28 hetes terhes: tünetek, fejlemények és óvintézkedések

Az eddigi hetek sok változást hoztak volna. Kezdve az álmatlan éjszakáktól a gyakori vizelésig, a változást sok megérteni kell, de a legjobb az, ha leülünk, és megértjük, mi történik veled, amikor 28 hetes terhes vagy. Amint ezt megtudja, könnyebb lesz megbirkóznia a test által mutatott változásokkal.

Először minden szabálytalan hús alakban kezdődik, szív nélkül, vagy akár szívverés nélkül. A terhesség korai napjait általában a legnehezebbnek tartják, különösen az anyaság első próbálkozásakor. A következő hónapokban könnyen belecsúszhat az új cipőjébe, miközben lassan ráér a dologra.

28 hetes terhes

Tartalomjegyzék:

 • Mire számíthat || Tünetek || Babafejlődés || Has ||
 • Baba helyzet || Tevékenységek || Diéta || Gyakorlatok || Babamozgás ||
 • Hogyan lehet leküzdeni a stresszt || Orvosi kezelések és ellenőrzés ||
 • Tippek és óvintézkedések || Ellenőrző lista || Kockázatok ||

28 hetes terhes, mire számíthat:

Az érzelmek véletlenül szertefoszlanak körülötted. A hirtelen boldogságtól kezdve a világ komornak tűnhet, ha tudja, hogy többé nem jelölheti meg barátaival együtt a lányok estéjét. A következő pillanatban arra gondol, hogy milyen felelősséget hordoz magában. Az új hús, amelynek életet akarsz adni. Ilyen a terhesség karizmája ezen a héten.

28 hét terhes hány hónap?

Most belép a harmadik trimeszterbe. Hat hónapja van a hónapokban, és még körülbelül 12 hét áll rendelkezésére. Ez azt jelenti, hogy a legjobb, ha lelkileg elkezdi megemészteni azt a tényt, hogy sok mindenen megy keresztül.

Vissza a TOC -hoz

28 hetes terhes tünetek:

Íme az anya frissítése ezen a héten.

1. Terhesség maszkja:

Amikor a terhessége a 28. hétre tekeredik, egyeseknél az anyaság meleg ragyogása, míg másoknál sok pattanás lesz az arcon és a háton, majd lágy barna foltok a bőrön, vagy esetleg rossz száraz haj . A striák kialakulása különleges helyeken, például a csípőn vagy a melleken, vagy minden bizonnyal a hasi régióban, kiemelkedő lesz. Ezt általában a terhesség maszkjának nevezik. A legjobb, ha kidobjuk és elviseljük. Ha a dolgok kiesnek a kezéből, mindenképpen beszéljen orvosával a növekvő kellemetlenségről. A maszk megnyugtatható arcmaszkok használatával, ahogy az orvos tanácsolja.

2. Fáradtság:

A baba most jó 2 kilót nyom, valószínűleg ezért is lett nagyobb a súlya a babának, mint korábban, ami egy kicsit rendetlenné és csoszogóvá teszi a lábát. Körülbelül ekkor enyhe szédülés és óriási kimerültség várható. Vigyázzon, nehogy felálljon és ne másszon fel a lépcsőn, miközben szédül. A fáradtsággal együtt a légszomj erős érzése is hatással van rád. A probléma leküzdéséhez természetesen a legtöbb pihenésre és vízre van szüksége. Korlátozza a stressz szintjét, és ez sokat segít abban, hogy energikusabbnak érezze magát.

3. Stretch Marks:

A 29. héten a gyomor körüli súly a szokásosnál nagyobb mértékben nő, ami a bőr alatti rugalmas izom nyújtásához vezet, ami striákhoz vezet. Ezek a striák nem károsak. Striák, viszketés jelei észlelhetők a terület környékén, általában a gyomorban, a mellrégióban, ahol a testrész növekedése nagyobb. Az eredeti bőr visszanyerhető a terhesség után, ha betartják a megfelelő étrendet.

4. Braxton Hicks összehúzódások:

Ez egy időszakos méhösszehúzódás, amely terhesség alatt jelentkezik. Ez a fajta összehúzódás általában nem érezhető a korai szakaszban. A jó része az, hogy fájdalmasak és nem okoznak mellékhatásokat. A harmadik trimeszterben ez a fajta összehúzódás jobban érezhető. Egyes nők azt gondolhatják, hogy ez igazi munka. A méh ágyékának feszítése és ellazítása általában tapasztalt, és általában nem okoz fájdalmat. Amikor ez a kellemetlen érzés bekövetkezik, kövesse az alábbi lépéseket: Igyon vizet a kiszáradás csökkentésére, a helyzet vagy a tevékenység megváltoztatására, légzőgyakorlat, amely segít megbirkózni a kellemetlen érzésekkel.

