Svimmelhed under graviditeten – Årsager og behandlinger

Hvad er svimmelhed?

Svimmelhed er defineret til at beskrive en bred vifte af fornemmelser. Ligesom at føle sig svag, ustabil, svag, uklar osv. Det får dig til at føle eller skabe en falsk tro i dit sind, at dine omgivelser snurrer eller bevæger sig.

Svimmelhed svag eller svag er et almindeligt symptom under graviditeten. Svimmelhed er mest almindelig i første trimester. Men du kan støde på eller opleve det i løbet af din graviditet.

Svimmelhed under graviditet Årsager og behandlinger

Ting du skal vide:

 •  Det er almindeligt at føle sig svimmel under graviditeten.
 •  Hvis svimmelheden vedvarer, skal du kontakte din læge eller kontakte ham/hende for at sikre, at dette ikke skyldes en anden underliggende medicinsk tilstand.
 •  Uanset hvor normalt det er svimmelhed, bør du ikke tage let på det, og derfor bør der ikke udføres intense træningspas, ingen kørsel eller håndtering af ting, der kan skade enten dig eller din baby.

Er svimmelhed et tegn på graviditet?

Svimmelhed under graviditeten er en almindelig ting, og derfor var besvimelse eller svimmelhed i den victorianske æra en usofistikeret måde at genkende, om en kvinde var gravid eller ej. Dette er ikke et nøjagtigt tegn eller symptom for at diagnosticere graviditet, da svimmelhed også kan skyldes andre årsager.

Årsager til svimmelhed under graviditet:

Første trimester:

Svimmelhed mens du er gravid er en almindelig ting og bare for at opretholde en sund graviditet. man bør kende årsagerne til svimmelhed og have fuldstændig viden for at klare komplikationerne under graviditeten.

Oprindeligt producerer kroppen ikke nok blod til at fylde et hurtigt ekspanderende kredsløb, da din krop skal være forberedt på at opfylde behovene hos to kroppe i stedet for en. Så der vil sandsynligvis ske ørhed i ny og næ under graviditeten, især første trimester.

Anden trimester:

Omkring 12. uge eller anden trimester af graviditeten, da livmoderen vokser. Det lægger et for stort tryk på blodkarrene, især når du er i liggende stilling. Under graviditeten produceres progesteron i rigelig mængde og på grund af dets høje niveau. Blodkar kan slappe af og udvide sig, hvilket øger blodgennemstrømningen til din baby. Men falder eller bremser til dig, hvilket i sidste ende resulterer i lavt blodtryk. Denne tilstand er ansvarlig for reduktionen i blodtilførslen til hjernen og andre vitale organer. Hvilket kan få dit hoved til at snurre. Andre årsager til svimmelhed kan være et fald i blodsukkerniveauet eller dehydrering.

Hovedårsagen er stigningen i hormoner. Som forårsager afslapning og udvidelse af blodkar. Alt dette kan ske på grund af ændringer i kroppen. Samt fordi kroppen tilpasser sig ændringerne i stofskiftet. For det meste er kvinder, der er anæmiske eller har åreknuder, mere tilbøjelige til svimmelhed og besvimelse end andre. I de sene stadier af graviditeten, især den sidste trimester, hvis du ligger på ryggen, er babyens vægt totalt på din livmoder. Hvilket igen undertrykker vena cava, dvs. venen, der fører blod fra underkroppen til hjertet og dermed øger svimmelhed og besvimelse.

Da din krop understøtter metabolismen af ​​to i stedet for en. Der genereres meget varme, som også kan forårsage svimmelhed, hvis du bærer tætsiddende tøj.

Sådan forhindres svimmelhed under graviditet?

Da svimmelhed under graviditeten er et almindeligt problem. Men selvom det er almindeligt, bør dette ikke undgås og forskellige metoder. Kan tilpasses til at minimere problemet med svimmelhed i den tidlige graviditet.

Der er mange tips, der kan huskes på som et middel eller en løsning på svimmelhed under graviditeten.

 •  Undgå at stå i lang varighed, og selvom der opstår en sådan situation, der kræver at stå i lange timer kontinuerligt, skal du sørge for at holde fødderne i bevægelse for at øge cirkulationen til kropsdele.
 •  Hvis du har siddet eller ligget, så undgå at stå op for hurtigt, vær langsom, mens du rejser dig eller ændrer dine positioner. Dette er især vigtigt, når du kommer ud af badet eller har siddet eller ligget i ret lang tid
 •  Vær regelmæssig med dine måltider. Tør ikke springe måltiderne over, da din krop har brug for en tilstrækkelig nærende kost til to personer. Inkluder en afbalanceret kost og en sund kost i dine måltider. Undgå lange mellemrum mellem måltiderne, fortsæt med at spise med jævne mellemrum.
 • Selv liggende på ryggen i midten af ​​din anden trimester for at undgå undertrykkelse af livmoderen af ​​vægten af ​​barnets krop.
 •  Undgå varme bade og brusere, da din krop allerede producerer en rigelig mængde varme. Hvilket kan forårsage svimmelhed og andre alvorlige komplikationer under graviditeten og problemer for barnet.
 •  Brug løst og behageligt tøj for at undgå begrænset cirkulation, da dette er en af ​​hovedårsagerne til svimmelhed.
 •  Hvis du føler dig svimmel, skal du ligge ned, hvis det er muligt eller sidde ned med hovedet mellem dine knæ. Så at blodgennemstrømningen til hjernen øges, hvilket kan hjælpe med at klare svimmelhed.

Andre tips:

 •  Sørg for at tage en god mængde vand, da svimmelhed kan skyldes dehydrering. Du bør sigte mod mindst otte glas vand om dagen og mere, hvis vejret er varmt, eller du træner. En god mængde væske bør tages eller leveres til kroppen for at undgå dehydrering.
 •  Sørg for at få frisk luft til at trække vejret. Siden at være på et indelukket eller overophedet lukket sted kan også udløse svimmelhed. Hvis du føler dig meget svag, så gå en 5-minutters gåtur udenfor for at få lidt frisk luft for at lindre svimmelheden og også andre graviditetssymptomer som ødem eller forstoppelse.

Selvom svimmelhed er almindelig under graviditeten. Hvis problemet vedvarer, skal du kontakte din læge, fordi det ikke er nødvendigt, at det er normalt. Det kan også skyldes en anden medicinsk tilstand. Hvis svimmelhed ledsages af vaginal blødning eller smerter i maven, kan det være et tegn på ektopisk graviditet eller placenta -afbrydelse.

Andre problemer omfatter svimmelhed sammen med sløret syn eller hovedpine eller hjertebanken. Sådanne tilstande kan være på grund af anden sygdom eller alvorlig anæmi, og derfor bør du kontakte din læge for yderligere diagnose af problemet og behandlingen i henhold til betingelsen for tilstanden og dens sværhedsgrad.