Hvordan undgås og behandles hovedpine under graviditeten?

Hovedpine under graviditeten kan være en almindelig situation, vi ofte hører om. Men har du nogensinde forsøgt at finde ud af, hvad der kan forårsage tilstanden, og er der noget at bekymre sig om ?! At ignorere enhver mindre sygdom eller problem kan være ret farlig for vordende mødre. Lignende er tilfældet med hovedpine.

Hvis du ofte får hovedpine, mens du er gravid, skal du sørge for at kende årsager, symptomer og finde ud af, om tilstanden kræver konsultation med din læge. Lad os hjælpe dig og se, om din hovedpine er normal eller ej!

Hovedpine under graviditeten

Er det normalt at have hovedpine under graviditeten?

Hovedpine for gravide kan skyldes en række problemer. Hvis din hovedpine ikke er hyppig og til hverdag, og hvis de ikke fører til livsstilsproblemer såsom svaghed, svimmelhed, kan du vælge at hvile og komme tilbage til det normale. Men hvis du har skarpe smerter dagligt med dårligt syn og svimmelhedsproblemer, har du muligvis ikke en regelmæssig hovedpine.

Typer af hovedpine under graviditeten:

De fleste af hovedpine gravide kvinder lider på dette tidspunkt er normale og primære. Dette er måske ikke altid et tegn eller symptom på noget væsentligt relateret til sundhed. Disse omfatter,

 • Spændings- eller stresshovedpine under graviditeten.
 • Migræne.
 • Klyngehovedpine.

Det siges, at omkring 26% af problemerne i løbet af denne tid er spændingshovedpine. Ignorer dog ikke det samme, hvis du får dem regelmæssigt og dagligt. Bortset fra spændingshovedpine er migræne også hyppig under graviditeten. Imidlertid er smerten anderledes og mere irriterende sammenlignet med en spændingshovedpine. Migræne har en tendens til at forårsage bankende, ulidelige smerter, for det meste kun på den ene side af hovedet. Migræne kan også forårsage kvalme og opkastning sammen med lysfølsomhed og følsomhed over for støj. Hvis du har et problem med migræne i lang tid, skal du kontakte lægen, da det senere også kan føre til komplikationer. På samme måde kan der også være tilfælde af sinushovedpine på graviditetstidspunktet, hvis du allerede lider af det.

Hvis du har en cyklus med hovedpine -angreb i løbet af perioden, så er det klyngehovedpine. Hvis de holder længe, ​​skal du kontakte din læge.

Symptomer på hovedpine under graviditeten:

De mest almindelige tegn og måder at finde ud af, at du har en frygtelig hovedpine under graviditeten, er som følger,

 • Kedelig smerte til alvorlig smerte.
 • Dunkende smerter.
 • Alvorlig smerte på venstre eller højre side, det være sig begge sider af hovedet.
 • Kvalme.
 • Opkastning (til tider).
 • Skarp smerte ved øjnene.

Hvis du ser sløret øjensyn og blinde pletter, betyder det, at du bør tage din situation alvorligt og konsultere din sundhedspersonale.

Årsager til hovedpine i graviditeten:

Årsagen og årsagen til, at du lider af let til svær hovedpine under graviditeten, kan variere meget i den trimester, du befinder dig i.

Første trimester:

Mens den mest almindelige årsag til hovedpine under tidlig graviditet skyldes hormonelle problemer, vægtændringer og ændringer sammen med højt blodvolumen, er de andre årsager som følger,

 • Konstant stress i tankerne, forårsager muskelspændinger i nakken, hvilket forårsager hovedpine og migræne.
 • Hvis du springer måltider over eller ikke drikker tilstrækkeligt vand i løbet af dagen, føles kroppen svag og er en af ​​årsagerne til hovedpine og migrænesmerter.
 • At sove mindre og endda for meget er to væsentlige årsager, der forårsager ulidelig smerte i hovedet. Man skal sove 7-8 timer på en dag, ikke mere og ikke mindre.
 • Koffeinudtagning kan også være en af ​​årsagerne. Hvis du var afhængig af koffein før din graviditet, kan nedskæring af det udløse hovedpine, da kroppen tager tid at tilpasse sig de nye forhold.
 • Dårlig ernæring og mangel på en sund kost kan også føre til konstant og kronisk hovedpine.
 • Hvis du har lavt blodsukker, kan du også være tilbøjelig til hovedpine i første trimester.
 • Vær ikke for doven. Hvis du ikke går meget eller slet ikke har fysisk aktivitet, vil du blive chokeret over at vide, at dette også kan føre til hovedpine.
Anden og tredje trimester:

Hovedpine i den sene graviditet og i denne trimester kan have forskellige årsager,

 • Forkert holdning mens du sidder forværrer hovedpinen yderligere.
 • At dyrke meget motion og det også på en uregelmæssig måde kan forårsage stress i kroppen og forårsage hovedpine.
 • En bestemt mad eller drink, som is, kan også forårsage hovedpine inden for et par timer efter at have spist den. Is forårsager hjernefrysning, hvilket kan være en af ​​årsagerne til problemer.
 • Migræne kan også være arvelig. Så hvis din mor eller søster har et migræneproblem, så er der en meget stor chance for, at du også får et.
 • Hvis du har diabetes, kan du være tilbøjelig til at få hovedpine for ofte.

