Hvornår skal du undgå at dyrke motion under graviditeten?

At dyrke fysisk træning under graviditeten er ikke kun gavnligt, men også vigtigt for både moderens og barnets helbred. Men visse former for træning er ikke tilrådeligt under graviditeten. Da de skaber pres på livmoderen og kan vise sig at være dødelige. I denne artikel har vi opsummeret de typer øvelser, der skal undgås under graviditeten, sammen med andre vigtige fakta relateret til øvelser, såsom den maksimale tid, man bør træne, og hvornår man skal stoppe med at træne osv..

Øvelser, du bør undgå under graviditet

Fysiske ændringer hos en gravid dame, der laver regelmæssige øvelser:

Følgende er nogle fysiske ændringer en gravid dame vil opleve under træning under graviditeten:

 • Fysiske øvelser forhindrer svangerskabsdiabetes.
 • En masse graviditetsstress lindres ved at lave regelmæssige øvelser.
 • Øvelser opbygger en gravid kvindes udholdenhed, hvilket er påkrævet under arbejdet
 • Øvelser forbedrer kropsholdning og lindrer ved gener som træthed og rygsmerter.

Øvelser, der skal undgås under graviditet:

Graviditet kræver at være sund for at få en sund baby uden defekter! Således er et af midlerne, som de fleste kvinder tilpasser sig til at være sunde og løser problemerne under graviditeten, at lave øvelser. Men mens du er gravid, bør du vide, hvilke øvelser du skal undgå, når du er gravid, og her er listen over almindelige 9 øvelser, du skal undgå.

1. Rykkede bevægelser, herunder springning:

Øvelser, der involverer spring og rykvise bevægelser, bør strengt undgås under graviditeten. Spring eller rykvise bevægelser kan være meget ubehagelige og skabe et balanceproblem for dig og barnet. Barnets ekstra vægt kan blive svær at håndtere. Det kan forårsage skade på dig og din baby, hvis der foretages en rykende bevægelse.

2. Hot Yoga:

Hot yoga er en af ​​de graviditetsøvelser, der skal undgås, da det kan forårsage alvorlige komplikationer hos det ufødte barn og ekstreme tilfælde; det kan også dræbe barnet. At lave hot yoga eller øvelser i for høj temperatur kan få dit blod til at blive shuntet væk fra livmoderen til din hud, da din krop forsøger at køle af, og så kan det enten forårsage medfødt handicap eller endda forårsage abort.

3. Hold vejret:

Da du er gravid, og du skal opfylde kravet fra to kroppe, anbefales det stærkt at undgå øvelser, der involverer vejrtrækning. Du og din baby har brug for en konstant tilførsel af ilt, og det kan være fatalt at holde vejret. Enhver mangel på iltmængde under graviditeten kan forårsage enhver defekt i det ufødte barns udvikling.

4. Dykning:

Som diskuteret tidligere bør enhver øvelse, der forårsager mangel på iltforsyning, undgås under graviditeten. Da dykning afbryder iltforsyningen, er det yderst farligt for moderen såvel som hendes ufødte baby. En iltmangel er skadelig for både mor og baby; denne aktivitet bør strengt undgås under graviditeten for at få en sund baby.

5. Øvelse, der involverer avancerede mavebevægelser:

Øvelser såsom fulde sit-ups eller dobbelte benløftninger er inkluderet i de avancerede mavebevægelser. Disse former for øvelser forårsager mavemuskelstress, og det kan forårsage adskillelse af mavemuskler fra midterlinjen og forårsage rive, hvilket kan have en skadelig virkning på moderen såvel som barnet.

6. Sport, der har risiko for at falde:

Gymnastik, alpint skiløb, snowboard osv. På listen over øvelser, der skal undgås, mens de er gravide, da disse har en meget høj risiko for at falde og komme til skade. Og at blive skadet er noget, du ikke har råd til under graviditeten, da det også kan føre til abort. Andre sportsgrene, der er inkluderet i denne kategori, er skøjteløb, ridning, hockey, fodbold, bungee jump osv. Disse aktiviteter skal strengt undgås, mens du er gravid, især for din babys sikkerhed.

7. Øvelser med at ligge på ryggen:

Øvelser, der skal undgås under graviditeten, omfatter alle de øvelser, der omfatter at ligge på ryggen, fordi under graviditet kan det være ekstremt skadeligt og ubehageligt at ligge på ryggen. I denne position komprimerer vægten af ​​den forstørrende livmoder dine større blodkar, hvilket fører til begrænsning af kredsløbet, hvilket i sidste ende også kan skade barnet.

