Hævelse under graviditeten

Graviditet kan medføre drastiske ændringer i din krop og livet generelt. Det er en vidunderlig periode for en kvinde og hendes familie. Efterhånden som de ni måneder udspiller sig, er der så mange ting, du skal håndtere. Der kan være mange abnormiteter, der sker med din krop i denne fase.

At have hovedpine, mavebesvær, svimmelhed, angst, kvalme, træthed og svaghed er meget almindelige i denne fase. Hævelse er et andet problem, gravide kvinder skal håndtere. Du kan have dine arme, ben og hænder hævet op under graviditeten. Hvad du ville opleve, er ødem.

Hævelse under graviditeten

Årsag – Hvorfor sker det?

Ødem er når overskydende væske samler sig i dit væv. Det er normalt at have en vis mængde hævelse under graviditeten. Det er fordi du beholder mere vand. Ændringer i din blodkemi kan også få noget væske til at skifte ind i dit væv. Ud over det lægger den voksende livmoder pres på dine bækkenårer og din vena cava, det vil sige den store vene på højre side af kroppen, der fører blod fra dine underekstremiteter tilbage til hjertet.

Trykket bremser tilbageførslen af ​​blod fra dine ben, hvilket får det til at ophobes ét sted, hvilket tvinger væske fra dine vener ind i vævene i dine fødder og ankler. Derfor bliver hævelse under graviditeten et almindeligt ve blandt kvinder.

Mange af de gravide er trætte af hævelsen, der opstår under graviditeten, fordi der virkelig er mindre kendte måder at helbrede det på. Men i dag vil vi diskutere årsagerne, forebyggelsen samt behandlingerne af hævelse hos gravide kvinder. Pas godt på barnet såvel som dig selv, begge er lige så vigtige for en god og vellykket graviditet.

Hvornår er det mest sandsynligt at påvirke?

Ødem vil sandsynligvis forstyrre dig i tredje trimester. Det kan være særlig alvorligt for kvinder med overdreven fostervand eller dem, der bærer tvillinger eller flere babyer. Ødem har en tendens til at være værre i slutningen af ​​dagen. Det påvirker især mest under sommerens brændende varme. Derfor er det, når hævelse under graviditeten bliver et stort problem for de fleste kvinder.

Efter babyens fødsel forsvinder hævelsen ret hurtigt, da din krop gradvist eliminerer overskydende væske. Du kan finde på at urinere ofte og svede meget i de første dage efter fødslen.

Hvordan påvirker det?

En vis mængde ødem eller hævelse er normal i ankler og fødder under graviditeten. Nogle milde hævelser i dine hænder kan også forekomme. Hvis du bemærker hævelse i dit ansigt eller hævelse omkring dine øjne, mere end let hævelse af dine hænder eller overdreven eller pludselig hævelse af dine fødder eller ankler, kan det være et alvorligt tilfælde af præeklampsi, en alvorlig tilstand.

Hvis du bemærker, at det ene ben er betydeligt mere hævet end det andet, eller du har en slående smerte eller ømhed i din læg eller lår, er det bedst at besøge en læge og tage ekspertrådgivning. Denne form for symptomer kan signalere en blodprop, en anden meget alvorlig tilstand. At besøge en læge for at få ekspertrådgivning er altid gavnligt, når det drejer sig om dit eget helbred såvel som barnet.

Sådan skal du passe på det?

Hævelse i ankler og fødder er et almindeligt graviditetssymptom. Dette er nogle af måderne at reducere hævelse under graviditeten.

 1.  Lig og slap af på din side. Du kan hjælpe med at lindre det øgede pres på dine vener ved at ligge på din side. Selvom hver side vil gøre det, da vena cava er på højre side af din krop, fungerer hvile på din venstre side bedst.
 2.  Hold fødderne oppe, når det er muligt. Mens du er på arbejde, skal du have en skammel eller en bunke bøger under dit skrivebord. Det hjælper med ikke at forårsage væskeansamling i dine lår og ben.
 3.  Mens du sidder, må du ikke krydse dine ben eller ankler og låse dine led.
 4.  Stræk og bøj dine ben ofte, mens du sidder. Du kan lave enkle øvelser som at strække dit ben ud, hæl først og bøje forsigtigt din fod for at strække dine lægmuskler. Drej også dine ankler og vrik med tæerne.
 5.  Tag regelmæssige pauser fra at sidde eller stå, så dine muskler ikke sover.
 6.  Tag korte ture i ny og næ. Det hjælper med at forhindre dit blod i at samle sig i dine nedre dele af din krop.
 7.  Du bør bære behagelige sko, der strækker sig for at imødekomme enhver hævelse i dine fødder.
 8.  Undgå at bære strømper eller strømper, der har stramme bånd omkring anklerne eller kalvene.
 9.  Prøv at bære strømpebukser med høj talje. Tag dem på, så snart du står ud af sengen om morgenen, så blod ikke har mulighed for at samle sig omkring dine ankler.
 10.  Drik masser af vand. Det hjælper mærkeligt nok din krop med at beholde mindre vand.
 11.  Træn regelmæssigt, især ved at gå, svømme eller køre på en motionscykel.
 12.  Prøv en vandaerobic klasse. Her er du nedsænket i vand, der midlertidigt kan hjælpe med at reducere hævelse, især hvis vandstanden er oppe nær dine skuldre.
 13.  Spis altid godt, og undgå junkfood.

Der er mange problemer, du måske skal stå over for under graviditeten. Ødem er bare en af ​​dem. Det er et midlertidigt problem, der vil forsvinde, når perioden er slut. Det er mindre kampe, som du skal igennem i denne fase. Alle kampe og ofre bliver værd at have, når du først har din smukke baby i dine arme. Moderskabsglæden gør op med al den stress og ubehag, du skal møde i løbet af graviditeten.