Spise Cantaloupe under graviditeten – sikkert eller ej?

At spise en sund og nærende kost er meget vigtig under hele graviditeten, og derfor er frugt og grønt en central del af graviditetskosten. Meloner er de bedste frugter at have i løbet af somrene, da de giver en kølende effekt og er kaloriefattige. Muskmelon eller Kharbuja, som de normalt kaldes, er en superfood rig på forskellige næringsstoffer, der er afgørende for graviditet og lav på kalorier. Der er mange andre navne på muskmelon såsom Cantaloupe, sød melon og rockmelon. Læs her for at kende de forskellige fordele og bivirkninger ved at spise kharbuja under graviditeten sammen med dets næringsværdi og andre interessante fakta.

Cantaloupe under graviditeten - sikkert eller ej

Graviditet er en periode, hvor du skal være ekstremt forsigtig med, hvad du spiser, og hvad du skal undgå. Det handler ikke kun om dig; det handler også om barnet, og alt hvad du spiser påvirker også din baby direkte.

Hvis du havde nydt at spise cantaloupe og plejede at nyde det før du var gravid, er det stadig sikkert under graviditeten? Lad os hjælpe dig! For at vide, om cantaloupe under graviditet er tilrådeligt, skal du læse indlægget herunder.

Hvad er Cantaloupe?

Cantaloupe er en melon, der ligner en frugt, som er sød. Det går også under andre navne som Kharbuja, persisk melon, grødmelon, rockmelon og muskmelon.

Er det sikkert at spise Cantaloupe under graviditeten:

Cantaloupe er et kraftcenter med forskellige næringsstoffer, der er afgørende for graviditet, og at spise muskelmelon har betydelige fordele under graviditeten. At spise muskelmelon i sig selv er meget sikkert under graviditeten. Der er dog en bakterie kaldet Listeria, som nogle gange findes på ydersiden af ​​muskmelon, som hvis den ikke vaskes ordentligt, nogle gange kan komme ind og forårsage alvorlige komplikationer under graviditeten. Dette er grunden til, at nogle gange råder folk til at undgå at spise muskmelon under graviditeten. Muskmelon udgør i sig selv ingen skade på graviditeten.

 • Graviditet kræver, at du tilføjer en masse frugt og grøntsager i din kost for at forsyne med alle de nødvendige næringsstoffer. Disse næringsstoffer er obligatoriske for babyens korrekte udvikling.
 • Cantaloupe er kendt for sine rige næringsværdier. Mens de fleste læger vil give et grønt signal til dets forbrug, skal man være forsigtig, før man spiser cantaloupes. Cantaloupe som frugt vil ikke skade dig eller din ufødte baby, men visse bakterier, der vokser på dens ydre overflade, kan være årsag til bekymring for både mor og barn.
 • Bakterierne kan forårsage alvorlige lidelser. Således bør du grundigt kontakte din læge og spørge, om det er sikkert at indtage cantaloupe under graviditeten, eller er det tilrådeligt at opgive det i et par måneder.

Ernæringsværdier af Kharbuja under graviditet:

Følgende er den ernæring, der findes i forbrug af 100 g Kharbuja.

        Ernæringsværdi

 • Energi 34Kcal
 • Kulhydrater 8,6 g
 • Protein 0,84 g
 • Fedt 0,19 g
 • Sukker 7,86 g
 • Kostfibre 0,9 g
 • Thiamin (B1) 0,017 mg
 • Riboflavin (B2) 0,026 mg
 • Niacin (B3) 0,734 mg
 • Pantothensyre (B5) 0,105 mg
 • Pyridoxin (B6) 0,072 mg
 • Folates 21ug
 • Cholin 7,6 mg
 • Et vitamin A 3382IU
 • 2. E -vitamin 0,05 mg
 • C -vitamin 36,7 mg
 • K -vitamin 2,5 mcg
 • Kalium 267 mg
 • Natrium 1 mg
 • Kobber 41ug
 • Calcium 9 mg
 • Fosfor 15 mg
 • Jern 0,21 mg
 • Zink 0,18 mg
 • Magnesium 12 mg
 • Mangan 0,041 mg

Muskmelon fordele i graviditeten:

Muskmelon er en naturlig superfood meget sund for gravide damer. Følgende er de forskellige fordele ved Kharbuja under graviditet

1. Holder vægtøgning under graviditet i kontrol:

Cantaloupes har meget få kalorier og øger dermed ikke vægten under graviditeten, hvilket holder dig i form og sund. Det får mig til at føle mig mæt uden at øge din vægt, hvilket er præcis det, der er nødvendigt og ønskeligt af dig. Du kan nyde denne lækre frugt uden at bekymre dig om fedme og din form!

2. Rig kilde til vitamin A:

Cantaloupe indeholder A -vitamin i overflod. A-vitamin omdanner maden til beta-caroten, hvilket er ekstremt afgørende for babyens udvikling af synet. Det forhindrer også enhver medfødt funktionsnedsættelse hos barnet og understøtter en sund vækst af babyens hjerte, lunger, nyrer og knogler.

3. Rig kilde til kalium:

Næringsstoffet kalium er en glimrende kontrol af blodtrykket, og cantaloupe er også rig på kalium. Dette gør det til en blodtryksregulator, som er et must i graviditetsmånederne.

