Mangosteenfrugt under graviditet: Hvor sikkert er det at indtage?

Er mangosteen god til graviditet? Dette er et ganske almindeligt spørgsmål, som mange gravide stiller til sundhedsudbydere og os. Hvad der er vigtigere for mødre at være, er intet andet end god ernæringsmæssig mad, pleje og næring af fostrets vækst. En sundere livsstil tillægges enorm betydning i denne fase, som igen udelukkende er afhængig af moderen at være. Derfor er der flere fødevarer på markedet, der er bredt anbefalet på markedet, som ikke kun er gavnlige, men også hjælper til at opfylde trang. En sådan er mangostanfrugt, som er ret almindelig under graviditeten.

mangostanfrugt under graviditeten

Hvad er mangosteenfrugt?

Mangosteen er en eksotisk frugt, der overvejende findes i Sydøstasien på grund af det tropiske klima her omkring. Det omtales også som ‘dronningen af ​​tropiske frugter.’ Det er fyldt med næringsstoffer, der er gavnlige for moderen såvel som det voksende foster. Denne frugt ligner en let blanding mellem fersken og appelsin, der giver en syrlig smag og en syrlig, syrlig smag. Denne frugt vokser mest i det sydvestlige Indien og områder i Sydøstasien.

Er det sikkert at spise mangosteen til graviditet:

Det almindelige spørgsmål, som flere kvinder står over for, er, at ‘er mangosteen god til graviditet?’ Vi forstår bekymringen. Ja, det er helt sikkert at spise mangosteen under graviditeten. Imidlertid bør man spise med meget begrænsede mængder i stedet for at spise det i store mængder. Der er flere ernæringsmæssige rigdom også inden for frugten, hvilket gør det til en fordel og et pluspunkt, hvis det havde en begrænset mængde. Det hjælper også med at beskytte din baby mod abnormiteter og fejlernæring. Det er imidlertid vigtigt at drøfte det med din læge en gang, ligesom alle andre fødevarer, før du begynder at få det.

Ernæringsmæssige fordele ved Mangosteen under graviditet:

Efter at have lært om disse mange ernæringsmæssige fordele ved mangosteen, vil du helt sikkert gribe dem i din graviditetsperiode. Bemærk dog, at man bør have denne frugt i meget begrænsede mængder som foreskrevet af lægen, hvis det er muligt.

A) Folat:

Folat er et vigtigt næringsstof for kvinder under graviditeten og selv når de planlægger at blive gravide. Det har vist sig, at en kop mangosteen dagligt giver omkring 60 mikrogram folat. Ifølge flere former for forskning blev det fundet, at folat i forventede mødre hjælper med at reducere risikoen for hjerne og rygsøjlen medfødt handicap med næsten 50-70%.

B) C -vitamin:

C -vitamin er afgørende under graviditeten for moderen såvel som barnet. Mangosteen er kraftcenteret for C -vitamin, som er afgørende for immunsystemets funktion. Desuden hjælper det også med at reducere risikoen for infektion hos det voksende foster.

C) Mangan:

At spise en kop mangosteen giver 0,2 mg mangan, der hjælper med dannelsen af ​​brusk og barns skelet i din livmoder. Desuden giver manganen, der findes i mangosteen, antioxidantegenskaber, som beskytter fosteret såvel som en mor mod enhver celleskade.

D) fibre:

Mangosteen har et meget højt indhold af fibre, der hjælper med at lindre problemet med forstoppelse, stivhed i afføring, som de fleste forventede mødre oplever under graviditeten. Det blev fundet, at en kop mangosteen giver 3,5 g fibre.

Mangosteen under graviditeten

Fordele ved at spise mangosteen under graviditeten:

Mens ovenstående er de ernæringselementer, der er til stede i mangosteenfrugten, er mangostanfordele også til graviditet. Få af dem er anført her.

1. Xanthoner:

Mangostener har også en kompleks forbindelse kendt som xanthoner, der besidder kræftbekæmpende egenskaber. Det blev fundet, at denne forbindelse forhindrer vækst af kræftceller i kroppen under din graviditet.

Mangostanens godhed gør det også til et effektivt middel til behandling af diabetes naturligt. De gavnlige egenskaber i det hjælper med at regulere glukoseniveauet i blodet og reducerer derved bemærkelsesværdigt risikoen for at udvikle diabetes under graviditeten.

