Tutkijat muuttavat roskat grafeeniksi, joka on arvokas ihmeaine

Monia vuosisatoja sitten alkemistit yrittivät ja eivät onnistuneet muuttamaan perusmetalleja jalometalleiksi, kuten kullaksi ja hopeaksi. Nyt Rice -yliopiston kemistit ovat kehittäneet 2000 -luvun alkemian muodon. Hänen työnsä keskittyy menetelmään, jolla roskat tai suuri hiililähde muutetaan grafeeniksi. Tämä on monipuolinen ihmeaineisto, joka lupaa kaikenlaisia ​​arvokkaita sovelluksia.

2000 -luvun alkemia

Tutkijat muuttavat jätteet arvokkaaksi ihomateriaaligrafeeniksi Tutkijat testaavat grafeenin ominaisuuksia

Muuta roskat kaavioiksi

Niin kutsuttu “flash-grafeeni” -menetelmä on sekä nopea että edullinen. Sitä voidaan käyttää materiaalien, kuten hiilen, ruokajätteen tai muovin, muuntamiseen suuriksi määriksi grafeenia. “Tämä ei ole poiminta. Muunnamme objektit kaavioiksi. ”, Said James -kiertue, Materiaalitieteen, nanoteknologian ja tietojenkäsittelytieteen professori Rice -yliopistossa lehdistötiedotteessa.

Tutkijoiden kehittämässä prosessissa hiiltä sisältävät materiaalit kuumennetaan 3000 Kelviniin tai noin 2700 celsiusasteeseen. Tämä tapahtuu uskomattoman nopeasti ja kestää vain noin 10 millisekuntia. Lähtöaine voi olla melkein mitä tahansa, kunhan se sisältää tarvittavan hiilen. Tämä sisältää sekoitetut ruoka- ja muovijätteet, hakkeen, renkaat, maakaasukoksin, noken, biohiilen jne. Mikä on kätevä tapa kierrättää!

Toivotaan, että tämä menetelmä voisi merkittävästi alentaa uuden ihmelääkkeen kaupallista hintaa. Loppujen lopuksi se maksaa jopa 200 000 dollaria tonnilta. Professori James Tour toivoo pystyvänsä tuottamaan yhden kilon päivässä jossain vaiheessa. Sinä pystyt koko artikkeli lukea Nature -lehdestä.

Todellinen ihme materiaali

Tutkijat muuttavat roskat arvokkaaksi ihomateriaaliksi

Mikä on kaavio oikeastaan??

Grafeeni on yksi kerros grafiittia (pehmeä, hiutaleinen materiaali, jota tavallisesti esiintyy lyijykynissä). Sen atomit on kuitenkin järjestetty hunajakennomaiseen, kuusikulmaiseen rakenteeseen. Vain yhden atomin paksuus grafeeni on jo yksi vahvimmista materiaaleista tunnetussa universumissa. Se on 100 kertaa vahvempi kuin teräs, on hämmästyttävän joustava, käytännöllisesti katsoen läpinäkyvä ja sillä on korkea sähkönjohtavuus. Monet muut ominaisuudet piiloutuvat pinnan alle. Joten ei ole ihme, että se on niin uskomattoman jännittävää tutkijoille!

Vain kaksi kerrosta voi estää minkä tahansa luodin

Tutkijat muuttavat roskat arvokkaaksi ihmemateriaaliksi, grafeenigrafeeni estää pallomaiset timantit vahvoina

Grafeeni -aerogeeli on seitsemän kertaa kevyempi kuin ilma ja voi tasapainottaa yksittäisen kukan

Tutkijat muuttavat roskat grafeeniksi, arvokkaaksi ihmemateriaaliksi, helpommin kuin ilmakukat

Tutkijat muuttavat roskat arvokkaiksi ihomateriaalien grafeenien supermateriaalien sähkönjohtaviksi