15 legjobb jóga ászana a hasi zsír csökkentésére

Gyakran kiugrik a hasa az ingéből? Szeretnéd, ha visszatérnél karcsúbb énedhez? Tökéletes megoldást kínál jóga formájában a hasi zsír csökkentésére, megfelelő étrenddel és életmóddal kombinálva. A gyakorlatok, légzési technikák és meditáció megfelelő keverékével a jóga az általános súlykezelésben is segíthet. Ha rendszeresen elvégzi őket, biztosan észreveszi a feszesebb hasizmokat, a tónusos hasi területet és a világosabb ént!

A jóga gyakorlása közben a hasi zsír elvesztése során az egyének megtapasztalhatják a belső békét, és formában is maradhatnak. Itt az ideje, hogy növelje önbizalmát és csökkentse a nem kívánt „poggyászokat” az életében!

A legjobb jóga ászanák a hasi zsír csökkentésére

Jóga ászanák a hasi zsír csökkentésére:

Egészségtelen életmódunk és étkezési szokásaink, valamint a testmozgás hiánya nagyszámú elhízási esethez vezetett. A legtöbb zsírt a gyomor környékén tárolják, és nagyon nehéz megszabadulni tőle. A jóga bevált módszer a hasi zsír csökkentésére, valamint egészséges testet és lelket biztosít, ami általános jó közérzetet biztosít.

A jóga rendszeres gyakorlása erősíti a mag- és hasizmokat, és ezáltal hozzájárul a laposabb hashoz. Gyakorolhatja a jógát a hasi zsír csökkentése érdekében, és a hajlítást és csavarást igénylő ászanák szintén segítenek megszabadulni a puffadást okozó gázok felhalmozódásától. A zsigeri zsír a gyomorban tárolódik, és számos betegség kockázatával jár. Bizonyos jóga -ászanák a gyomor zsírvesztéséhez segítenek elégetni ezt a makacs zsírt, és csökkentik a teljes testzsírt. Tanulmányok bebizonyították, hogy a jóga rendszeres gyakorlása egy évig csökkentette a zsírt és a hüvelyket a derékon.

Itt elmagyarázzuk, hogyan lehet jóga -ászanákkal csökkenteni a hasi zsírt. Ezek a jógapózok nemcsak a hasi zsír számára jelentenek segítséget, hanem a férfiak és a nők fitneszéhez és egészségéhez is. Összegyűjtöttük a legjobb jógapózokat a hasi zsír csökkentésére képekkel:

1. Jóga kerékpóz (Chakrasana):

A csakrászana vagy a kerékpóz csodálatos gyakorlat a hasi zsír csökkentésére. Feszítheti a hasizmokat, és kinyithatja a szívcsakrát is. Ez az egyik legjobb jógagyakorlat a hasi zsír csökkentésére.

Hogyan kell csinálni?

 • Feküdjön le a hátára, hajlítsa meg a térdét. Lábának a padlón kell maradnia, és közelebb kell lennie a fenékhez. Tegye a kezét a földre, a tenyérnek egyenesnek kell lennie, és tartsa a vállát.
 • Jelenleg emelje fel a fejét és a vállát, majd emelje fel a csípőjét a talajról, és tartsa magát a kezén és a lábán.
 • Megpróbálhatja 20 másodpercig felemelni az egyik lábát a levegőben. Ugyanezt meg kell ismételnie a másik lábával is.
 • Próbálja ki ezt a jógát a hasi zsírégetéshez.

Hogyan segít?

 • Ez az ászana ideális, és az egyik leghatékonyabb jóga -ászana a gyomor zsírvesztésére. Feszíti a gyomor izmait, és a felsőtesteden és a hátadon is működik, ezáltal tonizálja a has területét.

Óvintézkedések: A terhes nők nem gyakorolhatják a csakrászanát. Kerülje ezt a pózt, ha súlyos gerincvelői problémái vannak.

2. Jóga Cobbler póz:

A Baddha Konasana néven is ismert Cobbler póz az egyik legegyszerűbb jóga -ászana. Segíti a fogyást, és kezdők is elvégezhetik. A hasi zsírcsökkentésen kívül számos betegséget is kezel. Kövesse az alábbi jóga lépéseket a hasi zsír csökkentésére:

Hogyan kell csinálni?

