Saffron (Kesar) under graviditeten: Fordele, dosering, myter og mere

Safran er også kendt som Kesar eller zafran i Indien er verdens dyreste krydderi. Det har en række navne i forskellige dele af Indien. Det kaldes som kumkum puvvu på telugu, kumguma poo på tamilsk. Dette bruges meget som krydderi og medicin. Safran stammer fra Crocus sativus blomst. For at forberede 450 gram safran tager det cirka 75.000 safranblomster. Dette er den eneste grund, der gør dette krydderi til det dyreste. Siden oldtiden, især i Indien, er safranforbrug og graviditet tæt forbundet på grund af en række årsager. Derfor er et generelt råd, som en gravid kvinde modtager, at indarbejde safran i sin graviditetskost. Det betragtes som en af ​​de vitale ingredienser, der hjælper med at løse forskellige problemer i kvindernes graviditetsperiode. Safran fungerer også som en muskelafslappende middel i hendes kritiske dage.

safran under graviditeten

Er safran sikkert at have under graviditeten?

Ja, det er meget sikkert og gavnligt at tage safran under graviditeten. Der er en myte, der siger, at indtagelse af safran med mælk under graviditeten giver mere retfærdige babyer i denne fairness -obsessive verden. Men overdreven indtagelse kan resultere i uønskede komplikationer og kan endda bane vejen for et uheldigt abort. Begrænset indtag af safran tilrådes. Kontakt også din læge, før du tager safran.

Sundhedsmæssige fordele ved safran under graviditet:

Ayurveda foreslår, at den rigtige mængde safranindarbejde letter eventuelle gener under graviditeten. Nedenfor er et par fakta om safran, der vil hjælpe gravide.

1. Kontrollerer hypertension:

Højt blodtryk er et af de almindelige problemer, der opstår under graviditet. Forhøjet blodtryk er en trussel mod både mor og det ufødte barn. Det er videnskabeligt bevist, at kalium og crocetin i safran hjælper med at kontrollere blodtrykket.

2. lindrer morgensygdom:

Safran kan gøre underværker mod morgenkvalme, da det hjælper med at slippe af med svimmelhed og kvalme.

3. Bekæmper allergi:

Under graviditeten fokuserer moderens krop på det ufødte barn. Som sådan falder immuniteten hos den vordende mor, og hun skal muligvis kæmpe med hyppige anfald af overbelastninger, hoste og forkølelse. At drikke safranmælk dagligt kan hjælpe med at lindre sådanne allergier.

4. Øger jernniveauet:

Gravide kvinder skal forbruge jern i gode mængder, som ikke kun hjælper dem med at komme sig efter kramper og smerter, men også fodrer det ufødte barn til at pleje og vokse i et miljø, der er befordrende. Safran anses for at være en god kilde til jern, der også hjælper med at øge hæmoglobinniveauet.

5. Forbedrer fordøjelsen:

Forkert fordøjelse er en af ​​de mest almindelige graviditetsklager. Det være sig oppustethed, halsbrand, forstoppelse – safran forbedrer stofskiftet og hjælper med at forbedre fordøjelsen. Regelmæssigt forbrug af safran hjælper endda med at berolige den gastrointestinale surhed ved at danne en belægning på tarmens indre væg.

6. Forbedrer appetitten:

Under graviditet er ernæring et must. Det siges dog, at det sædvanlige omfang af appetit falder under graviditeten, og derfor har den forventede mor en tendens til at spise mindre end det almindelige måltid. Dette kan få kroppen til at gå ind i sultemodus, der vil udløse underernæring. Safran øger appetitten, da det øger fordøjelsesfunktionerne og dermed giver dig mulighed for at vinde over disse trusler.

7. Hjælper med at forhindre graviditetsrelateret hårfald:

De hormonelle ubalancer, der opstår under graviditeten, kan påvirke hårvæksten. Hårfald er hovedklagen fra en gravid kvinde. Safran hjælper med at reducere intensiteten af ​​det graviditetsbundne hårfald. At lave en fin pasta med et par safran -tråde, mælk og lakrids og anvende denne pasta på hovedbunden hjælper med at forhindre hårfald og stimulerer hårets genvækst.