Vissza a TOC -hoz

28 hetes terhes baba fejlődése:

Általában a terhesség 9 hónapját 40 hétben összesítik a gyakori orvoslátogatások és a baba megfigyelése miatt. Ez az oka annak, hogy ez a 40 hét további három trimeszterre oszlik. Az első trimeszter bemutatja a baba kialakulását, a második és a harmadik trimeszter pedig felelős a baba fejlődéséért az idő múlásával. Minél közelebb kerül az utolsó naphoz, annál gyorsabban fejlődik.

Vissza a TOC -hoz

28 hetes terhes has:

A 28 hetes terhes hasa némi fájdalmat érez a bordáira és a felső hasra gyakorolt ​​nyomás miatt. Kezdheti úgy érezni, hogy a bordái belülről kifelé nyúlnak, de ez nem történik meg. A legjobb módja annak, hogy lassan könnyűnek érezze magát, ha gyakran eszik egy kisebb adag ételt. Így a teltség nem okoz kellemetlenséget.

A 28 hetes terhes baba mérete egy kókuszdióé, súlya körülbelül 2-1/4 font. A tetőtől talpig mért összmennyiség 38 cm lesz.

Vissza a TOC -hoz

28 hetes terhes baba helyzet:

A baba is annyira készül a D-napra, mint te. Most már átlós, és a fej valószínűleg a bal comb felé néz, és az arcnak a fenekére kell néznie. Ezt a helyzetet jobb nyakszirt elülsőnek nevezik.

Mi a helyzet a többi változással?

1. Látás:

A korai szakaszokban a baba nincs teljesen tisztában a szeme használatával, de az idő múlásával a baba lassan kinyitja a szemét az anya gyomrában lévő új világ felé. Az írisz egy kicsit később fejlődik ki, de a 28. héten jelentős változás következik be a szemében. Mostanra kifejlődött az érzékenysége a szemében, és megfelelően tud pislogni. Az egyik azt mondja, hogy ha az ultrahang során a zseblámpáját az anya hasához látja, láthatja, hogy a baba hunyorog vagy eltekint a fénytől.

2. Ismerkedés:

A korábbi hetekben a hangulatos fészkelőhelyen a baba hallásérzéket, szavakat és mondatokat, zenét és hangokat fejlesztett ki. Ettől a héttől kezdve az orvos szerint a baba képes lesz felismerni a hang ismeretét. Talán a kedvenc zene megteszi a hatását, ha a baba unatkozik a gyomorban. Gyermeke most hallja és felismeri az ismerős hangokat, és megítélheti a környezetet a korábbi tapasztalatok alapján.

3. Az álom valóra válása:

Egész idő alatt arról álmodoztál, hogy hogyan fog kinézni a kicsi, kire fog hasonlítani, pontosan milyen kicsik lesznek a kezei a tiéddel és sok más álommal szemben. Ezen a héten észreveszi, hogy gyermeke is fejleszti az álmodozási képességet. Gyakran az ultrahang során az orvosok azt mondják, hogy ha szerencséje van, elkaphatja gyermekét álmában álmodni, esetleg olyan gesztusokat tenni, mint a mosoly.

4. Helyes légzés:

A napok múlásával a baba szívverése egyre erősebb lesz. A gyenge lüktetéstől az erős ütésig a gyermek most a légzsákjaira vagy a tüdejére összpontosít. Különböző erek alkotják a tüdő belsejét, ahol az oxigénnel telített vért használjuk, hogy ezeken az ereken keresztül csatornázzunk, mielőtt a szükséges helyekre utaznánk. Annak ellenére, hogy még nem lélegzik be a friss oxigénbe, az anya véréből származó oxigén most ezen a héten az újonnan kialakult erekbe csatornázódik. Miután a külső levegőnek van kitéve, az oxigén megtölti a tüdejét, és az edényeken keresztül folytatja a megfelelő menetet.

5. Felületaktív anyag:

Gyakran van olyan anyag, amely elválasztja a két tüdőzsákot az összetapadástól. Ez a felületaktív anyag a héten fejlődik ki a babában.

