Nemkívánatos 72: Használat, adagolás, mellékhatások és helyettesítők

Mi a nem kívánt 72?

Nem kívánt 72 tabletta

A Unwanted 72 egy orális fogamzásgátló, amely a hátad mögött áll, amikor váratlan terhességgel találkozol védtelen szexből. A tabletta ismerten működik és hatásos a védtelen szex első 72 órájában. A Mankind Pharma gyártja és forgalmazza ezeket a tablettákat csíkonként, és megakadályozza a terhességet. A tabletta 0,75 mg Levonorgestrel -t tartalmaz, amely hormonális fogamzásgátló, amelyről ismert, hogy a közösülés után 3 napon belül gátolja a terhességet.

Hogyan működik a nem kívánt 72??

A nem kívánt 72, mint fogamzásgátló hatékonyan működik. Íme, hogyan teszi a dolgát.

  1. Megállítja a tojás petefészekből történő felszabadulását. A nem kívánt 72 megakadályozza a sperma megtermékenyítését, ha egy tojás felszabadul.
  2. A tabletta segít abban is, hogy megakadályozza a tojásnak a méhnyálkahártyához való tapadását. A terhesség csak akkor következik be, amikor a tojás az anyaméhhez tapad.

Mennyibe kerül a nem kívánt 72?

A tabletta ára 75 INR egy tabletta esetében. A tablettát azonban többféle kiszerelésben is megtalálhatja, számos vezető gyógyszerrel. Az ár a gyártótól függően szintén 75-90 INR között változik. A Unwanted 72 a Mankind Pharma terméke.

72. mennyire hatékony a nem kívánt?

Annak érdekében, hogy a tabletta hatékony legyen, ügyeljen arra, hogy 1,5 mg nemkívánatos 72-et tartalmazzon, és ha egyetlen adagban 3 napon belül, azaz 72 órán belül elfogyasztja, a tabletta körülbelül 80-90%-ban hatásos. Ha azonban 72 órán belül elfogyasztja, a tabletta megszűnik hatni.

Hány napig nem kívánt 72 működik?

Ez a tabletta, ahogy a neve is sugallja, csak a közösülés után 72 órán belül működik. Ha a megadott határidőn túl fogyasztja, csökkenti vagy semmissé teszi hatékonyságát. Ezenkívül fontos, hogy vegye be a tabletta ajánlott adagját, és gondosan kövesse az utasításokat.

Biztonságos a Nem kívánt 72?

Mindannyiunk egyetlen kérdése a biztonság. A sürgősségi fogamzásgátlók, legyen az akár nemkívánatos 72, nem lehetnek a rendszeres fogamzásgátló megoldásuk. Míg a Nemkívánatos 72 állítások sikeresek, és rendkívül hatékony gyógyszerként szavazták meg, mindig biztonságos konzultálni orvosával, ha hosszabb ideig kívánja ezt folytatni..

Mi a biztonságos adagolás a nem kívánt 72?

A tabletták egyik legjobb része az, hogy „egyetlen gyógyszer egyetlen adagja”. Ez azt jelenti, hogy csak egyszer kell bevennie, azt is 72 órán belül. Ez ellentétben áll a többi kombinált tablettával, amelyek magasabb adagot igényelnek.

Hogyan kell használni a nem kívánt 72 -et és mikor kell bevenni őket?

Ne felejtse el bevenni a tablettát 3 napon belül vagy 72 órán belül a védtelen szex után, vízzel vagy tejjel. A tabletta sikere és hatékonysága csak akkor működik, ha az említett időszakban veszi be. Ezt követően elveszíti hatékonyságát. Vegye be a tablettát, ha tudja, hogy nem védett nemi életet folytatott. A nem védett szex terhességet okozhat, a fogamzásgátlók pedig gátolják a megtermékenyítést.

Kérjen tanácsot nőgyógyászától, ha nem kívánt gyógyszert szed 72?