8. Hjælper med at hæve humøret:

De fleste kvinder oplever humørsvingninger under graviditeten på grund af hormonelle udsving eller angst for graviditetens forløb. I de fleste tilfælde gør disse humørsvingninger dig tilbøjelig til depressioner, irritationer og gør dig impulsiv. Safran fungerer som et antidepressivt middel, og dets daglige forbrug hjælper med at forbedre dit humør og får dig til at føle dig glad.

9. lindrer muskelkramper:

Når tredje trimester starter, klager den gravide kvinde over alvorlige muskelkramper i maven og benene. Hun kan også opleve ledsmerter. Safran har en krampestillende egenskab, der hjælper med at slappe af i leddene ved at reducere sammentrækningerne i benet og mavemusklerne, som lindrer muskelkramperne.

10. Hjælper med at forhindre jernmangel:

Nogle gange opfylder kosten af ​​en gravid kvinde ikke det krævede behov for jern. Som et resultat af dette er gravide kvinder mere tilbøjelige til jernmangel. Indtagelse af safran regelmæssigt (i den anbefalede mængde) kan hjælpe med at forhindre jernmangelanæmi, da det er en rig kilde til jern.

11. Hjælper med at genoprette hudens udseende:

I de fleste tilfælde lider gravide kvinder af hudlidelser. Hudgløden er tabt, og dermed reduceres deres udseende betydeligt. For at genoprette hudens glød kan du inkludere safran i ansigtspakkerne.

12. Få en god nats søvn:

Gravide kvinder har ofte dette problem med søvnløse nætter. Dette er på grund af kramper, smerter og følelse af rastløshed. Nogle undersøgelser antydede, at et glas mælk før sengetid kan hjælpe uforstyrret og god nattesøvn for en gravid dame. Mælk, ud over safran i det, kan fungere som et mildt beroligende middel, der hjælper med at slappe af sindet og mindske angsten.

Hvornår skal man indtage safran og doseringen:

Under graviditeten kan du når som helst begynde at tage den anbefalede dosis safran. Det er imidlertid tilrådeligt at tage safran fra andet trimester. Faktisk siges anden trimester at være det tidspunkt, hvor graviditeten anses for stabil, og også de første gener ved morgenkvalme og kvalme giver også en vis lindring. En undersøgelse foreslår at inkludere safran i menuen fra det øjeblik moderen begynder at kende babyens bevægelse (omkring den 23. uge). Årsagen bag dette er, at første trimester ikke er et godt tidspunkt at eksperimentere med nye ting i dit daglige måltid. Du kan få et glas safranmælk til morgenmad og om natten. Nogle gravide tilføjer også et par tråde safran til deres måltider. Slik som phrini og kheer er normalt infunderet med et par safranstrenge, og det samme er biryanier og lassis.

Mere end tilrådelige mængder safran kan medføre forskellige komplikationer i løbet af graviditeten. Den foreslåede dosis er mindre end 250 mg om dagen (samlet brugt i mælk, mad og desserter). Nedenfor er nogle af de negative virkninger af at indtage safran mere end den foreslåede dosis er –

 1. Indtagelse af 500 mg safran om dagen kan påvirke dit blodtryk negativt. Hvis du oplever lavt blodtryk, skal du passe på mængden af ​​safran, du indtager, og hold den altid under 250 mg.
 2. Indtagelse af 2 gram safran om dagen kan starte livmoderkontraktion og derved forårsage abort og for tidligt arbejde.

Sådan indarbejdes Kesar i graviditetskosten:

 • Tag et glas mælk i en skål og kog op.
 • Tilsæt nu 2 til 3 tråde safran, hakkede mandler og tilsæt simre ved lav flamme i 5-6 minutter.
 • Du kan også tilføje andre nødder som et strejf af kardemomme og pistacienødder. Smagen bliver infunderet, og mælkens farve bliver gullig.
 • Tilsæt 2-3 krystaller sukker for sødme.
 • Hæld det i et glas. Din safran mælk er klar.

