Sådan opdager og håndterer du tegn på Dengue -feber under graviditeten

Der er mange risici for, at infektionssygdomme påvirker kvinder, når de forventer. Dengue feber under graviditeten er særlig farlig, da den kan overføres til det ufødte barn under graviditet eller fødsel. Sygdommen er generelt kortvarig. Imidlertid kan symptomerne undertiden være alvorlige eller endda dødelige, især for ventende kvinder og deres ufødte spædbørn.

Dengue er en virussygdom, der overføres ved myggestik. Det er almindeligt i de tropiske og fugtige klimaer i Latinamerika, Afrika, Sydøstasien og Stillehavsøerne. Masser af hvile og rigeligt forbrug af væske er generelt, hvad læger ville ordinere. Smertestillende midler kan ordineres til feber og smerter, hvis symptomerne ikke forbedres 24 timer efter, at feberen falder. Det ville være at foretrække at gå på hospitalet for at undgå yderligere komplikationer under graviditeten. Dengue under graviditet, når det opdages og behandles i de tidlige stadier. Kan reducere risici væsentligt for moderen og fosteret under graviditeten.

Sådan opdager og håndterer du tegn på Dengue -feber under graviditeten

Årsager til dengue under graviditet:

Følgende er de mest almindelige årsager til dengue hos en gravid kvinde.

 • Dengue-bærende myg findes for det meste i tropiske områder og et varmt og fugtigt klima.
 • Disse myg, AedesAegypti, er den primære årsag til dengue.
 • Disse denguebærende myg er mest aktive og vil derfor sandsynligvis bide og inficere mennesker i de tidlige morgener og sene eftermiddage.
 • Stillestående vand er det sted, hvor myggene yngler. Som åbne afløb er urtepotter og vaser og vand opbevaret uden passende forholdsregler årsager til dengue, da disse er ynglepladser for myg.

Symptomer på dengue under graviditet:

Her er nogle af symptomerne på dengue under graviditet,

 1. Symptomerne omfatter en meget høj feber, muskelsmerter, smerter i leddene og smerter i knoglerne.
 2. Forventende kvinder kan også opleve alvorlig hovedpine, ekstrem smerte bag øjnene, udslæt og mild blødning. Dette kan være fra næsen eller tandkødet.
 3. Symptomer varer normalt mellem 2 dage til en uge. Bogfør inkubationstiden på 4-10 dage efter biddet fra en bærermyg.
 4. I mere alvorlige tilfælde, hvor patienten føler sig værre, selv 24 timer efter at feberen falder. Der kan være yderligere indikationer på en forværret situation kaldet Dengue Hemorrhagic Fever (DHF). Umiddelbar hospitalsindlæggelse anbefales i tilfælde, hvor symptomer på DHF diagnosticeres.

Komplikationer af Dengue -feber under graviditet:

Symptomer og virkninger af denguefeber varer normalt i 2-7 dage. Der er en mulighed for, at virkningerne af denguefeber under graviditeten. Kan resultere i yderligere komplikationer. I alvorlige tilfælde føler patienten sig værre, selv 24 timer efter at feberen falder. Dette kan indikere en forværret, endda dødelig, en situation kaldet Dengue Hemorrhagic Fever (DHF). Symptomerne på DHF er vedvarende opkastning, svære mavesmerter og vejrtrækningsbesvær. Komplikationer af denguefeber i graviditeten. Er potentielt dødelige på grund af plasmalækage, væskeansamling, åndedrætsbesvær, alvorlig blødning eller organforringelse. Dengue består af fire stammer af den infektiøse virus. Det betyder, at du kan blive inficeret med de resterende tre, selvom du er blevet inficeret en gang.

Sådan behandles Dengue under graviditet:

Behandling af dengue under graviditet adskiller sig ikke fra almindelige tilfælde af dengue. Først foretages en blodprøve for at kontrollere infektion og dens sværhedsgrad. Blodtryks- og trombocyttalbehov gennemgås regelmæssigt. De væsentlige metoder til behandling af denguefeber i graviditetsstyring. Inkluder administration af smertestillende midler og antibiotika for at reducere ledsmerter og smerter. OTC -medicin skal undgås, da de er usikre. Forbrug af mange væsker er foreskrevet, da det er vigtigt at opretholde fostervæskeniveauet og hydratiseringsniveauet. Trombocytinfusion og administration af intravenøs væske og ilt kan være påkrævet. Blodtransfusioner kan være nødvendige i tilfælde af overdreven blødning.

