Vanhin Porsche Type 64 huutokaupataan 20 miljoonalla dollarilla

Vanhin Porsche, joka saa ensimmäisenä tuotemerkin, huutokaupataan elokuussa historiallisella 20 miljoonan dollarin hinnalla. Jos näin on, se olisi myös maailman kallein Porsche.

Tyypin 64 urheiluauto vuodelta 1939 on yksi varhaisimmista Ferdinand Porschen suunnittelemista malleista. Pienen coupeen olisi pitänyt ottaa vastaan ​​valtava 1500 km pitkä maantiekilpailu Berliinistä Roomaan ja siten esitellä saksalainen autoteollisuus parhaassa mahdollisessa valossa. Toisen maailmansodan syttyminen kuitenkin lopetti projektin. DR. Porsche, joka oli jo vahvasti mukana NSDAP: ssa, keskittyi sotilasajoneuvoihin erityisesti sotavuosina säiliö.

Tyypin 64 olisi pitänyt olla kilpa -auto

Vanhin Porsche Type 64 myydään huutokaupassa 20 miljoonalla dollarilla

Yhden projektin loppu ja seuraavan alku

Ferdinandin poika Ferry kuitenkin rakensi vielä kaksi kappaletta tyyppiä 64. Alusta nro 2 valmistui joulukuussa 1939, mutta pian sen jälkeen Volkswagenin toimitusjohtaja romutti sen. Alusta # 3 käytti monia ensimmäisen auton osia ja oli valmis kesäkuussa.

Auto selviytyi sodasta ja jäi Porschen perheen luo, kun he muuttivat Itävaltaan. Vuonna 1946 Ferry antoi tyypille 64 yrityksen nimen, rekisteröi sen ja antoi sen vuonna 1947 Battista “Pinin” Farinalta, josta tuli myöhemmin Pininfarina -suunnittelutalo perustettu, restauroitu.

80 vuotta vanha auto on osoittautunut erinomaiseksi

Vanhin Porsche Type 64 huutokaupataan 80 miljoonan auton 20 miljoonan dollarin seitenblick -hinnalla

Tyyppi 64 on ensimmäinen auto, jolla on yrityksen nimi Porsche

Vanhin Porsche Type 64 huutokaupataan 20 miljoonalla dollarilla, numero ja Porsche

Tyyppi 64 perustuu Porschen suunnittelemaun Volkswagen Beetleen, joka tunnettiin tuolloin KdF-Wagen-nimisenä. Runko on kuitenkin aerodynaamisesti optimoitu ja varustettu irrotettavilla pyöränsuojilla, jotka vähentävät ilmanvastusta. Tämän seurauksena nelisylinterinen moottori vapautti 28% enemmän tehoa pienistä 32 hevosvoiman laitteistaan ​​huolimatta.

Samanlainen kuin entinen VW Beetle

Vanhin Porsche Type 64 myydään huutokaupassa 20 miljoonalla dollarilla. Vanhimman Porschen moottori

Vanhin Porsche tuskin vaihtaa omistajaa

On huomionarvoista, että vanhin Porsche Type 64 vaihtoi omistajaa vain kahdesti sen alkuperän vuoksi. Itävaltalainen kilpa -ajaja Otto Mathe osti auton vuonna 1949 ja säilytti sen loppuelämänsä, 46 vuotta. Vuonna 1997 vanhin Porsche oli Dr. Thomas Gruber, yksi arvostetuimmista Porschen asiantuntijoista maailmassa, joka on nyt RM Sotheby -huutokauppa Montereyssa, Kalifornia, tarjouksia.

1900 -luvun puolivälissä autot näyttivät hyvin erilaisilta kuin nykyään

Vanhin Porsche Type 64 huutokaupataan 20 miljoonan dollarin näkymästä sisältä

Vanhin Porsche Type 64 myydään huutokaupassa 20 miljoonalla dollarilla; vanha ovi, jossa on kangaskansi

Joten ei pitäisi olla yllättävää, että tällaisen harvinaisen ja tärkeän mallin, kuten vanhimman Porsche Type 64: n, arvioitu hinta on huikeat 20 miljoonaa dollaria. Tämä rikkoisi nykyisen 14 miljoonan dollarin Porschen huutokauppaennätyksen, jonka omisti 1970 917K, joka myytiin Goodingissa vuonna 2017 & Yrityksen huutokauppa Montereyssa myytiin.

Vanhin Porsche Type 64 huutokaupataan 20 miljoonalla dollarilla, valot toimivat edelleen