4. Rig på folinsyre og andre B-komplekse vitaminer:

Bortset fra næringsstofferne nævnt ovenfor er Cantaloupe fyldt med andre næringsstoffer som folsyre, B-komplekse vitaminer som B1, B3, B5 og B6. Folinsyre hjælper især med at forhindre neurale rørfejl hos barnet.

5. Forebygger anæmi:

Under graviditeten er der et konstant behov for iltforsyning til barnet, og derfor bør blodgennemstrømningen være meget god. Den høje mængde jern, der findes i muskelmelon, sikrer, at hæmoglobinniveauet opretholdes, og moderen ikke bliver anæmisk.

6. Fosfor hjælper med muskelsammentrækning:

Fosforet hjælper med at trække de aktive muskler sammen, som hjælper i arbejdet. Det hjælper også med blodpropper, nerveledning, vævsreparation og hjertefunktion.

7. Antikoagulerende egenskaber:

Muskelmeloner har rigelige antikoagulantia, der fungerer som blodfortyndere og hjælper med at forhindre dannelse af enhver form for blodpropper.

8. Bekæmper infektion:

Den rige kilde til C -vitamin øger kroppens immunitet og hjælper med at bekæmpe almindelige infektioner som hoste, forkølelse, influenza osv. Under graviditeten. Betacaroten hjælper også med at bekæmpe forskellige livstruende sygdomme, herunder kræft.

9. Behandler forstoppelse:

Det høje væskeindhold i moskusmelonen hjælper med at holde kroppen hydreret og forhindrer tab af elektrolyt fra kroppen. Kølemiddelegenskaben hjælper også med at opretholde temperaturen inde i kroppen og holder sur reflux i skak. Dette giver en betydelig lindring i forstoppelse, hvilket er et stort problem under graviditeten.

10. Forbedrer fordøjelsen:

Muskelmelons fibrøse natur forbedrer fordøjelsessystemet og holder forskellige fordøjelsesproblemer som halsbrand, gas, surhed osv. I skak.

Bivirkninger af sød melon under graviditeten:

Der er ingen bivirkninger ved indtagelse af muskmelonfrugt. Følgende er dog mulighederne, hvis frugterne ikke vaskes ordentligt før forbrug.

1. Risikoen for listeriose:

Listeriose er en form for madforgiftning, der opstår, når mad er blevet forurenet af bakterierne Listeria monocytogenes (L. monocytogenes). Listeriose under graviditet kan resultere i dødfødsel, abort og for tidlig fødsel. Det kan også forårsage infektioner og mange fødselsdefekter hos det nyfødte barn.

Listeria -bakterierne findes i sværen på cantaloupe (ydre dæksel) og ikke inde i frugten. Men hvis frugten ikke vaskes ordentligt, er der chancer for, at denne bakterie kan rejse inde og forårsage listeriose.

2. Pesticidrester:

Cantaloupes bevarer de fleste pesticider, der bruges på dem i gårdene. Dette kan forårsage allergi på grund af kroppens følsomhed under graviditeten.

Sikkerhedsmetoder til at indtage moskusmelon under graviditet:

Muskmelon i sig selv er en meget sikker og nærende frugt til konsum under graviditeten. Man skal bare være lidt forsigtig, og vi kan let undgå de mulige bivirkninger. Følgende er de sikreste metoder at foretage, før de indtager muskmelon til gravide.

 • Sug moskusmelonen i vand mindst 2 timer før den skæres. Dette vil hjælpe med at slippe af med listeriosebakterier samt pesticider, som måske er på overfladen af ​​moskusmelonen.
 • Vask moskusmelonens skind pænt under rindende postevand.
 • Vask dine hænder ordentligt, inden du skærer den vaskede moskusmelon.
 • Spis moskusmelonen umiddelbart efter skæringen og undgå at nedkøle frugten i lang tid.

Muskmelon er en meget sund og sikker frugt til konsum under graviditeten. Man skal være lidt forsigtig i håndteringen af ​​frugten, især under graviditeten, hvilket vil eliminere chancerne for at fange infektionen. Næringsværdien af ​​muskmelon er så høj, at du næsten ikke har råd til at gå glip af at tilføje den til din kost. Kontakt venligst din læge om at indtage det under graviditeten, hvis du er allergisk over for frugten.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1: Er Cantaloupe frø sikkert at spise under graviditeten?

Svar: Cantaloupe frø er ikke kun sikre, men også meget sunde og gode til graviditet. Frøene hjælper med at fjerne enhver form for tarmorm fra kroppen. Det hjælper også med at lindre stress. Således er Kharbuja god til graviditet, inklusive frø.

2. spørgsmål: Kan jeg drikke moskusmelonjuice under graviditeten?

Svar: Muskelmelonsaft er lige så god og sund at indtage under graviditeten som dens saftige frugt. Man kan roligt drikke muskmelonsaft under graviditeten.

Q3: Spise Muskmelon under tidlig graviditet sikkert eller ej?

Svar: At spise moskusmelon under tidlig graviditet er helt sikkert. Faktisk hjælper folsyren og andre vitaminer i muskelmelonen med at forhindre eventuelle neurale fødselsdefekter hos barnet, hvilket er mest almindeligt under den tidlige graviditet.