Yksityiskohtaisin valokuva, joka on koskaan otettu auringosta

Aurinkomme on todellinen mysteeri. Tiedämme vielä niin vähän omasta tähdestämme! Esimerkiksi tiedämme jo, että viileimpien auringonpilkkujen lämpötila on noin 4000 celsiusastetta. Tiedämme myös, että korona voi nousta jopa 10 miljoonaan asteeseen! Miten ja miksi nämä äärimmäisyydet tapahtuvat, on edelleen mysteeri.

Toinen ilmiö, jonka olemme vasta alkaneet ymmärtää, on se, kuinka kiehuva plasma, joka luo monimutkaisia ​​kuvioita auringon pinnalle, toimii paljon tähtien ulkopuolella. Auringon vaikutus vaikuttaa koko aurinkokuntaan avaruussään muodossa, jolla voi olla vakavia vaikutuksia elektronisiin laitteisiin ja avaruusasemiin. Tämä voi häiritä satelliittiviestintää, vaikuttaa lentoliikenteeseen ja jopa aiheuttaa sähkökatkoja.

Väkivaltainen aurinkomyrsky voi halvauttaa tiedonsiirron maan päällä ja aiheuttaa valtavia taloudellisia vahinkoja

Kaikkein yksityiskohtaisin kuva auringosta on aurinkotähtemme korona

Jos haluat tietää lisää mahtavasta tähdestämme, Kansallinen tiedesäätiö (NSF) äskettäin hänen uusin Daniel K. Inouye aurinkoteleskoopit esitetään. 4 metrin aukolla tämä on maailman suurin aurinkoputki. Se sijaitsee Haleakalassa, tulivuorella Havaijin Mauin saarella. Paikka valittiin selkeän päiväsajan ja suotuisien näkyvyysolosuhteiden vuoksi.

Aurinkoteleskooppi on tuottanut korkeimman resoluution auringon kuvan, joka on koskaan tallennettu

Kaikkien aikojen yksityiskohtaisin valokuva auringon aurinkoteleskoopista Havaijilla

Kymmenen vuoden suunnittelun ja seitsemän vuoden rakentamisen jälkeen teleskoopin ensimmäinen valokuva julkaistiin. Valokuva esittää lähikuvan auringon pinnasta, jonka päällä on kiehuva plasma. Jokainen solumainen rakenne on Texasin kokoinen. Kuuma plasma nousee jokaisen solun keskelle ja kuljettaa lämpöä tähden sisältä ulos.

“Siitä lähtien, kun NSF aloitti työskentelyn tämän maanpäällisen teleskoopin parissa, olemme odottaneet innolla ensimmäisiä kuvia”, sanoi NSF: n johtaja France Córdova lehdistötiedotteessa. ”Voimme nyt jakaa nämä kuvat ja videot, jotka ovat tähän mennessä yksityiskohtaisimpia auringostamme. NSF: n Inouye -aurinkoteleskooppi pystyy kuvaamaan magneettikentät koronassa, jossa auringonpurkauksia esiintyy. Näillä voi olla suuri vaikutus maan elämään. Tämän kaukoputken avulla voimme paremmin ymmärtää, mikä vaikuttaa avaruussäähän, ja ennustajat voivat paremmin ennustaa auringon myrskyjä. “

Katso kiehuva plasma äskettäin julkaistu video klo

Kaikkein yksityiskohtaisin valokuva, joka on koskaan otettu auringosta virallinen valokuvalausunto

Kaikkien aikojen yksityiskohtaisin kuva auringosta

Tämän ensimmäisen valokuvan valmistuttua teleskooppi palvelee tästä lähtien vain tieteellisiä tarkoituksia. “On jännittävää aikaa olla aurinkofyysikko”, sanoi NSF: n National Solar Observatoryn johtaja Valentin Pillet lausunnossaan. “Inouye -aurinkoteleskooppi tarjoaa auringon ulkokerrosten ja niissä tapahtuvien magneettisten prosessien etätunnistuksen.” Se lanseerataan yhdessä muiden auringonvalvontalaitteiden, kuten Parkerin aurinkokennon ja tulevan Solar Orbiterin, kanssa..

Tutkijat katsovat aurinkotieteen tulevaisuuteen toivolla. Uusi teleskooppi mahdollistaa ennennäkemättömän määrän tietoa tähdestämme, kertoo NSF: n astronomisten tieteiden laitoksen ohjelmajohtaja David Boboltz. “Inouyen aurinkoteleskooppi kerää enemmän tietoa auringostamme sen ensimmäisten viiden vuoden aikana kuin mikään aurinkotieto, joka on kerätty Galileon jälkeen, kun hän ensimmäisen kerran osoitti kaukoputken aurinkoon vuonna 1612.”

Viime vuonna NASA jakoi tämän kammottavan auringonvalon vain muutama päivä ennen Halloweenia. ”Kasvot” ilmestyivät auringon pinnalle vuonna 2014, kun se saavutti suurimman aktiivisuutensa

Kaikkien aikojen yksityiskohtaisin kuva auringosta halloween sun nasa