A mi szavunk az, hogy mindig konzultáljon orvosával, mielőtt fogamzásgátlót szed. Míg az egyszer vagy kétszer nem tanácsolt gyógyszeres kezelés normális, ne felejtse el mindig megbeszélni orvosával a testre gyakorolt ​​hosszú távú hatásait, valamint azt, hogy hosszú távon milyen káros hatással lehet Önre..

Tehát mi történik, ha elviszi őket?

Jellemzően a benne lévő Levonorgestrel leállítja az LH folyamatot és az FSH -t is, mindkettő felelős a tojás fejlődéséért. Így ha 72 órán belül beveszi őket, akkor általában leállítja a fejlődést, amelyet a szervezet elkezd a baba előkészítésére..

Óvintézkedések a nem kívánt bevétel során 72

Mindig biztonságos tájékoztatni kezelőorvosát a jelenleg fogyasztott gyógyszereiről, beleértve a vény nélkül kapható termékeket is, mint a gyógynövény- és fehérje -kiegészítők, vitaminok stb., Valamint egyéb allergiákat és betegségeket. Néhány egészségügyi állapota érzékeny lehet a gyógyszer mellékhatásaira. Az adagolás mindig az egészségi állapotától függ. Ne feledje, hogy ha a Unwanted 72 -t más gyógyszerekkel és gyógynövény- vagy fehérjekiegészítőkkel együtt használja, akkor a tabletta hatása megváltozhat. Ez növelheti a mellékhatások kockázatát.

Használhatja a Nemkívánatos 72 -et rendszeres fogamzásgátlóként?

Erre egy orvos mindig nemet mond. Mindig a legjobb, ha rendszeres fogamzásgátlót, például óvszert használ. A fogamzásgátló tabletták azonban 99,9% -ban hatékonyak, szemben a csak 82% -os hatású óvszerekkel. Az orális tablettákat sürgősségi fogamzásgátlóknak vagy „reggeli tablettáknak” nevezik, és hosszú távon potenciálisan sok mellékhatást jelezhetnek a női testre. A tanácsunk az lenne, hogy beszéljen orvosával, mielőtt önálló döntést hoz.

Nemkívánatosak 72 szoptatás alatt:

A szoptatás alatt jobb, ha óvszert és más természetes módszereket használ, mint a réz T. ha használni szeretné, jobb, ha használat előtt konzultáljon orvosával.

Mikor számíthat elvonási vérzésre?

Beszámoltak arról, hogy a betegek közel 20 százaléka vérzik egy hét múlva a tabletta bevétele után. Ellenkező esetben még a jelenlegi ciklusban is szabálytalan vérzést okozhat. Elvonási vérzést is kaphat a menstruációhoz közelebbi időpontokban.

A nem kívánt 72 késleltetést okoz időszakokban?

Igen! A nem kívánt 72 késést okozhat a menstruációban, valószínűleg egy héttel. Ez azonban nem szabály. Ez nagyban függ attól, hogy az új bélés mikor nő fel, és mikor készül újra levetni. Tehát a szokatlan menstruáció vagy késés oka lehet a tabletta, vagy néha nem. Mindazonáltal jó ötlet konzultálni orvosával, ha bármi szokatlant tapasztal.

Mi a teendő, ha a húzódó vérzés túlzott és nem áll meg?

Biztosan észrevette, hogy mennyire összezavarodik, amikor egy ideig tablettát szed, és úgy látja, hogy vérzik a menstruáció. Ez elvonási vérzés. Ezt „hamis időszaknak” is nevezik, és akkor fordul elő, mert a méh azt sugallja, hogy az ösztrogén és a progeszteron szintje csökkent. Ez azonban nagyon normális. Szintén konzultálnia kell orvosával, ha túlzott vérzést tapasztal, vagy megváltoztatja a szedett tabletta márkáját.

A nem kívánt 72 tabletta nem sikerül?