 • A cobbler póz a jóga legegyszerűbb és lekötelezőbb pózja. Le kell ülnie egyenes gerinc mellett.
 • A térdnek meg kell csavarodnia, és a talpának egymással szemben kell lennie.
 • Együtt kell nyomni a talpat, és legalább egy percig meg kell ragadni ezt a pózt.

Hogyan segít?

 • Ez az ászana javítja a rugalmasságot az ágyék és a csípő kinyitásával.
 • Ezáltal a térd és a comb is erős lesz, és ezáltal csökken a hasi zsír.
 • Serkenti a hasizmokat és javítja az emésztést.

Figyelmeztetések: Kerülje ezt a gyakorlatot, ha lágyéksérülése van. A matracot alá is helyezheti további támogatásért.

3. Csónak póz:

A csónakpóz vagy a Navasana kiválóan alkalmas a hasizmok tonizálására. Javíthatja rugalmasságát és erősítheti testét. Ez a legjobb jóga a hasi zsírégetéshez.

Hogyan kell csinálni?

 • Üljön le egy szőnyegre, és nyújtsa ki a lábát. A térdét fel kell húzni, a combnak feszesnek kell lennie, és a lábujjait ki kell mutatni.
 • Most próbálja meg felemelni a lábát a talajtól, és vigye a lábát 45 fokos szögbe. Lélegezzen be, miközben felemeli a lábát, és kerülje a térdek feltekerését.
 • A gerincnek egyenesnek kell lennie, és a testnek V alakúnak kell lennie. Emelje fel a karját a vállmagasságig.

Hogyan segít?

 • Nauk Asana néven is ismert, a csónakpóz erősíti a magját és feszíti a hasizmokat. Ennek a jóga -ászanának rendszeres gyakorlása bizonyítottan megerősíti és eléri a kívánt eredményeket.

Vigyázat: Ne végezze el ezt a gyakorlatot, ha terhes vagy krónikus gerincproblémái vannak.

4. Jóga Kapotasana (Királygalamb -póz):

Íme egy másik jógagyakorlat a hasi zsír ellen. A Kapotasana vagy a Királygalamb póz nyújtja a hasi területet és tonizálja az izmokat. Ez egy fejlett póz, amelyet el kell végezni, ha jól ismeri az alapvető pózokat.

Hogyan kell csinálni?

 • Üljön le a lábára a térdénél fogva, valamint a borjakat egymáshoz zárva. A fájdalom elkerülése érdekében érdemes néhány puha törlőkendőt használni maga alatt.
 • Most térjen a térdére, és tegye a kezét a csípőjére. Nyújtsa ki a törzset, nézzen a tetejére.
 • Fogja meg lassan a sarkát, egyik keze követi a másikat. Forduljon hátrafelé, és szélesítse ki a mellkasát hassal.
 • Hajlítsa meg jobban a törzsét, tegye a fejét a lábai közé, és maradjon 20 másodpercig.

Hogyan segít?

 • Megtapasztalhatja a tömeget a karjában. Ez a póz értékes ahhoz, hogy cseppfolyósítsa a zsírt a test minden régiójában. A gerincet és a végtagokat is gyakorolja, rugalmasabbá téve azokat.

Vigyázat: A vérnyomásproblémákkal küzdő embereknek tartózkodniuk kell ettől a gyakorlattól.

5. Szamárrúgási jóga:

A szamárrúgási jóga magában foglalja a hátizmok nyújtását, hogy javítsa a mag erejét. Ugyanolyan hatékony, mint a ropogtatás, ha elégeti a zsírsejteket a hasban és tonizálja a testét. Ez az egyik hatékony jóga ászana a hasi zsír ellen.

Hogyan kell csinálni?

 • Kezdje a lefelé tartó kutyával, hajlítsa kissé a térdét a talajhoz, majd ugorja fel a lábát, végül próbálja a térdét a csípője fölé terhelni.
 • Azt fogja tapasztalni, hogy hasonlóan készülődik, hogy ugráljon a kézállásra. Gyorsan ismételje meg ezeket a rúgásokat – amikor legközelebb a lábad ütni kezdi a talajt, repülj vissza felfelé – 25-50 alkalommal.