Bivirkninger af safran under graviditet:

Selvom safran er meget gavnligt i løbet af graviditeten, kan forbrug af store mængder safran også føre til alvorlige bivirkninger. De mest kendte bivirkninger er:

1. Risiko for abort:

Safran øger moderens kropsvarme, hvilket kan føre til abort. Safran, hvis det indtages overdrevent, udløser livmoderkontraktioner, hvilket kan føre til abort.

2. Følsomhed:

Nogle gravide kan opleve kvalme, mundtørhed, hovedpine og angst efter at have indtaget safran, og det indikerer en allergisk reaktion på safran. Blødning fra næsen og følelsesløshed i øjenlåg og læber er tegn på alvorlig allergisk komplikation.

3. Opkastning:

Opkastning er en af ​​de værste bivirkninger af safran. Under opkastning mister kroppen vand, hvilket resulterer i dehydrering, tab af visse vitale næringsstoffer, hvilket resulterer i svimmelhed og træthed.

Tips og forholdsregler ved brug og opbevaring af safran:

 • Safran har evnen til at stimulere livmoderkontraktioner, og derfor bør gravide kvinder begrænse indtagelsen af ​​safran til 250 mg pr. Dag.
 • Safran skal altid købes fra en velrenommeret kilde, der overholder strenge kvalitetsprocedurer og brancheaccepteret god fremstillingspraksis.
 • Da safran er dyr, findes den mest i forfalsket form. Derfor bør emballagemærkning kontrolleres omhyggeligt inden køb. Kontroller altid ISO -etiketten på pakken, før du køber.
 • Vælg safran, der er mørk og dyb rød. Jo mørkere farven er, desto mere fordelagtig og aromatisk er krydderiet.
 • Safran på markedet fås i pulverform såvel som i tråde. Det foreslås altid at gå efter trådene, så du kan sikre dig kvaliteten.
 • Køb aldrig safran, som sælges løst.
 • For at opbevare safranen, pakkes safran trådene i aluminiumsfolien og anbringes i en lufttæt beholder og opbevares et køligt sted.

Spækket med flere fordele, er safran en gavnlig tilføjelse til din graviditetskost. Sørg dog for, at du ikke indtager det i store mængder. Og bundlinjen er, at hvis du indtager safran moderat og med din gynækologs råd, vil det blive det bedste at have under graviditeten med enorme fordele for mor og baby.

Ansvarsfraskrivelse: Vær opmærksom på, at alle oplysninger i denne artikel kun er beregnet til uddannelsesmæssige formål. Det er ikke meningen, at det skal tolkes, og det er heller ikke en erstatning for lægehjælp. Hvis du vil inkludere safran i din kost under graviditeten, skal du sørge for at besøge din læge for at få korrekt information om det.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Er det sikkert at tage safran direkte under graviditeten?

Svar: Nej. Hvis du tager safran direkte, kan du få opkastninger. Prøv at tage det med mælk.

Q2. At drikke safranmælk under graviditeten giver mere retfærdige babyer. Er det sandt?

Svar: Nej slet ikke. At drikke safranmælk giver ikke mere retfærdige babyer. Det er en myte, der blev ført fra oldtiden. Barnets farve afhænger af mor og far og melaninindholdet i huden.

Q3. Hvornår kan jeg tage safran under min graviditet??

Svar: Det tilrådes at tage safranmælk i andet trimester.

Q4. Hvilket er et bedre safran pulver eller safran tråde?

Svar: Safran -tråde er generelt sikrere end pulver, fordi der kan være chancer for, at pulveret bliver forfalsket.

Q5. Hvilket er det bedste safranmærke at bruge under graviditet?

Svar: Generelt bør de produkter, der er ISO -certificeret, vælges. Nogle af mærkerne er Shalimar -mærket Saffron, Premium Kashmiri Saffron, IKS (Indian Kashmiri Saffron).