Mint minden sürgősségi fogamzásgátló esetében, a Unwanted 72 is kudarcot vall. Bár a siker aránya 80-90%, a 10% -os kudarc esélye 72 órán belüli bevétel esetén. 72 órával a meghibásodási arány 40% -ra nő, és 72 óra elteltével nagyon valószínű, hogy meghibásodik.

Mi a teendő, ha a periódus kimarad (a tabletta sikertelen)?

Ha úgy gondolja, hogy kimaradt a menstruációja, az azt jelentheti, hogy a fogamzásgátló tabletta sikertelen volt. Ilyen esetekben jobb, ha felkeresi nőgyógyászát, és megteszi a korrekciós intézkedéseket. Ha nem áll készen a terhességre, orvosa felírhat bizonyos tablettákat a terhesség befejezésére.

A nemkívánatos 72 mellékhatásai a jövőbeli terhességre

Eddig nem számoltak be születési rendellenességekről vagy jövőbeli terhességről. A hányinger, szédülés és egyéb bőrallergiák azonban a tabletta következményei lehetnek.

Melyek a nem kívánt mellékhatások 72?

Nemkívánatos 72, mivel az orális fogamzásgátló biztosan hajlamos a szervezetre gyakorolt ​​mellékhatásokra. Ezek többségét „normálisnak” tekintik, és csak szokatlan élmények esetén figyelnek oda. Mindazonáltal mindig javasoljuk, hogy beszéljen orvosával, ha komolyan kényelmetlenséget érez, vagy akár a legcsekélyebb aggodalmát is fejezi ki amiatt, hogy mi történik a testével. Vigyázz ezekre.

  1. Mivel az orális fogamzásgátlók a hormonokkal játszanak, és megakadályozzák munkájukat, ennek következményei lehetnek, ha hosszú ideig használja..
  2. Készüljön fel arra, hogy szembesül a menstruáció késésével vagy korai szakaszával, ami azt jelenti, hogy hatással lehet a menstruációs ciklusra. Mivel a nem kívánt 72 mellékhatás a menstruáción keresztül korlátozza a menstruációért felelős hormonok természetes lefolyását, bármikor fel kell készülnie a menstruációkra..
  3. Hormonális egyensúlyhiány is előfordulhat fogyasztásuk miatt. A kapcsolódó problémák fejfájás, hajhullás, hangulatváltozások, bőrallergia és akne.
  4. Emésztőrendszeri problémákat is tapasztalhat.
  5. Az orális fogamzásgátló rendszeres használata szintén állandó pecsételéshez vezethet. Hüvelyváladék is megfigyelhető.
  6. Szoptatás előtt mindig konzultáljon orvosával, mielőtt a Unwanted 72 -et bevenné.

Ez néhány mellékhatás és azoknak a dolgoknak a listája, amelyeket tudnia kell, mielőtt bevenné őket.

Van -e helyettesítője a nem kívánt 72 tabletta számára?

Melyik a jobb tabletta vagy nem kívánt 72

Vannak helyettesítői a Nemkívánatos 72-nek, és az I tabletta az egyik széles körben használt, vény nélkül kapható tabletta. Legyen az ipill vagy a Unwanted 72, mindkettőben ugyanaz a gyógyszerösszetétel van. Mindketten 95% -os sikerrátát mutattak. Gyakorlatilag ezek bármelyikét használhatja, amelyiket előbb beszerezheti. Az ipill azonban márka és gyártó tekintetében híresebb. Tehát az emberek fejjel szavaztak az ipill -re. Ez azonban inkább a marketing stratégiáról szól. Hatékonyságában azonban mindkettőben biztos lehet.

Itt a lényegünk. Mindig konzultáljon orvosával, ha úgy érzi, hogy valami szokatlan dolog történik a testével. Ezenkívül a Nemkívánatos 72 is hatékony volt, az esetek 95% -ában, a többi 5% pedig valószínűleg a szerencséje. A megadott időben történő bevételük nagyrészt hatékony. Ezek az orális fogamzásgátlók valóban áldást jelentettek sok pár számára.