Hogyan segít?

 • Ez a jóga bekapcsolja a hasizmaidat, és a hasi zsír pillanatok alatt elhalványul. Ez az ászana segít megszabadulni a nemkívánatos zsírtól a mellkasban.

Vigyázat: Használja az önuralmat a rúgások végrehajtásához. Próbálja kiegyensúlyozni súlyát a karokon, és legyen óvatos a mozdulatokkal.

6. Jóga sáska póz (Shalabhasana):

A Shalabhasana vagy a sáska póz kiváló gerincgyakorlat, amely a hasizmokra is hatással lehet. Erősíti a hasizmokat, és elősegíti a zsírsejtek természetes elégetését. Ez az egyik legjobb jóga póz a hasi zsír elvesztésére.

Hogyan kell csinálni?

 • Dőljön le képpel lefelé a tenyerével a talajjal szemben. Belégzéskor fel kell emelnie a lábát anélkül, hogy elcsavarná a térdét.
 • A felső törzsét és a kezét is fel kell emelni, így megnyújtja a hasizmokat.
 • Dőlj a hasadra. Ez a póz nagyon előnyös a hasi zsír csökkentésében.

Hogyan segít?

 • Ez a testtartás nagy nyomást gyakorol a gyomorra és az izmok megfeszülnek, segít megszabadulni a gyomorban, és megfeszíti a hasi izmokat.

Vigyázat: Ne végezze el ezt az ászanát, ha terhes vagy súlyos betegségben szenved.

7. Surya Namaskar (napüdvözlet):

A Surya Namaskar jóga ászanák halmaza a hasi zsírégetéshez. Ez a találkozó 12 jógapózból áll, valamint az előrehaladás és a hátrafelé történő görbék lehetővé teszik a nyújtásokat, míg a mély lélegzés a munka során segíti a méregtelenítést. Végezze el a Surya Namaskar -t naponta reggel, a nappal szemben, hogy a legnagyobb előnyöket összegyűjtse. Ez a legjobb jóga a hasi zsír csökkentésére 1 hét alatt.

Hogyan kell csinálni?

 • Kövesse az egyes ászanák utasításait.
 • Kezdje lassan, öt körrel, lassan emelje fel a számokat az idő fölé.
 • Növelje a számot 12-13 körre, a megvalósíthatóságtól függően.

Hogyan segít?

A hát és a felsőtest izmainak erősítésén kívül a suryanamaskar segít az egész test zsírégetésében. Amikor az optimális zsírt elégették, a hasi régió körüli zsírra összpontosít. Ezenkívül javítja a rugalmasságot, ezáltal segít a hatékony gyakorlásban.

Vigyázat: A Surya Namaskar -t nem szabad menstruáció vagy terhesség alatt elvégezni. A sérvvel vagy gerincvelő problémákkal küzdő embereknek kerülniük kell ezt a sorrendet.

8. Az ülés előre kanyarodása:

Paschimottanasana néven is ismert, ahol a személynek kinyújtott lábakkal kell ülnie előtte, majd kinyújtott karokkal felfelé kell belélegezni. Ez a kilégzés mintáját követi, ahol a kezek a felsőtesttel együtt a láb felé hajlanak, a gerinc csapja egyenes, a tenyér pedig a lábhoz tapad. Ez egy nagyszerű módja annak, hogy olyan gyomorgyakorlatot végezzen, amelyre valóban szüksége volt a felesleges zsírégetéshez.

Ezt a következőképpen teheti meg:

 • Nyújtsd ki a lábad és ülj egyenesen.
 • Emelje fel a karját, és lassan lélegezzen be.
 • Kilégzéskor hajoljon előre, és érintse meg a lábujjait. Ügyeljen arra, hogy ne hajlítsa meg a térdét.
 • Érintse meg a fejét a combjához, és tartsa a lábujjait.
 • Maradjon ebben a testtartásban körülbelül 20 másodpercig.
 • Ismétlés.

Hogyan segít?

 • Ez az ászana nagyszerű relaxációs technika, valamint tonizálja és erősíti az egész testet.

