Sandhed om top 10 yoga -asanas til normal levering

Mens yoga er kendt for at være en af ​​de bedste måder at træne og holde din krop i form. Det gør samtidig din krop fleksibel. Denne fleksibilitet er en af ​​de afgørende årsager til, at folk er begyndt at vælge yoga under graviditeten til normal fødsel. Yoga vil ikke kun gøre din krop mere fleksibel. Men også hjælpe med at løsne samt styrke dine muskler såvel som bækkenbenet. Lad os finde ud af, hvor effektiv yoga er. Samt hvad er de mulige bivirkninger af denne gamle indiske træningsform på gravide kvinder.

Yoga til normal levering

Hvordan er yoga gavnligt ved naturlig fødsel?

Yoga består af mange asanas (stillinger/positioner); disse asanas fokuserer på bestemte kropsdele og hjælper med at gøre den del mere fleksibel og stærkere. Yoga hjælper også med at opbygge et sind og kropsforbindelse ved hjælp af åndedrætsøvelser og andre lignende metoder.

Under graviditeten gennemgår en kvinde en masse ændringer i kroppen, og prænatal yoga -asanas hjælper med at slappe af kroppens muskler samt styrker bækkenområdet og gør kroppen også. Alle disse kvaliteter kombineret med den mentale styrke hjælper under fødsel og veer. Således anses yoga, specifikt prænatal yoga, for at være gavnlig for normal levering.

Bedste 10 Yoga Asanas til normal levering:

Nu hvor vi har lært om fordelene ved prænatal yoga. Lad os tjekke asanas, der skal inkluderes i din yogaøvelse til normal levering,

1. Vajrasana (Thunderbolt Pose):

graviditetsyoga til normal levering

Tordenbolten hjælper med at styrke ryggen og gør din kropsholdning oprejst. Dette hjælper med at reducere de alvorlige rygsmerter, mange gravide oplever. Det hjælper også med afslapning af muskler.

2. Kati Chakrasana (taljerotation):

Graviditet fører ofte til mangel på bevægelse eller den eneste bestemte bevægelsesform. En øvelse, der omfatter taljevridning, hjælper med at styrke ryggen, der er kroppens kerne, og i sidste ende gøre dig mere fleksibel.

3. Utthanasana (Squat and Rise):

Utthanasana er en af ​​de bedste yoga for en gravid dame til normal fødsel. Hukning hjælper med at styrke bækkenbenene såvel som den efterfølgende stigning hjælper med at gøre kroppen mere fleksibel og behagelig.

4. Tadasana (Palm Tree Pose):

Asanas i yoga har en enorm lighed med livet omkring os. Dette kan vi se i Tadasana bedre kendt som palmetræet. Selvom det ser meget enkelt og ubetydeligt ud, hjælper stillingen med at oprette kropsholdningen.

5. Utkatasana (stolestilling):

yoga til naturlig fødsel

Ligesom navnet antyder, er stolens stilling, hvor du foregiver at sidde på en stol, men der er ingen stol. Denne kropsholdning hjælper også med at styrke bækkenområdet såvel som rygraden.

6. Bhadrasana (sommerfuglposition):

En sjov pose, Bhadrasana kræver, at du holder dine ben foldet på en sådan måde, at de ligner en sommerfugls vinger. Denne kropsholdning er effektiv til dine arme, lår, bækken og ryg på grund af en generel inddragelse af alle disse kropsdele.

7. Konasana (vinkelposition):

prænatal yoga til normal levering

Konasana eller vinkelpositionen er en fantastisk måde at holde kroppen fleksibel på for alle. For gravide gør denne øvelse nøjagtigt det samme, gør dem mere fleksible og skrøbelige, da det hjælper under fødslen, da musklerne ikke er spændte.

8. Paryankasana (Skinkepose):

yoga asanas til normal levering

Paryankasana er endnu en stilling, der hjælper med at styrke knoglerne og musklerne og samtidig hjælper med stigningen i kroppens fleksibilitet.