6. Reproduktív rendszer:

A reproduktív rendszer fejlődése az ötödik héten kezdődik, az ivarmirigyek gerincének kialakulásával. A hím magzat heréi a herezacskóba esnek, és a női magzat csiklójával viszonylag kiemelkedő. Amikor az Y -kromoszóma megtermékenyíti a petesejtet, akkor hím, és amikor az X -kromoszóma megtermékenyíti a petesejtet, akkor nőstény.

7. Vese:

A vesék vagy a nephron kialakulása. A nephric szerkezete lépésekben fejlődik: Pronephrons, Mesonephros és Metanephros. A vese segít fenntartani a stabil környezetet a sejtek és a szövetek metabolikus aktivitásával.

Vissza a TOC -hoz

Tevékenységek a 28. héten:

A 28. héten most jóval a harmadik trimeszter előtt jár. Az e heti tevékenységek miatt úgy tűnhet, hogy minden a helyén van. Természetesen fáradtabbnak érezheti magát, de ez természetes. Néhány dolgot azonban ellenőrizni kell: a vércukorszintet és a hemoglobin százalékot. Ettől eltekintve az Ön esetében a súly és a nyomás állandó változását végig ellenőrizni kell. Most, hogy a baba nő, a szívverését és az általános egészségi állapotát is ellenőrizni fogják. Nem kell aggódnia a tünetei miatt, amíg minden jól néz ki.

Vissza a TOC -hoz

Diéta és testmozgás a 28. héten:

28 hetes terhességi étrend:

1. Folsavban gazdag ételek:

Az első hetekhez hasonlóan az utolsó néhány is kulcsfontosságú a baba vérsejt -fejlődése szempontjából, és a vas -kiegészítők önmagukban nem lesznek elegendők. Próbáljon olyan ételeket fogyasztani, mint a tojás, a banán, a spenót és a papaya.

2. Víz:

A víz fontos forrása a szervezetünk hidratálásának, és a terhes nők számára nagyon fontos, mivel kiegyensúlyozottnak kell lenniük a test víztartalmában. Gyümölcsöket, például görögdinnyét, citrusféléket vagy levesekből vizet lehet venni. Az egyik gondolat az, hogy „a kiszáradás elősegítheti a vizelethajtó hormon felszabadulását a veséből, hogy megőrizze a vízkiválasztást, ami pedig elősegíti az oxitocint, ami korai összehúzódásokhoz vezet.

3. turmixok:

Étkezési vágya már biztosan elhalt, de a turmixok egészségügyi előnyei nem. Minden alkalommal, amikor ugyanazokat a régi gyümölcsöket turmixokká varázsolják, a baba meglepetésben részesülhet. Soha nem tudhatod, hogy rúghat -e, hogy közölje a jóváhagyását.

4. Szál:

A rostban gazdag ételek segítenek megelőzni a glükóz intoleranciát, ami terhességi cukorbetegekhez és az anya megfelelő bélmozgásához vezet. Teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű keksz, quinoa, amelynek a glikémiás indexe kevesebb, mint a rizsé, búzakenyér, amelynek magas GI-értéke van, ami növeli a cukorszintet. Szálas diófélék, mint a mandula, dió snack, mint a pattogatott kukorica vagy a rizstermékek

5. Saláták:

Könnyen megtelik a gyomrunk a magas rosttartalom miatt. A saláták lehetnek zöld saláták, gyümölcssaláták, bab- és gabonasaláták, hús- és tenger gyümölcsei saláták. Használhatunk csicseriborsót vagy szójababot zöldségekkel együtt. A saláta fogyasztása előtt figyelembe kell venni a higiéniát. Az összes zöldséget és gyümölcsöt alaposan meg kell mosni, mivel a szennyeződés halálos is lehet a magzatra.

Vissza a TOC -hoz

28 hetes terhes gyakorlatok:

1. Jóga:

Ebben a szakaszban meg kell őriznie hidegvérét, és fokoznia kell állóképességét, a jóga és a meditáció pedig csodákra képes.

2. Alvás:

A rendszeres 8 óra alvás minden ember számára kötelező, és ugyanez vonatkozik a terhes hölgyekre is. A zavartalan alvás nagyon fontos az anya és a magzat számára is. Az alvó testtartás fontos szerepet játszik, és kerülni kell az egyenes fekvést, mivel a méh teljes súlya a gerincre, a hátizmokra és az artériákra kerül. Ez a test és a baba vérellátásának csökkenéséhez vezet. Ajánlott testtartás az egyik oldalon fekve, térd hajlítva, és párnák használhatók támaszként.

