Japani testaa Alfa-X: ää, joka on maailman nopein suurnopeusjuna

Seuraavan sukupolven japanilaisen suurnopeusjunan Alfa-X: n testaus on aloitettu. Alfa-X tarkoittaa “Advanced Labs for Frontline Activity in Rail eXperimentation”. Valmistama juna Kawasaki Heavy Industries ja Hitachi, voi saavuttaa huippunopeuden 400 km / h. Matkustajien kanssa kuitenkin vain noin 360 km / h. Alfa-X: n odotetaan tulevan julkiseksi vuonna 2030. Siihen asti junan on suoritettava vuosien testit ja tehtävä yömatkoja Aomorin ja Sendain kaupunkien välillä, jotka ovat lähes 280 kilometrin päässä toisistaan.

Maailman nopein suurnopeusjuna

Japani testaa Alfa-X: ää, joka on maailman nopein suurnopeusjuna, maailman nopeimman junan nenä

Japani testaa Alfa-X: ää, joka on maailman nopein suurnopeusjuna ja hytti nopeimmassa junassa

Alfa-X on varustettu aikamme uusimmalla tekniikalla

Selviytyäkseen suurista nopeuksista Alfa-X: ssä on 22 metriä pitkä aerodynaaminen nenä. Tämän pitäisi minimoida ilmanpaine ja melu etenkin tunneleiden läpi ajettaessa. Junassa on 10 vaunua ja uusimmat tekniset ominaisuudet, kuten tärinäanturit, lämpötila -anturit, kattoilmajarrut ja magneettiset levyt alapuolella jarrutusta varten.

Varustettu vain uusimmilla laitteilla

Japani testaa Alfa-X: ää, maailman nopeinta luoteja ja maailman nopeinta junaa

Alfa-X: n odotetaan olevan maailman nopein luotijuna, mutta ei nopein juna yleensä. Tämä otsikko kuuluu edelleen Shanghain Maglev -juna, joka leijuu kiskojen yli magneettien avulla. Se voi saavuttaa huippunopeuden 431 km / h. Japanin odotetaan avaavan oman maglev -reitin Tokion ja Nagoyan välille vuonna 2027. Magneettinen levitaatiojuna kulkee pääasiassa syvien tunneleiden läpi huippunopeudella 505 km / h. Tavoitteena on lyhentää kahden kaupungin välistä matka -aikaa 40 minuuttiin nykyisestä 110 minuutista.

30 km 7 minuutissa – tämä on lupaus Maglev -junasta, joka kulkee Pudongin kansainvälisen lentokentän ja Shanghain Longyang -metroaseman välillä

Japani testaa Alfa-X: n, maailman nopeimman suurnopeusjunan Kiinan maglev-junaennätyksen

Tuleeko tällainen juna lopulta Saksaan?

Japani testaa Alfa-X: ää, maailman nopeinta suurnopeusjunaa, ennätysjunaa Kiinan maglevia

Ennen uusien Alfa-X-lanseerausten aloittamista myös Japani aikoo päästä paikalle ajoissa Olympialaiset 2020 käynnistää uuden ”Supreme” -version olemassa olevasta Shinkansen-suurnopeusjunastaan ​​Tokiossa. Uusi juna kulkee samalla nopeudella 300 km / h kuin maan aiemmat suurnopeusjunat. Sen pitäisi kuitenkin olla kevyempi, energiatehokkaampi ja mukavampi ja tarjota matkustajille enemmän jalkatilaa ja pistorasioita.

Lyhyempää 15 metrin nokkaa testataan myös

Japani testaa Alfa-X: n, maailman nopeimman suurnopeusjunan, nopeimman junan edestä katsottuna

Japani testaa Alfa-X: ää, joka on maailman nopein suurnopeusjuna ja nopein junareitti