9. Yastikasana (Stick Pose):

Meget lig Shavasana (død pose), yastikasana kræver, at du ligger lige i ryggen med strakte hænder. Denne kropsholdning hjælper dig med at slappe af og hjælper dig også med at strække og styrke ryggen.

10. Parvatasana (bjergstilling):

yogastillinger til fødsel

Selvom dette kan lyde svært, er Parvatasana/bjergstilling en anden let måde at styrke dine muskler og ryg sammen med musklerne i dine ben og lemmer. Holdningen er let at vedligeholde.

Ting at vide, før du hengiver dig til prænatal yoga til normal levering:

Inden du begynder at blive introduceret til ideen om yoga, eller hvis du aldrig har prøvet nogen form for træning, er der få ting, du skal være opmærksom på,

  • Prøv ikke nogen form for Yoga asanas, der er kun visse asanas, der er egnede til en gravid dame.
  • Prøv ikke disse øvelser alene, da udførelse af dem under opsyn af en professionel kan undgå enhver form for spasmer eller skader.
  • Start altid med en opvarmning, lad din krop åbne sig lidt, inden du hopper i aktion.
  • Kontakt din læge, hvis du oplever nogen form for ulempe, der påvirker dig efter eller mens du udfører nogen form for træning.
  • Prænatal yoga til normal levering sikrer ikke 100 % chancer for normal levering, da nogle gange interne komplikationer kan gøre en normal levering til en vanskelig mulighed.

Tips til, hvordan du forbereder dig til yoga til arbejdskraft:

Hvorfor og hvad der er fundet ud af, så lad os hurtigt undersøge, hvordan og hvad vi skal bruge for at begynde at dyrke yoga til en naturlig fødsel,

  • Den første og fremmeste ting, du får brug for, er et ordentligt sæt tøj, iført tøj, der ikke forårsager gener i dine kropsbevægelser, f.eks. Træningsdragter eller aktivt tøj, er velegnet til yoga.
  • Det er lige så vigtigt at have sin egen måtte som tøj. En egen måtte giver dig også mulighed for at øve nogle øvelser derhjemme, hvis du ender med at gå glip af din klasse.
  • At forblive hydreret er meget vigtigt, mens du træner, det være sig yoga eller anden form for træning. Sørg for at holde en flaske vand ved din side og nippe med jævne mellemrum.
  • Fortsæt med øvelser, men glem ikke at spise og sove godt til tiden, da kun træning ikke kan resultere i nogen form for fordel. At spise rigtigt og sove godt er et must, uanset hvor meget tid du bruger på at være besat.

Yoga er utvivlsomt en af ​​de bedste former for øvelser, da folk i alle aldersgrupper kan forkæle det uden at bruge mange penge. Det er en meget sikker måde at holde sig i form, samtidig med at vi får andre fordele, f.eks. Hvordan vi realiserede ‘normal levering keliye yoga’ (yoga til normal levering) som foreslået af forfædre faktisk er meget hjælpsom og faktisk meget let og sikker.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

1. Kan jeg udføre yogaøvelser under graviditeten?

Svar: Nej, under graviditeten er menneskekroppen skrøbelig, idet enhver form for øvelser, der ikke er egnede til dette stadie, kan forårsage skade på moderen såvel som fosteret, og derfor foreslås det kun at dyrke prænatal yoga.

2. Kan jeg lave prænatal yoga til normal levering uden tilsyn?

Svar: I de indledende faser anbefales det at udføre øvelserne under vejledning af en professionel, da det kan hjælpe med at få den rigtige kropsholdning, på et senere tidspunkt kan disse øvelser udføres hjemme, men det er velegnet til at have nogen i nærheden, mens du prøver de vanskeligere stillinger.

3. Skal jeg stoppe med at lave yoga efter graviditeten?

Svar: Hvis du har dyrket yoga under graviditeten, har du muligvis bemærket flere positive ændringer i din krop. At dyrke yoga hele livet vil kun medføre flere sådanne positive ændringer. Tag et par dage med at bryde efter fødslen, og nyd derefter langsomt yoga igen.