9 hatékony akupresszúrás pont a hajnövekedéshez

Az akupresszúra egy ősi technika, amely hatékonyan képes kordában tartani a kopaszságot, segíteni az új hajnövekedésben és megállítani a hajhullást. A haj visszanyerésére szolgáló akupresszúra célja a testünkben lévő nyomáspontok megcélzása. Hajunk egészsége elsősorban a vér állapotával és a mellékvesék működésével függ össze. Ha egészséges hajat szeretne, a vérnek a gyökerekbe és a fejbőrbe kell folynia. A diéta, a testmozgás és a masszázs serkenti a vérkeringést, és segít oxigént és friss vért juttatni a hajba és a fejbőrbe. A méregtelenítés segít megállítani és visszafordítani a hajhullást.

akupresszúrás pontok a haj növekedéséhez

A fejbőr rendszeres masszírozása segít megállítani a radikális hajhullást, és aktívan dolgozik a jobb hajnövekedés elősegítésén. Egy jó fejbőr masszázs segíti a fejbőr vérkeringését. Ez a vér olyan tápanyagokat hoz, amelyek elősegítik a haj növekedését. A mindennapi élet stressze és feszültsége csökkenti a szőrtüszők vérkeringését, a fejbőr olaja és az elhalt bőr pedig akadályozhatja a haj természetes növekedését..

A fejbőr masszírozása és a haj akupresszúrás pontjainak azonosítása orvosolja ezeket a problémákat, és segít szabályozni a természetes hajnövekedést. A haj masszázsához speciális olajok használata is hozzájárul a haj növekedéséhez. Olajok, mint a cédrusfa, öböl, szőlőmag; A jojoba, grapefruit, citrom, levendula, rozmaring, kakukkfű és neem illóolajok antibakteriális és méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkeznek. Segítenek a hajnövekedés serkentésében és az elhalt fejbőrsejtek újjáélesztésében.

A hajnövekedés stimulálása érdekében naponta öt -tíz percig masszírozza a fejbőrt és a fejet. Általános masszázs után ezekkel a pontokkal akupresszúrás masszázst kell végezni. Ezek a pontok, ha jól masszírozzák, segítenek megállítani a hajhullást és ezáltal megkönnyítik az új növekedést. GV 12, LI 1, GV 14, LU 7, GV 20, LU 6, B 13 és LU 9. Vannak a legfontosabb és leginkább ajánlott akupresszúrás pontok, amelyek jó nyomást igényelnek ahhoz, hogy a haj hosszabb legyen és átélni az átmeneti izomfájdalmaktól is.

A legjobb akupresszúrás pontok a hajnövekedéshez:

Ez a néhány akupresszúrás pont, ha stimulálják, segít leküzdeni a hajhullást:

1. Paihui:

akupresszúra a haj növekedéséhez

Paihui az a pont, amely a fej tetején található. Ez az egyszerű fejbőr akupunktúrás gyakorlat bizonyítottan felelős a fej vérkeringéséért és segíti a haj növekedését. Ez az a hely, ahol az orrnyúlvány találkozik a fül nyúlványával. A Paihui stimulálásához 10 fogpiszkálót kell bevennie. Csomagolja össze őket egy gumiszalaggal. Tíz percig stimulálja a Paihui -t. Ezután lépjen tovább a szőrtüszőkre. Egyenletesen masszírozza a fejet, és legyen gyengéd, nehogy megsértse a hajat és ne sérüljön meg.

[Többet látni: A legjobb otthoni jogorvoslatok a hajnövekedéshez]

2. Fejmasszázs Paihui:

fejbőr akupunktúra a haj növekedéséhez

Ennek a masszázstechnikának a végrehajtásához meg kell nyomnia a Paihui -t a kezének öt ujjával oly módon, hogy meg tudja masszírozni magát. A nyomást függőleges helyzetben kell alkalmazni. Egyenletesen masszírozza a fejet, és legyen gyengéd, nehogy károsítsa a hajat. Ez a módszer növeli a fej vérkeringését is, ami elősegíti a haj újbóli növekedését. Ez egy akupresszúrás pont a kezeken a haj növekedéséhez.

3. Reflexológiai masszázs:

akupunktúrás pontok a haj újbóli növekedéséhez

Ebben a reflexológiás masszázst integrálják az akupresszúrás masszázzsal. Ehhez a technikához erőteljesen kell masszírozni a kezeket és a csuklókat. Ez egy jó akupresszúrás kezelés a hajhullás ellen.

Íme, mit kell tennie.

  1. Futtassa össze körmeit. Ez elősegíti a haj növekedését. Ez biztosan a legjobb eredményeket hozza. Ne felejtse el ezt naponta tenni. A körömgyakorlat serkenti a fej véráramlását. Csak akkor, ha a véráram eléri a szőrtüszőket, segít új hajnövekedésben.
  2. A nyakon, a vállon és a háton is vannak nyomáspontok, amelyek masszírozva serkentik a haj növekedését. Az eredmények lassúak, de láthatóak lesznek egy hónapon belül.

