Poraus Etelämantereella voisi auttaa torjumaan ilmastonmuutosta

Tutkijat aikovat porata 3 kilometriä syvälle Etelämantereen jäähän erittäin kehittyneellä poralla saadakseen lisätietoja maapallon menneistä ja tulevista ilmasto -olosuhteista. the Australian Etelämantereen divisioona (AAD) esitteli uuden harjoituksen maanantaina. 9 metriä pitkä pora on valmistettu titaanista, ruostumattomasta teräksestä ja alumiinipronssista. Kone kestää jopa -55 asteen lämpötiloja. Hanke alkaa vuonna 2021 ja kestää noin neljä vuotta, ennen kuin se porautuu täydelliseen syvyyteen. Tavoite: löytää ratkaisu ilmastonmuutoksen torjumiseksi.

“Lopussa on terävä katkaisukärki, joka toimii kuin reikäsaha ja leikkaa tulpan pois jäästä”, sanoi projektipäällikkö Matt Filipowski. “Sitten porauskammio pitää tämän jääosan paikallaan, kelaamme poran aina pintaan asti, otamme pitkän sylinterimäisen ytimen ulos ja aloitamme prosessin alusta.”

Uuden poran jääporan pää

Poraus Etelämantereella voisi auttaa torjumaan ilmastonmuutosta

Pora voi poistaa noin kolme metriä jäätä kerrallaan. Tämä ei ole pieni saavutus, sillä pora vaatii 500 tonnin liikkuvan tukikohdan, joka tuo työvoimaa ja laitteita syrjäiseen paikkaan noin 1200 kilometrin päässä Etelämantereen rannikolta.

Kolme metriä reikää kohden

Poraus Etelämantereella voisi auttaa torjumaan ilmastonmuutosta ja tutkimaan ydinjäätä

Jääkerrokset kertovat planeetastamme ja voivat auttaa torjumaan ilmastonmuutosta

“Seuraavien vuosien aikana haluamme ratkaista yhden ilmastotieteen viimeisistä suurista ongelmista”, sanoo glaciologi Tas van Ommen Australian Associated Pressista. Pohjimmiltaan tutkijat etsivät pieniä ilmakuplia jäässä. Ne kertovat selvästi, miten ilmasto on muuttunut viimeisten miljoonan vuoden aikana. Jokainen kupla on aikakapseli siitä, miltä planeetta näytti aiemmin. Toivottavasti, jos tutkijat voivat kartoittaa tämän muutoksen, he voivat saada paremman käsityksen siitä, miten ilmasto muuttuu tänään.

Nämä ilmakuplat sisältävät ilmastonmuutoksen historian

Poraus Etelämantereella voisi auttaa torjumaan ilmastonmuutoksen kupla -aikakapselitiedettä

Noin miljoona vuotta sitten tapahtui jotain, joka muutti perusteellisesti jääkauden toiminnan. Vaikka planeetta koki aluksi jääkauden 40 000 vuoden välein, jossakin vaiheessa se alkoi jääkauden 100 000 vuoden välein. Jos tiedemiehet voivat selvittää, mikä merkitsee tätä muutosta, he voivat myös pystyä määrittämään, mikä sen aiheutti ja onko meillä samanlainen muutos.

1200 km rannalta

Poraus Etelämantereella voisi auttaa torjumaan ilmastonmuutoksen leiriä tiedemiesjäässä

Poraa kolme kilometriä maan syvyyksiin

Poraus Etelämantereella voisi auttaa torjumaan ilmastonmuutosta

Sadat tuhannet ihmiset ympäri maailmaa marssivat viime perjantaina iskuissa ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Poliisin arvioiden mukaan 100 000 mielenosoittajaa kokoontui pelkästään Brandenburgin portin ympärille. Toinen maailmanlaajuinen mielenosoitus on suunniteltu 27. syyskuuta. Ilmastonmuutosta pyritään pikaisesti hidastamaan ennen kuin on liian myöhäistä. Tämä Etelämantereen tutkimus voisi vihdoin olla ratkaisu ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Massiivisia mielenosoituksia ympäri maailmaa

Poraus Etelämantereelle voisi auttaa torjumaan ilmastonmuutoksen joukkomielenosoitusta Berliinissä