5G -yhteensopivista autoista tulee pian totta

Kun toisen sukupolven 5G -modeemi Snapdragon X55 esiteltiin WMC 2019 -tapahtumassa, Qualcomm lupasi nopeammat latausnopeudet ja välittömän viestinnän. Tämä on hieno uutinen miljoonille älypuhelimien ja tablettien käyttäjille. Mutta se ei ole vielä kaikki! Teknologia- ja tuotemarkkinointijohtaja Maged Zaki lupasi, että 5G-yhteensopivat autot tulevat autoteollisuudelle lähikuukausina.

Tämä pieni Qualcommin siru mahdollistaa kaiken

5G-yhteensopivista autoista tulee pian totta, ja turvallisuutemme parantaa älylaitteiden qualcomm-sirua

5G-yhteensopivista autoista tulee osa jokapäiväistä elämää lähikuukausina

Siirtyminen 4G: stä 5G: een, jota Qualcomm kutsuu “keksintökaudeksi”, mahdollistaa suurten ja pienten yritysten hyödyntämisen tekniikassa, joka oli aiemmin tarkoitettu ensisijaisesti mobiililaitteille. Autoteollisuus on yksi suurimmista ja lupaavimmista toteutusalueista.

Kysyntä yhä kehittyneempien yhteysvaihtoehtojen sisällyttämisestä malleihin kasvaa viime kädessä. 5G lupaa vähentää viestintäviiveitä, jotta autot voivat vaihtaa tietoja keskenään ja infrastruktuurin kanssa ennätysajassa.

5G: llä kaikki alueen yhteys yhdistetään

5G -yhteensopivista autoista tulee pian totta, ja tietoturvamme parantaa yhteyksiä autoihin ja infrastruktuuriin

5G-yhteensopivat autot kommunikoivat saumattomasti keskenään ja parantavat turvallisuuttamme

Autot ovat siis tulossa “puhelullisempia”, lähinnä turvallisuuden ja tehokkuuden nimissä. Jotkut autonvalmistajat, kuten Volvo ja Mercedes-Benz, työskentelevät jo Car2Car-viestintätekniikan kanssa Euroopassa. Jos esimerkiksi käytät myöhäismallista Mercedes-Benz E-luokkaa, elektroninen luistonestojärjestelmä tunnistaa ajaessasi jääpinnan yli. Se tallentaa tarkan sijaintisi ja varoittaa siitä muita alueen ajoneuvoja. Saalis on, että vuodesta 2019 lähtien E-luokka voi kommunikoida vain muiden nykyisten Mercedes-mallien kanssa. Joku, joka ajaa vanhempaa Mercedestä tai Alfa Romeoa, törmää jäähän tietämättä siitä. Ford on ilmoittanut selkeästi, että se tuo 5G-yhteensopivia autoja kaduille vuodesta 2022 alkaen hinnasta tai mallista riippumatta.

Vastaanota varoituksia ja reagoi niiden mukaisesti etukäteen

5G-yhteensopivista autoista tulee pian totta, ja turvallisuutemme parantaa muiden tienkäyttäjien varoitusta

5G-yhteensopivat autot auttavat autovalmistajia tuomaan Car2Carin useampiin malleihin ja alueille ympäri maailmaa. Qualcomm on jo tehnyt yli 20 reaalimaailman testiä Yhdysvalloissa, Euroopassa, Aasiassa ja Australiassa todistaakseen, että tekniikka todella toimii. Esimerkiksi testattiin järjestelmiä, joissa ajoneuvot voivat käyttää liikennevalojen tietoja. Järjestelmät antavat kuljettajalle seuraavan liikennevalon tilan ja arvion siitä, milloin valo muuttuu siellä. Näiden tietojen perusteella kuljettaja voi säätää autonsa nopeutta punaisten valojen minimoimiseksi. Tämä ei ainoastaan ​​paranna ajoneuvon tehokkuutta, vaan myös parantaa yleistä liikennettä.

Älykkäät autot ovat jo matkalla meille

5G -yhteensopivista autoista tulee pian totta ja turvallisuutemme paranee älykkäillä autoilla matkalla meille

Mitä eroja on 4G- ja 5G -yhteyksillä??

Yksi suurimmista eroista 4G: n ja 5G: n välillä on se, että autot voivat nyt lähettää tietoja tietyille tienkäyttäjille ja odottaa vastaanottajan vahvistusta. Yhteyttä ei tehdä pilven kautta. Tällä hetkellä 4G: n avulla sen olisi lähetettävä viestinsä kaikille lähellä oleville autoille. On myös toinen tärkeä etu – nimittäin 5G: n ei tarvitse välttämättä luottaa pelkästään matkapuhelinverkkoon. Tämä tarkoittaa, että 5G -protokollia käyttävä liikenneverkko voi tapahtua myös silloin, kun yleiseen langattomaan datainfrastruktuuriin ei ole yhteyttä.

Turvallisuuden lisäämisen lisäksi Qualcomm toivoo vähentävänsä ruuhkia ja muita haittoja

5G -yhteensopivista autoista tulee pian totta, ja tietoturvamme parantaa yleistä liitettävyyttä kaiken alueen kanssa

5G ei kuitenkaan tarkoita vain autojen “puhuttavampaa” tekemistä. “Se ylittää turvallisuuden”, korosti Maged Zaki. Autojen ja infrastruktuurin yhdistäminen voi tehdä liikenteestä sujuvampaa ja tehokkaampaa. 5G-yhteensopivat autot, joissa on datanhimoisia ominaisuuksia, joita tavallisesti löytyy vain älykkäistä kodeistamme ja joissa yhteysnopeudet ovat paljon nopeampia, ovat nyt mahdollisia ja suhteellisen helppokäyttöisiä. Tätä tekniikkaa sovelletaan aluksi todennäköisesti virtuaalitodellisuuteen perustuviin takaistuimen viihdejärjestelmiin, kuten CES 2019 -tapahtumaan Koe ratsastus Audilta olla rajoitettu. Tulevaisuudessa 5G- ja itsenäiset ajoneuvot ovat yhteensopivia, ja ne voivat järjestää konferensseja tien päällä ja luoda digitaalisia avatareja autoon.

5G on ratkaiseva autonomisille autoille

5G -yhteensopivista autoista tulee pian totta ja parannamme turvallisuuttamme itsenäiset autot ovat pian täällä

Zaki vähättelee monien autoilijoiden turvallisuushuolia autojen liitettävyyden parantamisesta. ”Liikenneyhteydet on kehitetty suojaamaan jokaisen käyttäjän yksityisyyttä. Tiedän auton jarruttavan, mutta en tiedä kuka se on. En ehkä tiedä, että olet Lontoon keskustassa ”, hän selitti. Hänen tiiminsä pyrkii tarjoamaan liitäntäratkaisuja ja integroimaan ne siten, että ne eivät häiritse kuljettajaa. “Sanoisin, että asia on päinvastoin. Kaikki nämä tekniset ominaisuudet lisäävät autojen turvallisuutta. ” Ensimmäisten 5G-yhteensopivien autojen versioiden odotetaan käynnistyvän huhtikuussa 2019.

5G-yhteensopivista autoista tulee pian totta, ja turvallisuutemme parantaa eri ajoneuvojen yhdistämistä toisiinsa