Vigyázat: Kerülje ezt az ászanát, ha asztmás vagy hasmenési problémái vannak.

9. Az Ustrasana jóga:

Az Ustrasana vagy a tevepóz jóga a hasi zsír csökkentésére és az izmok erõsítésére. Hangosíthatja a hasi területet, a combokat és a karokat a rugalmasság javítása érdekében. Ez egy fejlett és legjobb jóga a hasi zsír csökkentésére.

Hogy kell ezt csinálni?

 • Térdelj le a térdedre, majd hajlítsd hátra a törzset ívelt formában a sarok felé, miközben a karjai hátrafelé mennek, és a felső testsúlyt a lábad hátulján tartják.
 • A trükk az, hogy egy ideig tartsd a pozíciót, folytasd a belégzéses kilégzést, majd térj vissza az alappózhoz, majd tedd újra.
 • Ezt a következő napokban egymás után kell elvégezni a legjobb eredmény érdekében.

Hogyan segít?

 • Erősíti az ab izmait, ami elengedhetetlen a hasi zsír csökkentéséhez. Ezáltal a gerincét is megerősíti, és idővel a gerinc erős és rugalmas lesz.

Vigyázat: Ez a póz megterhelheti a nyak izmait. Tehát tartózkodjon, ha problémái vannak a nyakkal kapcsolatban.

10. Cobra póz:

A Cobra póz egy másik hatékony ászana a hasi zsír csökkentésére. Különösen hasznos a nőknek a szülés utáni súly csökkentésében. Ezt a nyújtó gyakorlatot kezdőknek is könnyű elvégezni, és ez a legjobb jóga a hasi zsír csökkentésére 15 nap alatt.

Hogyan kell csinálni?

 • Kezdje azzal, hogy feküdjön a homlokán, a karjait az oldalán támassza.
 • Most merevítse meg a csontvelőjét, miközben megfeszíti a hasát, és elkezdi emelni a vállát, a derekát felfelé.
 • A fejét megdöntve a tenyerét és a könyökét támaszként használhatja, ami enyhe horpadást okoz a csontvelőben.
 • Maradjon ebben a testtartásban körülbelül 30 másodpercig.
 • Ismételje meg kétszer.

Hogyan segít?

 • Ez az ászana ismert arról, hogy csökkenti a hasi zsírt és tonizálja a hát izmait.

Vigyázat: A sérv és a hátproblémákkal küzdő emberek tartózkodjanak ettől a gyakorlattól.

11. Vállállvány póz:

A vállállvány póz vagy Sarvangasana ideális a has, a comb és a fenék izmainak tonizálásához. Ezenkívül javítja rugalmasságát és erősíti a gerincoszlopot.

Hogyan kell csinálni?

 • Az első lépések közé tartozik, hogy hanyatt fekszel, karod melletted pihent. itt a felsőtest erejét kell használnia az egész alsó rész kiegyensúlyozására.
 • A kezdeti szakaszban szükség lehet egy további kézre, hogy segítsen.
 • Kezdje azzal, hogy felemeli alsó végtagjait addig a pontig, ahol merőlegesek lesznek a testre.
 • Most a könyökével támassza meg a testét, miközben csípőjét a levegőbe emeli, és az egész súlyt a vállára és a felsőtestére támasztja.

Hogyan segít?

 • A jógának van egy komoly csavaró pózja, amely javítja az emésztést, és így eltávolítja a hasi zsírlerakódásokat. Amikor összekapcsolod a lábak és a karok izmait, amit csinálsz, több izomépítést teszel lehetővé, és ezáltal elégeted a felesleges zsírt.

Vigyázat: Ezt az ászanát nem szabad elvégezni, ha vérnyomása, hasmenése, menstruációja és gerincsérülései vannak.

12. Íj pózok:

Az íjpóz jó jóga a hasi zsír csökkentésére. Ebben a részben a tested valójában utánozza az íj formáját, és kezdd el lefeküdni. Vegyen egy mély lélegzetet, és miközben felemeli mind a felső, mind az alsó testet a két végéről, miközben egyensúlyba hozza magát a hasán. A hátul lévő karok most a lábakat fogódzóként használhatják a rántás létrehozásához, miközben tökéletesíti az egyensúlyt.