Udover følgende almindelige årsager er forhøjet blodtryk blandt den mest kendte og populære årsag bag graviditetshovedpine. Omkring 8% af kvinderne i USA lider angiveligt af hovedpine bare på grund af dette problem. Dette bør ikke tages let, da det høje blodtryk kan forårsage potentielle komplikationer såsom præeklampsi, eklampsi, placentaabruption og lav babyfødselsvægt.

Fødevarer, der forårsager hovedpine:

Ved du, at hovedpine endda kan skyldes fødevareallergi eller uegnet mad til et par kropstyper? Ja, du hørte det rigtigt! Udløsende fødevarer som mejeri, chokolade, ost og gær kan forårsage hovedpine, hvis din krop ikke tager dem positivt.

Behandling af hovedpine i graviditeten:

Hvis du har hyppig hovedpine, er det muligvis ikke et godt tegn for vordende mødre. Udover lægens medicin kan du endda se for få hjemmemediciner, hvilket kan være let for mirakleresultater.

Hjemmemedicin mod hovedpine under graviditet:

Her er et par enkle hjemmemediciner, der kan fungere som underværker.

1. Cool komprimering:

Læg dig lige og læg en kold kompress på dit hoved. Køligheden lindrer smerten i ganske stor grad.

2. Undgå hovedpineudløsere:

Hvis bestemte fødevarer eller lugte måske har udløst din hovedpine og migræne engang i fortiden, er det bedst at undgå dem. En hovedpinedagbog er nødvendig for at identificere migræneudløsere.

3. Træn dagligt:

Gå en tur hver dag eller udfør aerobic for at holde dig i form. Træn regelmæssigt uden at tage pauser imellem, da de ødelægger træningsplanen. Motion hjælper med at regulere sukkerniveauet i kroppen og forbedrer også åndedrætssystemet i kroppen. Det udløser også frigivelse af endorfiner, de såkaldte “feel-good” kemikalier inde i kroppen.

4. Håndter stress:

Håndter stress ved at udarbejde en huskeliste og afslutte hvert job en efter en. Skub dig ikke til randen af ​​depression, da det kan påvirke både mor og barn. Hold dine mål realistiske for at nå dem og vær rolig hele tiden.

5. Øv afslapningsteknikker:

Prøv åndedrætsøvelser, yoga, massageterapi og visualisering. Hold dig altid på en afslappet og fredelig måde.

6. Spis regelmæssigt:

Spis altid en afbalanceret kost i regelmæssige måltider. At spise sundt kan hurtigt kurere de fleste lidelser. Drik også meget væske for at holde din krop hydreret hele dagen. Spring ikke ved et tilfælde over måltiderne.

7. Følg en almindelig søvnplan:

Søvnmangel eller endda for meget søvn kan udløse hovedpine og migrænesmerter under graviditeten. Prøv at følge et fast sovemønster for at holde dit biologiske ur intakt.

8. Aromaterapi:

Aromaterapi olier er utroligt effektive mod hovedpine. Kom et par dråber pebermynte eller lavendelolie på et væv og tag en dyb indånding. Du kan også gnide en dråbe af hver ind i dine tindinger på hver side af panden og derefter give en god massage. Dette reducerer hovedpine på ingen tid!

9. Bachblomstermidler:

Hvis du er træt eller under meget stress, bliver hovedpinen normalt værre. Det bedste middel i en sådan situation er Bachs blomstermiddel.

For at slippe af med udmattelse skal du lægge fire dråber Rescue Remedy pænt på tungen, eller prøve to dråber oliven, et andet Bach Flower Remedy, opløst i et glas vand.

Lægemidler:

Tal med din læge, før du tager hovedpine medicin eller tabletter under graviditeten. Hav dem ikke alle sammen. Undgå standardpiller som aspirin og ibuprofen, da de måske ikke er gode i denne fase. Det skyldes, at smertestillende midler kan forårsage uønskede virkninger og fødselsdefekter, når de bruges i graviditetsperioder. Det er bedre fremover først at prøve hjemmemedicin for at helbrede hovedpine under graviditeten og derefter arbejde med medicin, hvis den ikke helbredes.

