Top 12 calciumrige fødevarer til sund graviditet

Hvis du er gravid, er det ekstremt vigtigt at spise mad, der er rig på essentielle vitaminer og mineraler. Disse næringsstoffer er nødvendige for at bevare dit helbred og sikre en ordentlig udvikling af barnet. Calcium er et så vigtigt næringsstof afgørende for en sund graviditet. Det er vigtigt for udviklingen af ​​knogler, nerver og andre vigtige organer i barnet. Det er også et meget vigtigt næringsstof for at opretholde moderens helbred under graviditeten. At spise calciumrige fødevarer under graviditeten er den bedste måde at sikre, at du og din baby får en tilstrækkelig mængde af dette vigtige mineral.

Lad os forstå mere om dette essentielle mineral og de bedste fødevarer, der er rige på calcium.

kalkrig mad under graviditeten

Hvor meget calcium har gravide brug for?

En gravid kvinde har brug for en konsistent mængde på 1200 mg til 1400 mg calcium om dagen. Calcium er det mest essentielle mineral til opbygning af babyens skelet. Det er også nødvendigt for udvikling, funktion og funktion af hjertet, nervesystemet og muskelsystemet i den voksende baby. Mere calcium er nødvendigt i tredje trimester, når babyens knogler udvikler sig hurtigt til at forberede fødslen. I løbet af denne tid har det voksende foster brug for mindst 30 g calcium om dagen.

Calcium hjælper med at forhindre graviditetsrelaterede komplikationer og andre problemer, mødre kan møde. Det er et vigtigt næringsstof for at opretholde moderens helbred under hele graviditetsperioden, når kroppen skal sørge for barnet og også fungere godt.

Fordele ved calcium til gravid mor og ufødt barn:

Lad os se på fordelene ved calcium under graviditeten,

  1. Calcium hjælper med den korrekte vækst af fosteret i hele svangerskabsperioden.
  2. Det er det vigtigste mineral for udviklingen af ​​knogler og skelet system hos babyen.
  3. Det hjælper med udviklingen af ​​babyens nerver. Og det er nødvendigt for nervesystemets korrekte funktion, da det hjælper med overførsel af nerveimpulser.
  4. Det er nødvendigt for at opbygge stærke hjertemuskler og udvikle et normalt hjerteslag og hjertefunktion.
  5. Calcium er afgørende for udvikling og funktion af muskler i den voksende baby. Det sikrer ordentlige muskelsammentrækninger hos barnet.
  6. Tilstrækkeligt calcium er meget vigtigt for den gravide mor, da det hjælper med at regulere blodtrykket. Højt blodtryk eller hypertension kan forårsage alvorlige komplikationer som præeklampsi, som kan være dødelig for barnet.
  7. Et tilstrækkeligt calciumforbrug sikrer, at der ikke er knogletab hos moderen ved at forsørge fosteret. Knogletab under graviditeten kan føre til tilstande som knogleskørhed senere i livet.
  8. Det forhindrer tilstande som muskelkramper, stivkrampe, svage tænder og knogler i moderen.
  9. Utilstrækkelig calcium kan føre til underudviklet foster, svage lemmer, hæmmet vækst, lav fødselsvægt, dårlig føtal mineralisering osv..

Calciumrige fødevarer, der skal indtages under graviditeten:

Nedenfor er listen over de bedste calciumrige fødevarer, der sikkert kan indtages under graviditeten,

1. Mejeriprodukter:

Mejeriprodukter som mælk, ost og yoghurt er fremragende kilder til calcium. Et glas mælk indeholder omkring 300 mg calcium og en halv kop ost indeholder 300 til 335 mg. Yoghurt er det bedste calciumrige daglige produkt, da det er rig på probiotiske bakterier, der er nyttige til tarmens sundhed og fordøjelse. En kop ostemasse eller yoghurt indeholder 450 mg calcium.

2. Tofu:

Tofu er en af ​​de højeste naturlige kilder til calcium. En kop tofu indeholder 434 mg til 861 mg calcium. Du kan nemt inkludere tofu i din daglige kost ved at tilføje den til salater eller erstatte paneer med tofu i karryretter.

3. Chia frø:

Chiafrø er en stor calciumkilde. Det har også mange sundhedsmæssige fordele. To spiseskefulde chiafrø indeholder 179 mg calcium. Du kan forbruge chiafrø ved at tilføje dem i smoothies, milkshakes, frugtsaft, havregryn eller yoghurt.

4. Mandler:

Mandler er meget nærende og rige på calcium. En halv kop mandler indeholder 189 mg calcium. Du kan lægge mandler i blød natten over og indtage dem om morgenen. Du kan også tilføje dem i salater eller spise dem hele.

5. Sesamfrø:

Sesamfrø er en meget sund kilde til calcium. Du kan forbruge dem ved at tilføje frøene i karryretter, lave chikki, tilføje rotis eller brød osv. To spiseskefulde sesamfrø indeholder 180 mg calcium.

