Jaco -robottivarsi voi auttaa pyörätuolin käyttäjiä päivittäisissä tehtävissä

Kun ajattelemme robottia, ajattelemme yleensä itsenäistä konetta, joka voi korvata ihmisen eri tehtävissä. Tietyt robotit voivat kuitenkin parantaa myös ihmisten taitoja. Tämä koskee erityisesti vammaisia. Tässä on Jaco – kanadalaisen teknologiayrityksen robotti Kinova Robotiikka. Robottivarsi voidaan helposti kiinnittää mihin tahansa sähköiseen pyörätuoliin ja se toimii eräänlaisena kolmannena varsina. Tämä voi auttaa liikuntarajoitteisia ihmisiä elämään itsenäisemmin.

Monille pyörätuolin käyttäjille itsenäisyys on edelleen vain unelma – Jacon on tarkoitus auttaa sen toteuttamisessa

Robottivarsi Jaco voi auttaa pyörätuolin käyttäjiä päivittäisissä tehtävissä. Käsi pitää omenan ja jäätelön turvassa

Robottivarsi Jaco voi auttaa pyörätuolin käyttäjiä päivittäisissä tehtävissä tulevaisuudessa toimivien robottien kanssa

Pyörätuolin käyttäjät voivat ohjata robottivartta samoilla säätimillä, joita he käyttävät jo pyörätuolinsa ohjaamiseen. Kinova on integroinut Jacon olemassa oleviin säätimiin, jotta se olisi mahdollisimman intuitiivinen ja helppokäyttöinen. Robottivarsi on suunniteltu auttamaan kaikenlaisissa päivittäisissä toiminnoissa. Jaco voi muun muassa avata ovia, poimia erilaisia ​​esineitä (paino enintään 2 kg), levittää meikkisi tai helpottaa vuorovaikutusta ihmisten ja lemmikkien kanssa.

Jaco toimii kuin kolmas käsi ja on erittäin intuitiivinen

Robotti käsivarsi Jaco voi auttaa pyörätuolin käyttäjiä päivittäisissä tehtävissä hoitamaan lemmikkihevosta käsivarsilla

Jacon robottivarsi voi auttaa pyörätuolin käyttäjiä päivittäisissä tehtävissä vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa

Robottivarren sanotaan muistuttavan luonnollista ihmisen käsivartta

Kinova suunnitteli Jacon jäljittelemään täysin toimivaa ihmisen käsivartta. Siinä on olkapää, kyynärpää ja ranne kolmella sormella, joten se tekee yhteensä 16 sileää liikettä joka kulmasta. Robottivarressa on hiilikuituinen luuranko, ja siksi se on toimiva, monipuolinen, säänkestävä ja kestävä. Tästä syystä sitä käytetään jo laajalti tutkimuksessa. Se saa myös Jacon näyttämään erittäin futuristiselta.

Robottivartta on käytetty useammin tutkimuksessa tähän päivään asti

Jaco -robottivarsi voi auttaa pyörätuolin käyttäjiä päivittäisissä tehtävissä kinova -robotteja tutkimuksessa

Jaco -robottivarsi voi auttaa pyörätuolin käyttäjiä päivittäisten tehtävien helpottamisessa

Valitettavasti, vaikka Kinova rakensi Jaco -robottivarren, jotta pyörätuolin käyttäjät voisivat olla vuorovaikutuksessa ja navigoida maailmassa helpommin, itse laite on edelleen suurelta osin tavoittamaton. Saksassa sairausvakuutus kattaa 35 000 dollarin hinnan. Yhdysvalloissa ja monissa muissa paikoissa näin ei kuitenkaan vielä ole. Jakon halvempi versio on parhaillaan työn alla, mutta kustannusten leikkaaminen tarkoittaa myös nopeuden ja hienomotoristen taitojen uhraamista.

Valitettavasti Jaco on edelleen liian kallis monille pyörätuolin käyttäjille

Robottikäsi Jaco voi auttaa pyörätuolin käyttäjiä päivittäisissä tehtävissä halloweenin aikana

Jaco -robottiosa voi auttaa pyörätuolin käyttäjiä päivittäisissä tehtävissä ja auttaa heitä juomaan ja syömään