Næseblødning under graviditet Årsager og retsmidler

Hvorfor bløder din næse, når du er gravid?

Næseblødning under graviditeten er oplevet over 20% af kvinderne. Graviditet får blodkarrene i din næse til at ekspandere, og den øgede blodtilførsel vil lægge pres på de små og sarte kar på næsen, hvilket får dem til let at briste. Men heldigvis er disse næseblødninger ikke skadelige, og du kan ofte opleve dette i løbet af din graviditet. Læger har udelukket dette som noget alvorligt.

Næseblødning under graviditet Årsager og retsmidler

Hvad forårsager næseblødning under graviditeten?

Kvinder vil sandsynligvis opleve en stigning i blodvolumen på 50 %, når hun er gravid. Denne øgede volumen er nødvendig for en bedre cirkulation, der giver barnet den nødvendige næring. Som et resultat udvider dette de små kar i næsen, hvilket lægger mere pres på blodkarret, hvilket gør dem modtagelige for brud.

Graviditetshormonerne som progesteron og østrogen påvirker den måde, dine blodkar fungerer på. Progesteron er ansvarlig for en stigning i blodtilførslen, og dette lægger igen pres på blodkarrene og på venerne i din næse. Slimhinderne tørrer ud og hæver og vil sandsynligvis blive værre om vinteren. Dette gør det meget lettere for blodårerne at bryde, hvilket får dig til at opleve en mindre blødning. Nogle gange kan du opleve blod, efter at du har blæst i din næse og ikke nødvendigvis en blødning i den forstand.

Tør luft i dit værelse kan også være en faktor for din næseblødning. Det kan være en årsag, og den triste del er, at du måske ikke engang indser det.

Den anden mulige årsag kan være et forhøjet blodtryk eller en koagulationsforstyrrelse, der fører til næseblødning.

Næseblødningstegn under din tidlige graviditet:

Mens næseblødning sikkert er almindelig under din graviditet, er tandkødet også et andet område, der er tilbøjeligt til at bløde. Næseblødning og blødende tandkød er et resultat af øget blodtilførsel i kroppen, der er nødvendig for cirkulation og for næring af barnet. Undersøgelser har vist, hvordan tilbagevendende næseblødning er næsten fire gange almindelig hos gravide kvinder sammenlignet med ikke-gravide.

Sådan stopper du blod fra næsen under graviditeten:

Stop din næseblødning under graviditeten: Her er nogle nemme måder, hvorpå du kan behandle næseblødning under graviditeten.

1. Eddike:

Eddike er kendt for at forsegle blodkarets vægge i næsepassagen og har været en effektiv kur mod næseblødning. Sådan bruges den.

  • Dyp en kugle bomuld i hvid eddike.
  • Sæt bomullen på det næsebor, der bløder.

Lad bomulden stå i cirka 5 til 7 minutter. Det er sikkert at bruge dette, når du oplever næseblødning.

2. Ice Pack:

Ispakker eller endda is, når de påføres et blødende område på grund af skade, vides at stoppe blødningen. Det virker ved at indsnævre blodkarrene og reducerer også betændelsen i tilfælde af en skade. Sådan kan du lave en ispose.

  • Kom lidt knust is i en pose og dæk den til med et håndklæde.
  • Placer pakken over din næse og hold den nede, indtil blødningen stopper helt.

Grøntsagsposer kan også bruges, dem der blev opbevaret i køleskabet, som en alternativ løsning.

3. C -vitamin:

en anden måde at stoppe næseblødningen på er at bruge vitamin C. De hjælper med at forhindre brud på blodkar og vener og giver dig trøst. Den bedste måde at bruge C -vitamin til formålet er at indtage fødevarer, der er rige på det. Appelsin, citron og andre citronfrugter kan effektivt behandle blødningsproblemet. Du kan forbruge dem som frugt eller også lave juice af det og drikke det nu og da.

4. Damp:

Damp er en anden måde at hydrere næsens blodkar på. Indånding af damp kan således effektivt reducere risikoen for næseblødning. Indånd damp fra en varm gryde med kogt vand en eller to gange om dagen. Du kan også tænke på at få et dampbad. Begge har vist sig at virke effektivt til behandling af næseblødning.

5. At trække vejret gennem din næse og presse ud gennem dine næsebor lukket i cirka 5 15 minutter vil også hjælpe. Indstil en timer, og gør dette mindst to gange om dagen. Den anden strategi er at sætte sig ned og læne sig lidt fremad med hovedet højere end dit hjerte. Husk ikke at ligge ned eller vippe dit hoved tilbage, når du gør disse. Du kan ende med at sluge blod og dermed forårsage kvalme eller opkastning.

Hvornår skal du søge lægehjælp?

Søg lægehjælp, hvis du oplever følgende.

  1. Når du har problemer med at trække vejret på grund af næseblødning
  2. Når blodgennemstrømningen er meget tung
  3. Når din blødning forårsager træthed eller desorientering
  4. Når blødningen ikke stopper selv efter 30 minutters tryk.

Selvom vores midler vil komme ind som en frelser i nødsituationer, skal du huske altid at konsultere en læge, når du oplever ekstremt ubehag. På samme tid, når du støder på dette for første gang, skal du ikke freak out. Blødende tandkød og næseblødning under graviditeten er ret almindelig og temmelig harmløs.