3. Kerékpározás:

Ez most kerékpározás vagy úszás. Itt a 28. hét, és ez további késztetést jelent az alak megőrzésére. Lehet, hogy az utak nem olyan biztonságosak, mint korábban, de az úszás is előnyben részesíthető.

Gyomorbeállítás: A terhesség alatti napok számának növekedésével a gyomor mérete megnő. A megfelelő ruházat segít csökkenteni a gyomor nyomását.

4. guggolás:

A test utolsó mozdulata a guggolás, mivel ez segít a medenceizmok ellazításában, és a medencecsont is megerősödik. A nyugodt ülő testtartást és a gyakorlatok közötti időszakos szünetet kell követni.

Vissza a TOC -hoz

Szex a terhesség alatt a 28. héten:

Valószínűleg nem ez a legjobb hét arra, hogy életet adjon a szexuális tevékenységének ebben a szakaszban, minden a tányérján van, de a biztonságos közösülés csak a nőgyógyász tanácsával hajtható végre.

28 hetes várandós babamozgás:

Mit gondolsz, mit fog most feltárni az ultrahang? A babád most nagy baba. Az alvási helyzet különösen nehéz a has mérete miatt. Ha azonban partnere a hasára hajtaná a fejét, akkor nagyon tisztán hallja a légzést.

Vissza a TOC -hoz

Hogyan lehet legyőzni a stresszt a terhesség alatt:

 • Menj el vásárolni, és próbálj pozitívan változtatni a hangulatodon. Ezen a héten újabb lépéssel közelebb került az anyasághoz, és ez a tipp megállja a helyét a következő néhány hónapban.
 • Itt az ideje, hogy eldöntse gyermekének nevét, és ne stresszeljen ezeken a felelősségeken.
 • Nagyon fontos a szeretteivel töltött idő, ami által a magzat is jó hangulatot kap a fejlődéshez.
 • Gyakoroljon jól, mert ez javíthatja a hangulatát. Ha jó a stressz, akkor jógázhat és meditálhat is.
 • Beiratkozás kötőórákra, és megtanulni varrni szép ruhákat a baba számára. Ez az élvezeti érzés csökkenti a stressztényezőt.

Vissza a TOC -hoz

Orvosi kezelés és ellenőrzés:

A havi ellenőrzések és konzultációk fontosak a magzat növekedésének és fejlődésének nyomon követéséhez. Időnként vérvizsgálatot kell végezni a cukor és a pajzsmirigy tekintetében.

 • Fájdalom– Acetaminofen. Ne kényeztesse magát ibuprofennel és naproxennel.
 • Allergia- Antihisztaminok és Loratadin. Kerülje a pszeudoefedrin és a dekongesztánsok, például a fenilefrin használatát.
 • Köhögés- Dextrometorfán.
 • Székrekedés- Metamucil. Kerülje az ásványi olajat.
 • Gyomorégés- Antacidok.

Vissza a TOC -hoz

Tippek és óvintézkedések:

 •  Séta közben figyeljen minden lépést, hogy elkerülje a baleseteket, és elkerülheti a vezetést, mivel az stresszhez vezethet.
 •  A gyógyszerekkel való kölcsönhatás káros lehet az Ön helyzetében. Ne felejtse el konzultálni orvosával, mielőtt bármilyen gyógyszert szed.
 • Kerülje a sugárzást
 •  Nem ajánlott illatosított parfümöket vagy krémeket használni.

Vissza a TOC -hoz

Ellenőrző lista a 28 hetes terhességnél:

 • Értsd meg, mi a szülés utáni helyreállítás.
 • Ideje ütemezni a szülési szabadságot.
 • Rendezze el a cselédlány problémáit, és keressen valakit, aki gondoskodni fog.

Milyen kockázatokkal kell szembenézni??

A legnagyobb kockázat a szülés utáni gyógyulás. Beszéljen olyan emberekkel, akikkel jól érzi magát, és a terhessége hamarosan véget ér, és ez kissé lehengerlő lehet. Mindez szükségtelen feszültséghez és szorongáshoz vezethet.

Ez az időszak a legtöbb időt igényli. Ne felejtsen el jó pihenést és bőséges vizet. Foglald el magad olvasással vagy olyan dolgokkal, amelyeket szívesen csinálsz. Így stresszmentes lesz, és kevésbé aggódik amiatt, hogy mi fog történni veled. Vigyázz magadra!


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80