Forholdsregler, der skal tages for Dengue under graviditet:

Det er altafgørende at beskytte sig selv mod at få dengue i begyndelsen af ​​graviditeten.

 • Få foretaget blodprøver og andre medicinske tests regelmæssigt, og søg lægehjælp, hvis du er i tvivl.
 • Myg hyppigt varme omgivelser, så vælg et koldt rum for at hvile i løbet af dagen. Installer myggenet og brug sikre myggespray eller afskrækningsmidler.
 • Det tilrådes at anvende det afvisende middel ofte. I modsætning til at bruge en større mængde engang imellem. Da dette giver bedre beskyttelse.
 • Iført fuldærmet og lyst farvet tøj. Hjælper også med at afværge myg.
 • Dæk døre og vinduer med et fint net. Og fjern alt stillestående vand fra steder omkring huset for at forhindre yngling.

Hvad er virkningerne af dengue under graviditeten for dit ufødte barn:

Dengue resulterer ikke i barnets fysiske deformitet. Og det går heller ikke videre til barnet. Men det er tilrådeligt at tage tilstrækkelige forholdsregler. Så infektionen ikke overføres til barnet efter fødslen.

 • Virkningerne af sygdommen, der overføres til barnet, kan resultere i lav vægt ved fødslen eller for tidlig fødsel, hvilket vil hæmme barnets vækst.
 • Mere fatale konsekvenser ville være en abort eller dødsfald.

Disse opstår generelt, når moderen får DHF under graviditeten. Lægen vil kontrollere barnet for et lavt antal blodplader. Feber og udslæt over kroppen, hvis du har fået dengue under graviditeten.

Dengue feber i første trimester graviditet. Selvom det ikke er ønskeligt, er det ikke så dødeligt som om det blev kontraheret i løbet af andet eller tredje trimester. I løbet af andet eller tredje trimester øges risikoen for for tidlig fødsel eller dødfødsel mangfoldig. Som en kommende mor skal du sørge for at være ekstra forsigtig under graviditeten. Og tag den nøjagtige sikkerhedsforanstaltning for at sikre, at du er sikker mod sygdomme som dengue. Nøglen er at forhindre dengue -infektion og tage passende skridt, såsom at søge læge. For at beskytte dig selv og barnet mod dengue.

Ofte stillede spørgsmål og svar til Dengue under graviditet:

Q1. Er det muligt at blive smittet med denguevirus, men har ingen symptomer?

Svar: Ja. Næsten 50-75% af alle dengue-inficerede mennesker viser ingen kliniske tegn eller symptomer på sygdommen. Nogle inficerede mennesker oplever feber. Men deres andre symptomer er milde og uspecifikke. Gør deres dengue -infektion udfordrende at diagnosticere. Kvinder under graviditeten, der har mistanke om, at de har dengue. Bør konsultere deres læger og søge øjeblikkelig lægehjælp.

Q2. Skal gravide eller ammende mødre tage ekstra forholdsregler?

Svar: Det er muligt for en gravid kvinde, der er inficeret med denguevirus, at inficere sit ufødte barn eller sit nyfødte barn ved fødslen. Vordende mødre skal søge og modtage lægehjælp, hvis de er inficeret med denguevirus. Gravide kvinder bør fokusere på at undgå at blive smittet ved at tage de nødvendige forholdsregler mod myg.

Risikoen for amning ved overførsel af virussen fra moderen til barnet anses for at være meget lavere end sundhedsmæssige fordele ved amning, som er meget højere end sandsynligheden for at sprede sygdom. Nye mødre bør tale med deres børnelæge om bekymringer eller spørgsmål, de har vedrørende amning og risiko for dengue.

Q3. Hvis du får denguefeber én gang, kan du få det igen?

Svar: Ja. De fire væsentlige typer af denguevirus er DENV 1, DENV 2, DENV 3 og DENV 4. Du bliver inficeret med en form for dengue. Virus beskytter dig ikke eller giver immunitet mod de tre andre typer. Det tilrådes at blive testet for denguefeber. Efter mere end en uge er gået, fra du var syg. Og en antistoftest kan afgøre, om du tidligere var inficeret med dengue. De nuværende testprocesser giver imidlertid ikke mulighed for at bestemme, hvilken denguevirustype du havde efter den første sygdomsuge.