Robotishortsit helpottavat kävelyä ja juoksua

Tiukasti istuvat robottihousut eivät juuri muistuta Hollywood-elokuvien huipputeknisiä eksoskeletoneja. Mutta tämä näennäisesti yksinkertainen laite on luultavasti ensimmäinen eksoskeleton, joka voi merkittävästi auttaa ihmisiä kävelemään ja juoksemaan. Viime aikoihin asti mikään muotoilu ei ole onnistunut vähentämään molempien kävelyjen energiaa. Syynä tähän ovat erilaiset biomekaaniset toimenpiteet, joita tarvitaan kävelyyn tai juoksuun. Nyt tutkijoilla on Harvardin yliopisto Mutta lopulta on kehitetty laite, joka tunnistaa automaattisesti, käveleekö tai juokseeko käyttäjä, ja tarjoaa sopivan tuen jokaiselle liikkeelle.

Edelliset sukupolvet olivat vähemmän tehokkaita ja melko suuria

Robottihousut helpottavat kävelyä ja juoksua. Edelliset versiot ovat kooltaan suuria

Harvardin yliopiston robottihousut auttavat sinua kävelemään ja juoksemaan

”Kun olet käyttänyt järjestelmää noin 15 minuuttia, kysy itseltäsi, onko siitä mitään hyötyä. Sinulla on tunne, että kävelet normaalisti ”, sanoo David Perry, Robottiteknikko paikassa Wyssin biologisesti inspiroidun tekniikan instituutti Harvardin yliopistossa.

“Kuitenkin heti kun sammutat sen, jalat tuntuvat yhtäkkiä raskailta ja ymmärrät kuinka paljon se on auttanut.”

Kerro ero vain jalkojen liikkeen ja Robottihousujen käytön osoittaminen, Tutkijat asettivat käyttäjänsä juoksumatolle ja laskivat kuinka paljon happea he käyttivät hengittämiseen – tämä toimenpide tunnetaan aineenvaihduntakustannuksena. Exoskeleton osoitti, että se alensi aineenvaihduntakustannuksia 9 prosenttia kävellessä ja 4 prosenttia juoksuessa. Vaikka se ei kuulosta aluksi paljon, se todella tarkoittaa sitä, että sinusta tuntuu 7 kiloa kevyempi kävellessäsi ja 5 kiloa kevyempi juoksemisen aikana.

Tästä tuloksesta voisi olla hyötyä kenelle tahansa, joka joutuu kävelemään pitkiä matkoja nopeasti, pelastustyöntekijöistä, jotka etsivät suurta onnettomuusaluetta, sotilaisiin, rakennustyöläisiin tai jopa vain vaeltajiin. Robottihousut voivat myös tukea ihmisiä, joilla on sairauksia tai vammoja, jotka rajoittavat kävelyä.

Järjestelmän sanotaan olevan tuskin havaittavissa

Robottihousut helpottavat kävelyä ja juoksua exoskeleton -tuilla juoksemisen aikana

Miten robottihousut toimivat?

Exoskeleton yhdistää ristiin kiinnitetyt moottorit käyttäjän reisiin useiden käyttökaapeleiden kautta. Käyttämällä voimaa näihin kaapeleihin järjestelmä voi auttaa pakaraa liikkumaan jaloissa. Koko kokoonpano saa virtansa vyötäröllä asennetusta akusta, jonka kantama on noin kahdeksan kilometriä. Exoskeletonin kokonaispaino on 5 kg, vaikka tiimi kehittää parhaillaan järjestelmää, joka on 40 prosenttia kevyempi.

Moottorit eivät ole vielä täysin kompakteja

Robottihousut helpottavat kävelyä ja juoksua Exoskeleton Harvard University

Robottihousut eivät ole ilman rajoituksia. Järjestelmä tuntuu edelleen erittäin isolta ja voi rajoittaa käyttäjän kykyä kantaa suurta reppua. Järjestelmä kehitettiin alun perin yksinomaan miesten kävelyä varten. Exoskeletonien sovittaminen yksilöllisiin kehon muotoihin ja liiketyyleihin voi olla vaikeaa. Uusia versioita kehitetään parhaillaan naisille.

Robottihousut helpottavat kävelyä ja juoksua eksoskeletonilla miehillä

Robotishortsit helpottavat kävelyä ja juoksua exoskeletonissa vaeltajille ja sotilaille