2. Forebygger anæmi:

Udover disse er mangosteen også kendt for at holde anæmi væk. Dens rigdom af jern, folsyre, vitamin B12 og mange andre medicinske egenskaber hjælper med at regulere blodlegemer og forhindrer derved anæmi.

3. Kontrollerer kolesterol og reducerer risikoen for slagtilfælde:

Det er også kendt for at fremme kardiovaskulær sundhed. Spise mangosteenfrugt under graviditeten kan reducere kolesteroltal og triglycerider i blodet på grund af dets rige fiberindhold. Dette har potentiale til at øge blodgennemstrømningen i nervesystemet og dermed kontrollere forekomsten af ​​slagtilfælde og hjerteanfald. Den gode mængde kalium i den er gavnlig for at afbalancere natrium- og blodtryksniveauet.

4. Bedre hudhelse:

Når du anvender mangosteenjuice på huden, vil du se, hvordan den behandler eksem og acne. Det har antibakterielle, antivirale og antiinflammatoriske egenskaber, der hjælper med at forbedre hudens sundhed. Det holder også din hud fugtighedsniveau højt og dermed beskyttet mod enhver form for hudsygdomme.

5. Hjælper med fordøjelsen:

Erstat din junkfood med mangosteen eller mangostanjuice for at hjælpe med en bedre fordøjelse. Den har den rigtige mængde fiberindhold, der hjælper med at fjerne giftstoffer fra din krop.

6. Holder tuberkulose ved bugten:

Undersøgelser har vist, at at spise mangosteenfrugt under graviditeten vil hæmme og dræbe Mtb eller Microbacterium tuberculosis, den eneste bakterie, der er ansvarlig for at forårsage tuberkulose.

Mangosteen under graviditeten 2

Virkninger af Mangosteen under graviditet:

Mangosteenfrugten, med sin rigdom i næringsværdier, er perfekt til gravide damers helbred. Der er dog visse bivirkninger til gruppen, som får os til at anbefale dig at rådføre dig med og rådgive med lægen, før du får frugten. Man kan til tider opleve søvnløshed, maveproblemer, smerter eller kvalme og svimmelhed, mens man har denne frugt. Det betyder, at det ikke passede dig, og du rådes til at stoppe med at få det med det samme, hvis du oplever det.

Sådan medtages mangosteen under graviditetskosten:

Mangostene kan bruges straks efter at have vasket godt og skåret dem i skiver. Mangosteen og graviditet kost generelt gør med at have mangosteen frugt separat. Nogle foretrækker også at gøre det til en salat med andre frugter. Du kan også bruge frugten til at nyde med andre ørkener.

Håber du fik at vide om godhed og fordele ved mangosteen for gravide. Du kan nu sikkert inkludere dem i din kost, men sørg for at konsultere din læge og tage hans mening før mangosteen under din graviditetsperiode. De kemikalier, der kan være til stede i frugt, kan ikke gøre godt for visse gravide, da de kan forstyrre ordinationen af ​​bestemte lægemidler i løbet af denne tid. Spise i grænser vil gøre mangosteen god til graviditet. Men ligesom enhver anden mad er det altid godt at konsultere lægen og tage hans/hendes mening, før indtagelse af særlig mad.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Er mangosteen gavnligt for at blive gravid?

Svar: Frugten som sådan hjælper dig ikke direkte, mens du prøver at blive gravid. På grund af tilstedeværelsen af ​​folsyre hjælper det imidlertid under graviditeten, da det forhindrer anæmi efter at have produceret nok røde blodlegemer.

Q2. Spiser mangosteen sikkert under amning?

Svar: Det er altid sikkert og godt at konsultere og tage råd fra en læge, før du får frugten, mens du ammer. Dette skyldes, at frugten generelt er god og tilrådelig at spise i begrænsede mængder på grund af de næringsrige værdier indenfor. Sagen kan dog variere fra person til person.

Q3. Er mangosteen sikker for din babys kost?

Svar: Hvis dit barn er under seks måneder gammelt, anbefales denne frugt generelt ikke. På grund af tilstedeværelsen af ​​høje værdier af ernæring og flere sygdomshelende egenskaber er frugten også god for børn. Det anbefales dog altid at tage råd fra din læge før korrekt eller regelmæssigt indtag.