Íme, hogyan csinálod:

 • Feküdj hasra.
 • Hajlítsa meg mindkét lábát, és enyhén emelje fel a mellkasát.
 • Fogja meg a bokáját, és óvatosan emelje fel a combját.
 • Ahogy a combja és a mellkasa felemelkedik, az ászana a hasára összpontosít.
 • Maradjon ebben a testtartásban körülbelül 30 másodpercig.
 • Ismételje meg kétszer.

Hogyan segít?

 • Ez a póz, íjpóz, ismert arról, hogy a gerincét valóban rugalmassá teszi, és a hasán lévő zsírra is összpontosít, ezáltal csökkentve azt.

Vigyázat: Kerülje ezt a pózt, ha gerincsérülései vannak.

13. Szélcsillapító póz:

Biztosan kíváncsi, hogyan csökkentheti a hasi zsírt a szélcsillapító póz vagy a Pavanamuktasana segítségével? Itt a hasi területen kialakult feszültséget használjuk a gyomorban lévő kilók csökkentésére.

Hogyan kell csinálni?

 • Kezdje azzal, hogy hanyatt fekszik.
 • Hajtsa össze a térdét, és vigye a has felé.
 • Ha az alsó bankja összeomlott, most próbálja felemelni a fejét, és állát a lehető legközelebb hozza a térdéhez.
 • A hasát mostanra meg kell feszíteni és csomózni, ami nyomást okoz, amely elégeti a meglévő zsírt.

Hogyan segít?

 • Pawanmuktasana néven is ismert, ezt az ászanát óvatosan kell gyakorolni. Erősíti és tonizálja a has, a lábak, a karok és az alsó hát izmait. Segíti az emésztést és javítja a vérkeringést.

14. Warrior Twist Pose:

Ez egy variáció a szokásos harcos pózhoz. Csavarja a hasizmokat, és erősíti a hátat és a combokat. Ezenkívül segít a hasi zsírsejtek elégetésében:

Hogyan kell csinálni?

 • Alakítsd ki a harcos pózot, ahol egyik végtagod a másik elé helyezve húzást hoz létre, a hátsó végtag pedig hátul.
 • Most ahelyett, hogy hátradöntenénk, ezúttal csavarjuk a felsőtestünket az egyik oldalra, esetleg a max.
 • A karok összecsukva tarthatók a mellkas előtt, hogy elősegítsék a csavarodást.
 • Maradjon ebben a helyzetben körülbelül 5 lélegzetvételig, hogy magja rögzüljön.
 • Ez jó módszer a zsír csökkentésére jógával.

Hogyan segít?

 • Ez a póz erősíti a combokat, és tonizálja a vállát, a karját és a combját is. Ez is tonizálja a központi izmokat, ezáltal csökkenti a hasi zsírt.

Vigyázat: Kerülje ezt a pózt, ha gerincvelői problémái vagy lemezproblémái vannak.

15. Hídpóz:

A hasi zsír jógája a hídpózot is tartalmazza a leltárában. Ez a póz nyújtja a hasi régiót is, és segít csökkenteni a hasa méretét. Fájdalomcsillapításra is kiválóan alkalmas a hát alsó részén.

Íme, hogyan csinálod:

 • Feküdj le a hátadra.
 • Ezúttal a test szélsőségei, a nyak és a lábujjak a földön maradnak, miközben deszkát hoz létre a testével.
 • A váll egy kis nyomást vesz igénybe, miközben felemeli a testét, miközben a lábujjait a talajhoz tartja.
 • Pihentesse a kezét maga mellett, vagy használja fogóként a lábujjai számára az egyensúly fenntartása érdekében.

Hogyan segít?

 • Ez a jóga -ászana javítja a testtartásodat, és segíti a jobb emésztést. Kinyitja a mellkasát és tonizálja a combjait, egészen a hasáig. Rugalmasabbá válsz, és megnyújtja az alsó testedet, és hangot ad.

Vigyázat: Kerülje, ha fájdalmat vagy kellemetlen érzést tapasztal a nyakában.

