Øvre rygsmerter under graviditeten

Selvom slutresultatet er smukt, kan ni måneders graviditet vise sig at være en prøvelse for vordende mødre. Mens kvinder er velsignet med evnen til at formere sig, medfører graviditet hormonelle ændringer, der ofte resulterer i et væld af helbredskomplikationer.

Øvre rygsmerter under graviditeten

Øvre rygsmerter under graviditeten er ret almindelige og er resultatet af babyens vægt, der vokser i moderens livmoder, ændringer i moderens krop og hormonelle ændringer. Læs videre for at forstå årsagerne til smerter i øvre ryg under graviditeten, dets symptomer og behandling.

Årsager og årsager:

Der er flere årsager og årsager til smerter i øvre ryg under graviditeten. Den mest oplagte og almindelige årsag til rygsmerter under graviditeten er den voksende masse af barnet i livmoderen. Dette kombineret med vægtøgning hos vordende mødre vides at øge trykket på den øvre del af ryggen. Dette vil sandsynligvis ske i løbet af tredje semester. Bortset fra vægtøgning hos både mor og barn medfører den senere fase af graviditeten også hormonelle ændringer. I de sidste stadier af graviditeten frigives visse hormoner til kroppen og forbereder den til levering.

Dette medfører generelt, at muskler og ledbånd løsnes. Som følge af løse muskler og ledbånd bliver ryggen og bækkenet ustabile, og musklerne lægger mere kræfter på at opretholde kropsbalancen. Denne stress på alle de store muskler, herunder den øvre del af ryggen, kan ofte resultere i smerter og muskelspasmer. En anden årsag til rygsmerter er den voksende størrelse af brystkirtlerne, der lægger pres på den øvre del af ryggen. Selvom alt dette er uundgåeligt, og smertestillende midler ikke tilrådes, kan enkle øvelser og forholdsregler lindre smerten. Læs mere for at vide mere.

Forholdsregler og behandling:

Heldigvis er der visse trin, en vordende mor kan tage for at undgå overdreven smerter i øvre ryg. Visse metoder kan endda give lindring under anfald af ubehag og smerter i øvre ryg.

1. Korrekt holdning, mens du står:

Selvom gravide mødre ville nyde at hvile i hele graviditeten, er det ikke helt muligt eller tilrådeligt. Der kan være tilfælde, hvor en vordende mor kan blive nødt til at blive stående i længere tid. Under sådanne omstændigheder bør man sikre korrekt kropsholdning, der lægger mindst mulig belastning på øvre ryg. At holde en bred holdning, med ens ben spredt og kropsvægt fordelt ligeligt på begge sider kan hjælpe i enormt omfang.

2. Korrekt holdning, mens du sover:

Langvarige timers hvil på ryggen under graviditeten kan forårsage smerter. Det er bedst at sove på sin side og dermed bevare en sikker og neutral position. Den helt rigtige mængde puder vil også sikre, at nakke og rygsøjle er behageligt afviklet under søvnens varighed. Høje puder er et klart nej.

3. Korrekt holdning, mens du sidder:

Man skal opretholde den korrekte kropsholdning, mens man sidder. Knæene må aldrig være over benene, så det er bedst at undgå tilbagelænet stole og sofaer. En stol med god lændestøtte eller lændepuder kan være meget praktisk under graviditetsstadiet.

Det er bedst at holde begge fødder jordet og en skulderbredde fra hinanden. Dette sikrer lige fordeling af vægten og minimum belastning på ryggen. Når lænden er godt polstret og understøttet, er øvre ryg stressfri og afslappet.

Massage og træning:

Rådgivning af en fysioterapeut og regelmæssig massage kan hjælpe under graviditeten. Under anfald af smerter kan genoplive teknikker som applikationer med varmt og koldt vandpose hjælpe.

Jeg håber, at ovenstående artikel smerter i øvre ryg under graviditeten er nyttig for dig.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80