16 yogastillinger, der skal undgås under graviditet

Graviditet er en god tid for dig og dit indre moderskab. Kanaliser den på den rigtige måde, og du vil føle dig perfekt om dig selv. Det er dog måske ikke det samme for dig, hvis du ikke er meget opsat på at få al den ekstra vægt. Yoga skal naturligvis hjælpe, men du skal holde det i skak, så du ikke overdriver det og påvirker dit helbred igen. Så vi opregner her nogle af de yogapositioner, der skal undgås under graviditeten, og beskriver, hvilke yogastillinger der skal undgås, når du er gravid.

Yoga udgør at undgå under graviditet

Yoga skal undgås under graviditet:

Nedenfor er listen over yogapositioner, der skal undgås under graviditeten:

1. Chaturanga Dandasana:

Yoga skal undgås, når man er gravid Chaturanga Dandasana

Når vi taler om den første yogastilling, du skal undgå, mens du er gravid, er det Chaturanga Dandansna (Four-Limbed Staff Pose). Chaturanga indebærer naturligvis et kraftigt fald og et skridt i hælene. Hvilket burde være et problem, hvis din mavejustering ikke er korrekt. Det kan sætte din baby i fare, og det ville være bedst muligt at undgå dette træk i det hele taget. I stedet ville en bedre idé være at prøve en planke eller en lavere Chaturanga.

2. Marichyasna:

Yogapositioner, der skal undgås i graviditeten Marichyasna

Der bør ikke være noget lukket twist i din graviditetsyogautine, da dette indebærer, at din mave vil gå dybere ned i dit lår. Værre nok kan dette dreje din rygsøjle, og chancerne er store for, at dine babyer ikke vil blive alt for glade for hele ideen.

3. Chakrasana (hjulstilling):

Yoga udgør at undgå under graviditet Første trimester Chakrasana

Yoga, der skal undgås under graviditeten, er tilbagebøjning som hjulet, da din mave bliver større, risikerer du, at maven rives og slider ryggen endnu mere.

4. Balasana (Børnenes Pose):

Yogapositioner, der skal undgås, når du er gravid Balasana

Barnets positur lyder måske så let og kan faktisk være sikker i løbet af andet trimester, men i tredje trimester begynder din baby at dreje hovedet først, og det burde ikke betyde mere end disse poseringer som inversioner og hovedstande.

5. Hot Yoga:

Yoga der skal undgås under gravid varm yoga

Temperatur er ikke noget, der skal være i dine ting at slå op. Kvinder med omgivelser med høj temperatur har en tendens til at have en større risiko for abort end normalt. Neurale rørfejl er også særlig almindelige. Hot yoga er præcis det, der passer ind på denne liste, og derfor bør det i det hele taget undgås. Saunayoga og yogas, der involverer træning i solen, bør holdes afstand fra.

6. Utkatasana (Chair Twist):

Yogapositioner, der skal undgås under graviditeten Utkatasana

Prøv ikke at undgå stillinger, der kræver, at du ligger på din mave. Dette kan kræve positioner som den drejede trekant, stol twist og halv bøn twist blandt mange andre.

7. Halasana (Plough Pose):

Yoga, der skal undgås under graviditeten Halasana

Det tilrådes at undgå denne stilling af de gravide kvinder, fordi for at komme ind og ud af denne stilling kræver det en foldning over stillingen, hvilket kan lægge for meget stress på din kerne. Komplette bagbøjninger som Halasana er kontraindiceret i anden og tredje trimester af graviditeten.

8. Shirshasana (Headstand Pose):

Hvad Yoga bevæger sig for at undgå, når man er gravid Shirshasana

Hovedstande bør undgås i det hele taget under graviditetens første trimester, hvilket kan være farligt, hvis du ikke oplever inversioner. Inversioner kan være vanskelige, og det er ikke ualmindeligt at falde ud af stillinger- hvilket potentielt kan forårsage skade eller skade. I løbet af anden og tredje trimester kan det være omvendt, at barnet skubber kraftigt på ribbenene, hvilket forårsager åndedrætsbesvær.