Mit és mit ne tegyünk, hogy megszabaduljunk a hasi zsírtól jógával:

Kövesse ezeket a tippeket, hogy maximalizálja a jógaprogram előnyeit:

Tegye:

 • Fogyasszon egészséges étrendet, amely friss gyümölcsöt és zöldséget tartalmaz.
 • Igyál sok vizet és maradj hidratált.
 • Ossza fel étkezéseit kis adagokra a könnyebb emésztés érdekében.
 • A jobb székletürítés érdekében vegyen be sok rostot az étrendjébe.
 • Csökkentse a stressz szintjét, és tartsa nyugodtan az elméjét.
 • Aludjon legalább 7-8 órát naponta.

Ne:

 • Szigorúan kerülje a gyorsételeket és a cukorral töltött italokat és desszerteket.
 • Mondjon nemet a felesleges szénhidrátokra.
 • Kerülje a falást és a késő esti lakomákat.
 • Ne aludjon túl vagy aludjon. Csak pihenjen a testének megfelelően.
 • Ne korlátozza magát egy helyre. Mozogjon tovább és maradjon aktív.

Sokak számára a hasi zsír elvesztése távoli álom. Nem lesz az Ön számára, ha rendszeresen követi ezeket a pózokat (jóga -ászanákat). A jóga nem csak a testre, hanem más szervekre is hat, a mag az elsődleges. A tonizáláson kívül stimulálja a mirigyeit is, ezáltal javítja a szervek teljesítményét. Segít az egyensúly megteremtésében és a hasi zsír elvesztésében rendszeres gyakorlattal és kitartással. Mindig gyakoroljon képzett jógaoktató alatt, és kérjen orvosi útmutatást, ha bármilyen egészségügyi problémát tapasztal. Mától kezdje el az egészséges életet!

Gyakran feltett kérdések és válaszok:

1. Mennyi ideig tart a jóga a hasi zsír csökkentésére?

A válasz erre az általános életmódjától, eltökéltségétől és a jógával töltött időtől függ. Ha rendszeresen foglalkozik jógával és egészséges táplálkozással, akkor valószínűleg 3-4 hét múlva észrevehető eredményeket észlel. Ismétlem, ez az idő személyenként változhat a probléma kiváltó okától függően.

2. Kaphatok lapos hasat jógával?

Igen! Teljesen lehetséges, hogy lapos hasat kapjunk jógával! A jóga sok nyújtó gyakorlatot tartalmaz, amelyek javíthatják a rugalmasságot és az izmokat. Ezen ászanák egy része a testre gyakorolt ​​hatás és eredmény tekintetében egyenlő a ropogással. Rendszeresen fel kell vennie, hogy észrevegye a karcsúbb derékvonalat és végül a lapos hasat.

3. Milyen gyakran kell jógáznom a hasi zsír csökkentésére?

A jó eredmény érdekében ajánlott jógázni minden nap. A jóga segíthet az extra kalóriák elégetésében, valamint fittnek és könnyűnek tartásában. A maximális előnyök kihasználása érdekében vegyen részt a jógában legalább heti 3-4 napon és napi 1-2 órában. A legfontosabb az, hogy rendszeresen gyakoroljon, és a fegyelem érzésével együtt az életében.

4. Hízik -e a jóga abbahagyása után??

A jóga, mint minden fizikai gyakorlat, a felesleges kalóriákat égeti el a szervezetben. Ha abbahagyja a jógát, az étkezésből származó kalóriákat nem fogják elfogyasztani a testmozgás hiánya miatt. Ez végül zsír formájában rakódhat le, különösen a derékvonal körül. Ezért kell a megfelelő eredményeket elérni a megfelelő eredmények elérése érdekében.

5. Melyek a legjobb ételek a hasi zsír csökkentésére?

A jóga mellett az egészséges táplálkozás fogyasztása is nagy szerepet játszik az előnyök maximalizálásában. Az olyan élelmiszerek, mint a friss gyümölcsök, zöldségek, teljes kiőrlésű gabonák, zöld tea, bogyók, sovány hús stb., Segíthetnek a fogyásban, anélkül, hogy veszélyeztetnék a táplálkozást. Ezekből az ételekből álló készletet minden nap kombinálhat egy egészséges étrendhez.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80