A hajhullást rossz étkezési szokások, bőrreakciók, öröklődés vagy stressz okozhatja. A Kínában elterjedt kínai akupresszúrás pontok biztosítják lakosságuk vastag fekete haját. Így az akupresszúra javítja az immunrendszert, és javítja a vérkeringést, ami segít eltávolítani a méreganyagokat.

Többet látni: Akupunktúrás pontok hátfájásra

4. LI1:

akupresszúra a haj helyreállításához

Vannak bizonyos hatékony akupresszúrás pontok a haj növekedéséhez a szervezetben, amelyek stimulálhatják a haj növekedését. Az LI1 alapvetően az ágyéki csigolyák alatt (először) található pont, közvetlenül a vastagbél mellett. Sok kutatás szerint bebizonyosodott, hogy az egyik leghatékonyabb akupresszúrás pont, amely elősegíti a gyorsabb hajnövekedést.

Íme, mit kell tennie.

  1. Nyomjon egy pontot pontosan egy milliméterre a mutatóujj körmének sarkához (a hüvelykujj oldalához). Ez a legtöbb ember számára hatékonynak bizonyult, és a jobb hajnövekedésről tanúskodik.
  2. Naponta egyszer vagy három percig lenyomhatja az adott pontot, és ez nagyon hatékony lesz az Ön számára, mint mindenki, aki kipróbálta.

5. B13:

akupunktúra hajhullás ellen

Egy másik csodálatos akupresszúrás pont a hajhullás kezelésére a B13. Ez a gyakorlat meglehetősen egyszerű.

  1. Három finomabbat a lapocka és a gerinc közötti részbe kell helyeznie. Túlzott dörzsölés és préselés szükséges.
  2. Meg fogja tapasztalni a megkönnyebbülés érzését. Ez csak a gerinc egyik oldalán történik.
  3. Tegye ezt a gerinc másik oldalán is, hogy hatékony eredményeket érjen el. Ennek számos más funkciója is van.

Természetes terápiaként használható, amely megnyugtatja az elmét. Férfiakon és nőkön egyaránt működik, és az egyik általánosan alkalmazott akupresszúrás terápia a hajnövekedéshez. A legjobb eredmény elérése érdekében legalább 3 percig masszíroznia kell ezeket a pontokat.

6. LU6:

akupunktúra a haj növekedéséhez

Ez olyan, mint egy titkos akupresszúrás pont az alkaron (belső rész). Alapvetően a Nickle részen van, és az egyik legjobb akupresszúrás pontnak tekintik, amely hatékonyan stimulálja a haj növekedését. Ezt a részt a nap bármely szakában kétszer -háromszor megnyomhatja, és hatékonynak bizonyul a haj növekedése szempontjából.

7. LU9:

segíthet az akupunktúra a hajhullásban

Ez a hüvelykujj elülső részén található csuklóráncban található, és a legtöbb ember nincs tisztában vele. Jól csökkenti a karok fizikai stresszét, és elősegíti a jobb izomösszehúzódást is. Gyakran használják a csukló sérüléseinek kezelésében. Számos kutatás szerint bebizonyosodott, hogy ez az egyik legjobb akupresszúrás pont, amely jobban biztosítja a haj növekedését.

8. GV12 és GV14:

fejbőr akupunktúra a haj növekedéséhez

Ez a két legfontosabb akupresszúrás pont a haj visszanyeréséhez a testen. A GV12 alapvetően a mellkasi csigolya, és a lapockák között helyezkedik el. Ha ezt a pontot gyakran megnyomja a nap folyamán, akkor kezelheti a hajnövekedés problémáját.

Másrészt a GV14 egy pont a nyaki csigolyák közelében, és a nyak hátsó részén található. Ez egy másik pont, a préselés, amely biztosítja a jó hajnövekedést. Ismételten, ezt gyakran gyakorolnia kell a fogadások eredményének megtekintéséhez.

9. Akupunktúra a haj visszanyeréséhez:

A rendszeres akupunktúra elősegíti a haj újbóli növekedését. Az akupunktúra javítja a qi és a vér áramlását a fejbőrben, és ezáltal javítja a haj újjászületését. Szükséges a szigorú étrend minden alapvető tápanyaggal. A lazac, dió, lenmag gazdag Omega 3 zsírsavforrás, és fontos tényezők, amelyek hozzájárulnak a haj növekedéséhez.

A fent említett rendszeres akupresszúrás pontok kielégítő eredményeket hoznak a hajnövekedés tekintetében. Ne felejtse el rendszeresen gyakorolni őket. Az akupresszúrás technikát az ókor óta használják. Ez a régi technika az akupresszúrás pontok hajnövekedésre és hajhullás -szabályozásra történő felhasználására lehetővé tette számunkra a javunkat. Eredményeik korszakokon át lenyűgözőek voltak, amelyek tanúsítják erejüket és hatékonyságukat. Ami ijesztő lehet, az az, hogy a folyamat talán kissé időigényes, de ennek ellenére jó stratégia.