dem sammen med morgenmad eller som en snack mellem måltiderne. Især tørre abrikoser kan være vanskelige at fordøje i løbet af natten. Spis dem derfor mindst 1-2 timer før sengetid.

2. Sådan tilberedes tørre abrikoser derhjemme?

Tør abrikoser kan laves af frisk frugt, men der er en proces involveret. Abrikoser vaskes først grundigt, pitted og dehydreret i ovnen. Det tager normalt cirka 10 timer, før frugterne er helt tørre, men alligevel har en sej, læderagtig tekstur.

3. Er der et passende alternativ til abrikoser, hvis de er allergiske?

Selvom det er meget sjældent, at nogen står over for allergiske reaktioner med abrikoser, er der egnede alternativer. Ferskner, nektarin og endda mango kan bruges som erstatning for abrikoser. De tilbyder lignende næringsværdi og smager også godt.