6. Tørrede figner:

Tørrede figner er meget nærende. De er også rige på antioxidanter og fibre, som hjælper med at holde kroppen sund. En halv kop tørrede figner indeholder 120 mg calcium. Du kan spise dem hele eller læg dem i blød i vand natten over, før du spiser dem om morgenen.

7. Solsikkefrø:

Solsikkefrø er rige på vitaminer og mineraler som calcium, magnesium, kobber og vitamin E. Disse næringsstoffer er meget gavnlige under graviditeten. En kop solsikkekerner indeholder 110 mg calcium. Du kan forbruge solsikkefrø hele eller tilføje dem i salater.

8. Grønne grøntsager:

Bladgrøntsager er en rig kilde til calcium og forskellige andre næringsstoffer, der er gavnlige under graviditeten. Du kan let forbruge bladgrøntsager ved at tilføje dem i karriretter, salater og smoothies. En kop kogt spinat indeholder 245 mg calcium. Hvorimod sennepsgrønt, collardgrønt, majroer og grønkål indeholder henholdsvis 284 mg, 357 mg, 198 mg og 94 mg.

9. Bønner:

Kogte bønner som hvide bønner og sorte øjne indeholder 211 mg og 294 mg calcium pr. Kop. Du kan spise bønner ved at lave karry eller tilføje dem i salater. Bønner er også rige på andre næringsstoffer, der er gavnlige under graviditeten.

10. Appelsiner:

Appelsiner er rige på antioxidanter og næringsstoffer som calcium. En kop appelsinfrugt indeholder 40 mg calcium. Du kan spise dem hele eller lave juice. Du kan også tilføje appelsinstykker i salater.

11. Kiwi:

Kiwi er nærende og rig på antioxidanter. Det er en meget god frugt under graviditeten. En kop kiwifrugt indeholder 34 mg calcium. Du kan spise kiwi hele eller tilføje dem i smoothies. Der er også mange opskrifter, hvor kiwier er en lækker tilføjelse.

12. Jordbær:

Jordbær er en lækker måde at indtage calcium på. En kop jordbær indeholder 16 mg calcium. Jordbær spises bedst hele. Og du kan også være dem i smoothies eller yoghurt.

Virkninger af overdreven calciumforbrug under graviditet:

Som med alle andre fødevarer har calciumindtag også begrænsninger, du skal sørge for ikke at overskride at tage 2500 mg om dagen. Overskydende forbrug kan forårsage negative virkninger som forstoppelse og nyresten. Det forhindrer også optagelsen af ​​andre vigtige mineraler i kroppen som jern og zink.

Vi er sikre på, at denne artikel har givet alle de oplysninger, du leder efter vedrørende calciums betydning under graviditeten. Hvad man skal spise under graviditeten er ikke mere et spørgsmål! Boost dit calciumindtag ved at spise de lækre calciumrige kilder, der er nævnt ovenfor. Fortæl os om din graviditetsoplevelse, og hvordan denne artikel hjalp dig i kommentarerne herunder. Hav en sikker og glad graviditet!

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Kan jeg tage calciumtilskud under graviditeten?

Svar: Calciumtilskud er den bedste måde at sikre, at du får nok calcium om dagen. Det er bedst egnet til folk, der ikke spiser mejeri eller kød. Calciumtilskud kommer i form af calciumcitrat og calciumcarbonat i Indien. Du skal også begrænse indtagelsen til 500 mg ad gangen, hvilket kroppen har sværere ved at absorbere, og som kan føre til bivirkninger..

Calciumcarbonat indeholder den højeste mængde calcium, men har brug for mavesyrer til absorption, så det skal tages sammen med måltiderne.

Calciumcitrat optages let af kroppen uden mavesyrer, så det kan også tages på tom mave. Men calciumcitrattilskud indeholder mindre calcium.

Q2. Hvad er fordelene ved at spise calciumrige fødevarer efter levering eller graviditet?

Svar: Hver kvinde har brug for mindst 1000 mg calcium om dagen, selv når hun ikke er gravid. En ammende kvinde har brug for 1200 mg til 1400 mg calcium om dagen. Hun spiser calciumrige fødevarer hver dag, selv efter graviditeten er afgørende for en sund krop og for at undgå sygdomme som osteoporose osv..

Calcium er nødvendigt for at bygge stærke knogler og tænder, vedligeholde og reparere dem. Det er også et vigtigt mineral for korrekt funktion af mange organer som hjerte, nerver, muskler, blod osv. Calciummangel har mange risici som tab af knoglemasse, organdysfunktion, ineffektiv metabolisme osv..

Q3. Hvad er de bedste calcium- og jernrige fødevarer, en gravid kvinde kan spise?

Svar: Jern og calcium er meget vigtige mineraler, der er nødvendige under graviditeten. Magert kød, mælk, ost, skaldyr, yoghurt, tofu, grønne grøntsager, bønner, korn, broccoli, spinat, kål er alle rige på jern og calcium.