8. Rygbøjninger:

Rygbøjninger eller andre fordrejninger er ekstremt skadelige for din baby, især under graviditeten. Andre bevægelser, der involverer dyb fleksion eller forlængelse af led, kan også forårsage skade på dig og din baby, så du bør strengt undgå rygbøjninger for at få en sund graviditet.

9. Bevægelsesfri stående:

Bevægelsesfri stående kan begrænse din blodgennemstrømning, og i sidste ende kan det også føre til iltmangel. Denne iltmangel i moderens krop kan forårsage forskellige problemer, herunder faldet i blodtilførslen til fosteret og dermed forårsage skadelig virkning på det ufødte barn eller kan også forårsage abort.

Så det var de 9 øvelser, du bør undgå under graviditeten. Sørg for at holde barnet sikkert. Glad graviditet

Advarselstegn for at stoppe med at træne under graviditeten:

Følgende er nogle af de advarselsskilte, der sendes ud af kroppen, der angiver, at man skal stoppe med at træne. Det er meget vigtigt at være opmærksom på disse advarselstegn, ellers kan det vise sig dødeligt for både fosteret og den vordende mor. Du skal straks ringe til lægen eller besøge ham, hvis du oplever et af følgende symptomer:

 1. Vaginal blødning – Selvom træning ikke bør være årsagen til vaginal blødning, kan træning under vaginal blødning under graviditeten føre til abort
 2. Dyspnø eller vejrtrækningsbesvær under træning
 3. En hovedpine
 4. Svimmelhed
 5. Brystsmerter
 6. Muskelsvaghed
 7. Hævelse eller lægsmerter
 8. Tidligere arbejdskraft
 9. Nedsat fosterbevægelse
 10. Lækage af fostervand

Sikker og enkel øvelse derhjemme under graviditeten:

Under graviditeten er det vigtigt at vælge aktiviteter, der har en lav risiko for at falde eller skade på ledbåndet. Her er nogle af de sikre og enkle øvelser, man let kan lave derhjemme under graviditeten:

 • Opvarmning – Dette er en vigtig del, før du begynder nogen form for træning. Opvarmning forbereder kroppen til øvelsen og forhindrer enhver mulig skade.
 • Walking – Dette er den mest almindelige øvelse under graviditeten og sikker for alle, inklusive gravide kvinder, der aldrig har dyrket motion i livet.
 • Stationær cykling – Dette er endnu en god øvelse for at forbedre muskelstyrken i benene. Under stationær graviditet er cykling bedre end almindelig cykling, da det med den voksende mave kan være svært at balancere en cykel.
 • Løb – Løb under graviditet er også helt sikkert.
 • Yoga
 • Pilates
 • Aqua aerobic og svømning

Hvem bør ikke dyrke motion under graviditeten?

De gravide med følgende symptomer bør ikke træne under graviditeten:

 1. Hvis du har en betydelig lunge- eller hjertesygdom
 2. Hvis din livmoderhals er inkompetent
 3. Bæremultipler med risiko for for tidligt arbejde
 4. Vedvarende blødning i 2. eller 3. trimester
 5. Gravide har en placenta previa efter 26 uger
 6. Du oplever for tidlig fødsel under denne graviditet
 7. Har du sprængt dine membraner
 8. Du har præeklampsi

Således er ovennævnte en komplet guide til, hvilke øvelser der skal undgås under graviditeten. At dyrke motion under graviditeten er meget vigtigt, men på samme tid er det ikke alle øvelser, der er egnede under graviditeten, og det er heller ikke alle gravide, der kan dyrke motion under graviditeten. Undgåelse af visse øvelser er meget vigtig under graviditeten, ellers kan det ende med at gøre mere skade end gavn under graviditeten.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Hvor lang tid skal jeg bruge på at træne under graviditeten?

Svar: Det er gavnligt at dyrke motion under graviditeten. Du kan deltage i enkle til moderate øvelser som at gå, løbe, yoga, vandaerobic osv. I op til 30 minutter hver dag, forudsat at din læge har givet dig et grønt signal for det samme.

Q2. Hvilke øvelser er sikre under graviditetens første trimester?

Svar: Det er kun tilladt at lave lavintensiv træning under graviditeten. Her er de øvelser, der kan udføres i graviditetens første trimester.

Sikre øvelser under graviditetens første trimester er:

 • Prænatal yoga
 • Pilates
 • Squats
 • Gåtur
 • Løbe
 • Løb
 • Svømning
 • Spinning
 • Hjælpet let træning

Q3. Kan træne forårsage abort?

Det er en myte, at motion kan forårsage abort. Motion er meget sundt for både mor og barn og reducerer i høj grad chancerne for abort.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80