Sammentrækninger under graviditeten – Årsager, symptomer og typer

Hvis du søger online efter en artikel som denne, er chancerne for, at du højst sandsynligt er i de sidste stadier af din graviditet, og din baby er på vej. Hvis sammentrækninger er begyndt, skal du vide, at smerterne ikke alle er ens. At føde en baby kan være så kedeligt som det bliver, og smerten er besværet værd, når du har set din lille ansigt.

Ikke alle veer er et signal til dit barns ankomst i verden. At forstå, hvordan sammentrækninger rent faktisk virker, bør hjælpe dig med at forberede dig selv bedre.

Sammentrækninger under graviditet Årsager, symptomer og typer

Hvad er sammentrækning under graviditeten, og hvordan føles det?

Gad vide hvordan sammentrækninger føles? For at sige det ganske enkelt ligner det meget mavesmerterne. Denne krampesession forværres imidlertid med tiden, at du rent faktisk vil begynde at mærke din livmoder stramme. Det er den stærkeste sammentrækning, du vil føle. Hvad dette gør er, det hjælper dig med at skubbe babyen i “klar” position og så til sidst forberede dig på at skubbe den ud af dig. Du vil nu mærke musklerne omkring livmoderen, hårde.

Sammentrækning er derfor denne mavekrampe. Det er din krops måde at forberede dig på leveringen. Det er typisk meget svært at forudsige, hvornår de sker, og noget i kroppen vil få hypofysen til at frigive oxytocin, der stimulerer livmodersstramning.

Hvad forårsager sammentrækninger?

Ingen enkelt rodårsag er hovedårsagen til at udløse en sammentrækning. I stedet skyldes det en række andre kemiske reaktioner i din krop.

Så tæt som du kommer på din store dag, beslutter din krop at tage et spring og give dig besked. Det, der virker som et af de mest ventede øjeblik i graviditeten, er faktisk en kombination af to kemikalier, nemlig Oxycontin og prostaglandin. Showet begynder snart, efter at disse to er kommet på arbejde.

Sammentrækninger Symptomer under graviditet:

Teknisk set er sammentrækninger smerter, der opstår med jævne mellemrum på grund af sammentrækning af livmodermusklerne. I første omgang kan det være let at gå glip af at være let og ikke så hyppig, ligesom en mild smerte under menstruationen. Til sidst starter det imidlertid fra lænden og bliver hårdere mod dine lår. Det er, når du ved, at du er blevet ramt af en sammentrækning.

Typer af sammentrækninger under graviditeten:

Du skal vide, at sammentrækninger, uanset hvor ens det ser ud udefra, ikke alle er ens. For at forstå symptomerne på sammentrækning er det vigtigt at forstå de 2 hovedtyper af sammentrækninger. En af dem er tilfældigvis den faktiske sammentrækning, der kræver opmærksomhed, mens de andre er manifestationer af en eller anden art.

De tre hovedkontraktioner, som du sandsynligvis vil krydse stier med, er:

1. Øv kontraktion:

Disse veer kan dukke op når som helst og er egentlig ikke den fulde sigtkontrakt. Igen, som definerer det i medicinske termer, kaldes disse Braxton Hicks Contractions. De er ikke rigtig almindelige blandt alle kvinder og sker muligvis slet ikke i din graviditet.

2. Falsk sammentrækning:

Disse er, når din livmoderhals er ved at blive klar til levering. De opstår før egentlige sammentrækninger og kan stoppes ved at ændre den position, din krop er i. De er næsten altid intermitterende og fører ikke til udvidelse. Falske veer kan være langt forud for din egentlige sammentrækning eller lige før, afhængigt af din særlige graviditet.

3. Faktisk sammentrækning:

Disse sammentrækninger er vedholdende og så intense som det bliver. For at genkende disse sammentrækninger, prøv at ændre din position. Hvis smerten ikke ophører, og hyppigheden kun stiger sammen med intensiteten, ved du, at dit vand er ved at gå i stykker, og det er et signal for dig at kontakte folk, der vil hjælpe dig, når du går på arbejde. Disse sammentrækninger kan identificeres ved deres signaturkramper og forstyrret mave med smerter i lænden og maven.

4. Arbejdskontraktion:

Dette er den periodiske stramning og afslapning af livmoderens muskler i kroppen. Uterine muskel er den største muskel i kvindekroppen, der har en væsentlig rolle at spille under hendes fødsel. Hold øje med menstruationskramper som følelse. Dette kan simpelthen forværres med tiden og efterlade dig ekstrem smerte. Det er en intens version af menstruationssmerterne.

5. Tidlig sammentrækning:

Tidlig sammentrækning er den regelmæssige sammentrækning i livmoderen. Det sker på grund af ændringer i livmoderhalsen, der normalt starter før 37 uger af din graviditet. Hvad der sker i denne fase er, at din livmoderhals generelt tyndes ud, og den udvider sig. Det betyder, at livmoderhalsen åbner sig, så fosteret kan komme ind i fødselskanalen. Du vil mærke en vandig væske, der lækker fra din vagina. Dette kan være en indikation på, at dit vand er gået i stykker.

6. Braxton Hicks sammentrækning:

Dette er normalt et udtryk, der bruges til at angive følelsen af ​​stramning af maven, der ofte vil besøge dig og derefter forlade. De er dog milde og stiger ikke, hvis du går rundt eller ikke øges i deres varighed. 35-ugers graviditetskontraktioner er normalt vidne til Braxton hicks sammentrækning. Hvis du føler dette, skal du tage dette som en indikation på, at din krop forbereder dig på arbejde.

Hvad skal man gøre efter faktisk sammentrækning og vandbrud?

Der er ikke rigtig meget at gøre, bortset fra at vente på hospitalet og vente på, at dine veer fortsætter eller ophører, som det kan, og til udvidelsen begynder. Når det sker, skal du begynde nedtællingen, så din baby kan komme ind i verden.

På ethvert tidspunkt, hvis dine mavesmerter stiger, skal du kontakte en læge. En sund kost og en daglig tilstrækkelig gåtur vil sikre, at du får en mindeværdig graviditet. Vær positiv og vær opmærksom. Pas på, hvad din krop forsøger at formidle til dig. Når du er nær ved at føde, skal du altid have din kjole og taske til hospitalet klar, og bare vente på øjeblikket. Alt det bedste!