A legjobb azonnali segítő gyógyszerek székrekedésre

Székrekedésben szenved? A bélmozgások száma az életkorral csökken az emberben. A normál felnőttek közel 95% -ának hetente 3-21 alkalommal van bélmozgása. A felnőtteknél a leggyakoribb minta az egyetlen székletürítés egyetlen nap alatt. Orvosi értelemben, ha a bélmozgás kevesebb, mint 3 -szor hetente, akkor székrekedésnek nevezik. A székrekedés súlyossá válik, ha a bélmozgás hetente kevesebb. A nem megfelelő bélmozgás mérgező anyagok felhalmozódásához vezet a szervezetben, és akár halálos betegségeket is okozhat, mint például a rák. Ezért bölcs dolog a székrekedés korai szakaszában történő kezelése.

Székrekedés

Gyors enyhítő gyógyszerek székrekedésre:

Íme a legjobb székrekedés elleni gyógyszerek felnőtteknek.

Mi a székrekedés?

A székrekedés valójában ritka széklet. Általánosságban elmondható, hogy az emberek azt gondolják, hogy a széklet elmúlása vagy a hiányos ürítés érzése a széklet elmúlása után, vagy a székletürítés nehézsége székrekedést jelent. Bár a székrekedés oka minden típusban nem azonos, a kezelés megközelítése minden esetben egy adott gyógyszert követ. Bizonyos esetekben székrekedés fordul elő olyan személynél, aki hasmenésben szenved. A kettő felváltva fordul elő egy személyben, egy meghatározott mintában. Ez a specifikus minta általában az IBS vagy az irritábilis bél szindróma részeként fordul elő. Ha székrekedés fordul elő extrém körülmények között, a széklet annyira megkeményedik, hogy elzárja a végbélt és megakadályozza a széklet áthaladását.

A székrekedés kezelésére szolgáló tabletták:

A székrekedés kezelésére számos vényköteles gyógyszer létezik, amelyek közül néhány a következő:

1. Zelnorm (Tegaserod) gyógyszer a székrekedés gyógyítására:

Ezt a gyógyszert az FDA 2002 -ben hagyta jóvá. Ezt a gyógyszert általában székrekedésben és hasi fájdalomban szenvedő nőknek írják fel. Egyes betegek azonban állítólag olyan mellékhatásoktól szenvednek, mint az angina, az agyvérzés és a szívroham. A gyógyszer segíti a bélizmok összehúzódását, és szabályozza az emésztő étel mozgását a bélben. A gyógyszer befolyásolja a bélben lévő kémiai szekréció, a szerotonin felszabadulását. Ez a vegyi anyag növeli az összehúzódások számát a bélizmokban, és ezáltal gyorsítja az élelmiszer -szállítást. Így a székrekedés csökken.

2. Amitiza (Lubiprostone) gyógyszer a székrekedés gyógyítására:

Ez a gyógyszer fokozza a kloridionok szekrécióját, amelyek a béllumen és a bélnyálkahártya sejtjeiből képződnek. A kloridionokkal együtt víz és nátrium ionok kerülnek a lumenbe, és végül lágyítják a székletet. Ez az FDA által jóváhagyott gyógyszer képes a székrekedés kezelésére nőknél és férfiaknál. Ha naponta kétszer 24 mg gyógyszert vesz be, az növeli a bélmozgást, csökkenti az erőlködést és javítja a széklet konzisztenciáját. Az egyik enyhe mellékhatás a hányinger lehet.

3. Linzess (linaklotid) gyógyszer a székrekedés gyógyítására:

Ezt az FDA által jóváhagyott gyógyszert szájon át kell beadni. Ez a gyógyszer stimulálja a vékonybél sejtjeit és fokozza a bélfolyadék szekrécióját. Ennek eredményeként nő a bélmozgások száma. Ha egy személy hasi fájdalmat észlel a székletürítés nehézségei miatt, ez a gyógyszer szintén segít csökkenteni ezt a fájdalmat.

A fent említett gyógyszereken kívül más gyógyszerek is léteznek, mint például a Misoprostol, Colchicine és Orlistat. Mielőtt bármilyen gyógyszert beadna, először orvoshoz kell fordulnia.