Tutkijat kehittävät huipputeknisiä piilolinssejä, jotka lähentävät ja loitontavat silmänräpäyksellä

Olemme nähneet viime aikoina erittäin mielenkiintoisia tapahtumia oftalmologian maailmassa. Tutkijat ovat edistyneet älykkäiden lasien ja implanttien kehittämisessä, jotka voivat palauttaa sokeiden ihmisten näkökyvyn. Sveitsiläiset tutkijat pyrkivät nyt varustamaan maailman huipputeknologisilla piilolinsseillä.

Uudet visuaaliset apuvälineet esiteltiin äskettäin American Association for Advancement of Science (AAAS) San Jose, Kalifornia, vanhempi tutkija Eric Tremblay’s Sveitsin liittovaltion teknologiainstituutti (ETH) Zürich esitetään.

Nämä huipputekniset piilolinssit voivat auttaa 282 miljoonaa ihmistä maailmanlaajuisesti

Tiedemiehet kehittävät huipputeknisiä piilolinssejä, jotka lähentyvät lääketieteellisellä tasolla

Nämä huipputekniset piilolinssit antavat sinulle todellisia supervoimia

Innovatiivinen uusi näönparannusjärjestelmä sisältää valikoiman teleskooppilinssejä ja älylaseja, jotka erottavat vilkkumisen ja vilkkumisen, jotta käyttäjät voivat helposti vaihtaa zoomatun ja normaalin näkemyksen välillä.

Näön apuvälineet, jotka ovat vielä prototyyppivaiheessa, voivat olla erityisen hyödyllisiä näkövammaisille.

Se on noin 285 miljoonaa ihmistä maailmanlaajuisesti. Jonain päivänä he saattavat olla erityisesti ihmisten kanssa ikään liittyvä silmänpohjan rappeuma (AMD) olla hyödyllinen. Tämä etenevä sairaus on pääasiallinen näkövamman syy yli 50 -vuotiailla aikuisilla. Vaikka bioptisia teleskooppeja on jo saatavilla, ne ovat tällä hetkellä hieman tilaa vieviä ja voivat häiritä sosiaalista vuorovaikutusta. Tämä uusi järjestelmä on kuitenkin paljon vähemmän tunkeileva.

Nykyiset bioptiset teleskoopit ovat hieman liian ilmeisiä

Tutkijat kehittävät huipputeknisiä piilolinssejä, jotka lähentävät bioptisia kaukoputkia

Hi-tech-piilolinsseihin rakennetut teleskoopit on alun perin suunniteltu tuella Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) Kehitetty erittäin ohuiksi kameroiksi ilma-droneille. Ne kuitenkin muutettiin myöhemmin vision parantamisjärjestelmäksi ja julkistettiin vuonna 2013. Siitä lähtien tiedemiehet ovat pyrkineet parantamaan laseja ja tekemään linssistä sopivamman pidempään käyttöön.

Nämä renkaat sisältävät pieniä peilejä

Tutkijat kehittävät huipputeknisiä piilolinssejä, jotka lähentävät uutta järjestelmää

Ikävä kyllä ​​ihmistestejä ei vieläkään ollut

Hi-tech-piilolinssit ovat kooltaan vakaita ja peittävät kallon. 1,5 mm paksun linssin sisällä on rengas pieniä alumiinipeilejä. Ne heijastavat valoa ja lisäävät havaittujen kohteiden kokoa, tällä hetkellä jopa 2,8 -kertaiseksi. Voidakseen vaihtaa zoomatusta normaalinäkymään käyttäjä tarvitsee vain vilkkua oikealla tai vasemmalla silmällä.

2,8 -kertainen zoomaus mahdollinen

Tutkijat kehittävät huipputeknisiä piilolinssejä, jotka lähentävät ja loitontavat 2.8-zoomausta

Valitettavasti aiempia malleja voitiin käyttää vain lyhyen aikaa, koska silmän pintaan pääsevän ilman määrä oli rajallinen. Siitä lähtien tutkijat ovat parantaneet ajanjaksoa käyttämällä pieniä kanavia, jotka lisäävät ilmavirtaa silmän ympärillä. Vaikka tiimi on tehnyt monia tärkeitä parannuksia ensimmäisten versioiden jälkeen, näitä piilolinssejä ei ole vielä testattu ihmisillä. Myös korkean teknologian piilolinssien käyttöaika on edelleen rajallinen. Joten valitettavasti kestää jonkin aikaa, ennen kuin näemme heidät markkinoilla.

Suunnilleen samankokoinen kuin neljäsosa dollarista

Tiedemiehet kehittävät huipputeknisiä piilolinssejä, joiden zoomaus on jopa neljäsosa dollarista napin painalluksella