Starman Tesla Roadsterilla kiertää aurinkoa ensimmäistä kertaa

Rakettiyhtiö aloitti toimintansa kahdeksantoista kuukautta sitten SpaceX kirjoittanut Elon Musk onnistuneesti ensimmäinen Falcon Heavy -ohjus, maailman tehokkain avaruuteen. Muskin kirsikanpunainen auto oli kyydissä Tesla Roadster Malli 2008. Jotta alku olisi vieläkin hauskempaa, Musk laittoi avaruuspukuun pukeutuneen nuken nimeltä Starman kuljettajan istuimelle ja antoi hänen kiertää loputtomasti David Bowien klassikosta. “Avaruushärö“ja”Elämä Marsissa“Kuunnella. Musk myönsi, että taakka oli “hieman typerä ja hauska”, mutta lisäsi, että “typerät ja hauskat asiat ovat tärkeitä”.

“Älä panikoi!”, Earth toivoo Starmanille

Starman Tesla Roadsterilla kiertää auringon ympäri ensimmäistä kertaa katsoen maan päälle, älä panikoi

Uskomaton matka Starmanille ja hänen Tesla Roadsterilleen

Tietojen mukaan Missä Roadster on?, Starmanin matkaa seuranneen riippumattoman verkkosivuston mukaan sähköajoneuvo suoritti ensimmäisen kiertonsa Auringon ympäri 557 päivää Falcon Heavy -raketitestauksen jälkeen. Starman on sen jälkeen kulkenut lähes 767 miljoonaa mailia, mikä riittää ylittämään 36.

000 kilometrin takuu autolle 21310 kertaa.

Muita mielenkiintoisia tietoja verkkosivustolla on se, että “Space Oddity” on pelattu lähes 152 000 kertaa sen julkaisun jälkeen ja että Tesla Roadster olisi matkustanut tarpeeksi pitkälle osuakseen kaikkiin maailman teihin lähes 34 kertaa. Auto liikkuu hurjalla nopeudella 75,103 mp / s, joten Starman ja Tesla Roadster eivät ehkä näytä enää yhtä hyviltä.

Katso maapalloa vain muutaman tunnin kuluttua

Starman Tesla Roadsterilla kiertää aurinkoa ensimmäistä kertaa maan kanssa taustalla

Alkuperäinen kohde: punainen planeetta

Starmanin nykyinen sijainti on noin 300 miljoonaa kilometriä Maasta. Kirsikanpunainen roadster lähetettiin alun perin Marsiin. Kuitenkin auton steriilin kunnon vuoksi planeetatieteilijät olivat huolissaan bakteerikontaminaatiosta, jos auto osuisi punaiselle planeetalle. Tämä häiritsisi tieteellisiä pyrkimyksiä löytää elämää Marsista.

Myöhempi laskelma Hanno Rein, Toronton yliopiston professori ja astrofyysikko kuitenkin havaitsi, että roadster osui todennäköisemmin maahan, Venukseen tai aurinkoon 10 miljoonan vuoden kuluttua. Kuten ennustettiin, Starman ohitti Marsin kiertoradan viime marraskuussa ja ajautui edelleen aurinkokuntaan asteroidivyöhykkeen suuntaan.

Starmanilla on oma sarjakuva “Starmanin seikkailut

Starman Tesla Roadsterilla kiertää auringon ympäri ensimmäistä kertaa starmanin seikkailuja

Kirsikanpunainen Tesla Roadster lentää jälleen lähelle Marsia 7. lokakuuta 2020, jolloin maapallon ihmiset voivat nähdä siitä vilauksen 5. marraskuuta 2020. Sen jälkeen Starman kokee vaikean yksinäisyyden ajan, koska hänen arvioidaan olevan jälleen kotinsa lähellä vasta vuonna 2047.

On mahdollista, että NASA kohtaa Starmanin avaruudessa, nimittäin suunnitellussa Mars 2020 -tehtävässä, joka kerää näytteitä Punaiselta planeetalta ja vie ne takaisin tutkittavaksi. Nähtäväksi jää kuitenkin, selviävätkö Starman ja hänen Tesla Roadster riittävän kauan julmassa avaruusympäristössä.

Ihmisten tekemät maan päällä

Starman Tesla Roadsterilla kiertää ensimmäistä kertaa ihmisten luomaa aurinkoa maan päällä

Valmis lähtemään Falcon Heavyyn

Starman Tesla Roadsterilla kiertää aurinkoa ensimmäistä kertaa, punainen Tesla valmis aloittamaan

Starman Tesla Roadsterilla kiertää aurinkoa ensimmäistä kertaa avaruudessa