9. Bhujangasana (Cobra Pose):

Hvilke yogapositioner skal undgås, mens du er gravid Bhujangasana

Denne stilling kræver, at personen ligger fladt på maven, hvilket lægger unødigt pres på maven, og det kan blive meget ubehageligt at lægge sig på den ekspanderende mave og muligvis forårsage ubehag og skade på barnet. Et godt alternativ til kobrastilling er Bridge Pose.

10. Salamba Sarvangasana (skulderstativ):

Hvad Yoga skal undgås, når man er gravid Salamba Sarvangasana

Skulderstande kan være farlige, hvis du ikke har erfaring med inversioner. Inversioner kan være vanskelige, og det er ikke ualmindeligt at falde ud af stillinger- hvilket potentielt kan forårsage skade eller skade. I de senere stadier af graviditeten kan det at være omvendt få barnet til at skubbe kraftigere på ribbenene, hvilket kan skabe åndedrætsbesvær.

11. Dhanura Asana (Bow Pose):

Hvad Yoga skal undgås under graviditeten Dhanura Asana

Denne positur hedder det, fordi når nogen udfører denne pose, ligner de en bueskytterbue, hvor torso og ben repræsenterer buens krop og armene snoren. Denne positur lægger igen ekstremt pres på kernen. Brostilling kan være et godt alternativ.

12. Virabhadrasana (Warrior Pose):

Hvilken yoga skal undgås, når man er gravid Virabhadrasana

Selvom denne pose siges at være gavnlig for gravide i første og andet trimester for at hjælpe med at opbygge benstyrke og støtte den voksende baby, men i løbet af tredje trimester vil stillingen sandsynligvis blive mere udfordrende, da din krops følelse af balance ændres.

13. Shalabhasana (Locust Pose):

Yoga udgør at undgå under graviditeten Shalabhasana

Som nævnt i de tidligere stillinger er det kontraindiceret at ligge fladt på maven under graviditeten, da det lægger for meget pres på maven og derfor fosteret. Det er tilrådeligt at undgå eller ellers ændre stillinger, der involverer komprimering af maven.

14. Paschimottanasana (siddende fremadbøjning):

Yogapositioner, der skal undgås, når man er gravid Paschimottanasana

Ud over at lægge pres på maven, kan denne positur lægge en betydelig belastning på lænden. Et mere behageligt og sikkert fremadfoldningsalternativ kan være en siddende vidvinkel, da at tage benene bredt belaster ryggen mindre og skaber mere plads til maven.

15. Traditionel Savasana (Corpse Pose):

Yoga, der skal undgås, mens du er gravid Traditionel Savasana

At ligge på ryggen under graviditeten lægger pres på den inferior vena cava, som er en vene, der ligger på højre side af kroppen og fører blod fra underekstremiteterne tilbage til hjertet for at blive iltet igen. Hvis denne blodgennemstrømning bliver afbrudt, kan nyt blod ikke let afleveres til mors vitale organer eller moderkagen.

I løbet af første trimester kan gravide dyrke og nyde denne yogastilling, men en gang i anden og tredje trimester er det ikke tilrådeligt at ligge på ryggen. Men ligpose på siden kan øves.

16. Natarajasana (danserpose):

Yogapositioner, der skal undgås under graviditeten Natarajasana

Danserpose kræver, at praktiserende læger balancerer hele kroppen på et ben, hvilket kan være svært og for risikabelt under graviditeten. Det er også for dybt i en bøjning til at blive gjort sikkert, mens du er gravid. En sikrere variation kan være mulig ved at holde fast i en stol eller bar, mens du udfører denne pose.

Graviditet er en smuk tid i en kvindes liv. Selvom der er nogle øvelser og yogastillinger, der skal undgås under graviditeten som nævnt ovenfor, så længe gravide følger råd fra deres læge og – vigtigst af alt – lytter til deres kroppe, vil de sandsynligvis kunne opretholde en meningsfuld yoga i hele deres graviditet.