Læger kan kontrollere dit blodtryk, foretage en blodprøve, ultralyd og synstest, før du går i gang med behandlinger. Her er et par almindelige retsmidler, udover medicin, foreslået af en læge; de må dog kun udføres efter eget skøn.

1. Biofeedback:

Med denne sind-krop-teknik kan du kontrollere visse funktioner i kroppen-såsom muskelspændinger, puls og blodtryk-for at forhindre hovedpine eller mindske migrænesmerter. Hvis du gerne vil prøve biofeedback til behandling af hovedpine under graviditeten, skal du kontakte din læge og gå til en biofeedback -terapeut. Det er en effektiv måde at slippe af med hovedpine. Du kan også prøve akupunktur, som er en sikker metode til at helbrede hovedpine og lindre dine smerter.

2. Homøopati:

Homøopati -behandlinger kan være de bedste tilgængelige alternativer. Uden absolut ingen bivirkninger anbefales disse stærkt til behandling af hovedpine og kan kun holdes i brug efter konsultation med en kvalificeret læge.

3. Osteopati og kiropraktik:

Osteopati sigter mod at tilpasse dine muskler, knogler og led. Det kan hjælpe med skulder- og nakkesmerter, så hvis det er typiske spændingspunkter for dig, kan det være et forsøg værd.

Terapien med kiropraktik kan være fordelagtig i tilfælde af genstridig hovedpine. Denne teknik bruger spinal manipulation til at lette smerten.

4. Zoneterapi:

I tilfælde af mindre hovedpine anbefales en simpel zoneterapi -teknik stærkt. Massering af dine store tæer lægger pres på hovederne og nakken, hvilket hjælper med at slippe af med problemerne og migrænesmerter.

Hvornår skal jeg søge hjælp til graviditetshovedpine?

De fleste hovedpine under graviditeten er ubehagelige, men forårsager ingen skade. Men hvis du oplever andre usædvanlige symptomer som sløret syn, voldsom opkastning eller pludselig hævelse og betændelse, anfald, besvimelse, kan disse være symptomer på præeklampsi, en alvorlig form for graviditetsrelateret forhøjet blodtryk. I dette tilfælde skal du straks kontakte din læge.

Tips til forebyggelse af hovedpine:

Sørg altid for at følge princippet, og forebyggelse er bedre end helbredelse,

 1. Spis regelmæssigt og spis en sund, nærende kost. Spring ud på udløsermad.
 2. Følg regelmæssige soveplaner, og lad dig ikke stresse.
 3. Inkluder mild til daglig fysisk aktivitet i dit hjem. Du kan lave almindelige gåture eller moderate aerobe øvelser.
 4. Pas på din kropsholdning. Bøj ikke og arbejde eller gå. Sid lige og gå lige.
 5. Hvil godt og vær afslappet med et roligt sind. Spænding og stress kan kun føre til forværring af hovedpine.

Ethvert tilfælde af konstant og kronisk hovedpine skal straks rapporteres til lægen. Tag ikke medicin for egen regning og konsulter altid din læge for at få de bedste råd og forslag om oral medicin og behandling.

Selvom hovedpine under graviditeten er en almindelig begivenhed, kan de blive meget irriterende. Sørg for altid at være sund ved hjælp af en sund livsstil. Forsøm aldrig smerter og hovedpine. Prøv disse enkle hjemmemediciner for at få de bedste resultater, før du tager oral medicin. Hvis nogen af ​​disse virkede, så del dine tanker med os!

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Hvad er forskellen mellem migræne og hovedpine under graviditeten?

Svar: Migrænehovedpine er ganske anderledes end spændings- eller stresshovedpine. Du kan have så stærk hovedpine, hvis du allerede er tilbøjelig til migræne. Disse er resultatet af, at blodkar forstørres i hjernen og kan medføre skarpe smerter.

Q2. Hvornår skal man kontakte en læge på grund af hovedpine mens man er gravid?

Svar: Hvis din hovedpine er kronisk og også har andre symptomer som sløret syn, svimmelhed, træthed, besvimelse osv., Så er det bedre at konsultere din læge.

Q3. Kan kvinder lide hovedpine efter graviditetens fødsel og fødsel?

Svar: Det er almindeligt selv at opleve hovedpine efter leveringstiden. Dette kan skyldes østrogenniveauer, når de falder betydeligt. Udover dette lider kvinder også af hovedpine under fødslen, hvilket kan være af alvorlig smerte på grund af tab af spinalvæske.