19 bedste fødevarer og kost til hurtigt at øge højden

En af de største bekymringer for forældre verden over er at hjælpe børn med at nå deres optimale højde, da det spiller en afgørende rolle for at opbygge deres tillid. Selvom det er ligegyldigt om dit barn er kort, er det vigtigt at hjælpe børnene med at få deres potentielle højde. Denne artikel giver dig detaljerede oplysninger om de fødevarer, der skal øge højden uanset alder.

Gener spiller en væsentlig rolle ved bestemmelse af en persons højde, men nogle eksterne faktorer som mad påvirker også en persons højde betydeligt. Livsstil, kost og gener er de tre afgørende faktorer for højde, der overføres til børn. Selvom vi ikke kan ændre en persons genetiske design, kan vi understøtte sund vækst ved at følge en sund kost og livsstilsændringer. Læs mere for at få flere oplysninger om de bedste fødevarer, du kan indarbejde i din kost for at øge højden.

Bedste mad og kost til hurtigt at øge højden

Væsentlige næringsstoffer til højdevækst:

Her er listen over essentielle næringsstoffer, der hjælper med højdevækst:

1. Proteiner:

proteinfødevarer til højdevækst

Proteiner kan hjælpe med at øge højden ved at bygge forskellige væv, da de er byggestenene i vores krop. Det hjælper med at opretholde sunde knogler, muskler, væv, organer, hud og tænder, da de har visse aminosyrer designet til væksthormoner. Det hjælper også med at stimulere de biokemiske reaktioner i din krop ved at fungere som enzymer.

2. D -vitamin:

vitamin d -fødevarer, der hjælper med højdevækst

D -vitamin spiller den mest kritiske rolle i at gøre knoglerne ikke kun stærke, men også lange. Selvom vi får betydelige mængder af dette vitamin fra sollys, kan du også inkludere mad som mælk, tomater, citrusfrugter, blomkål og kartofler rige på D -vitamin i din kost. Det hjælper din krop med at optage fosforcalcium, hvilket effektivt giver dig mulighed for at opnå den højde, du kan genetisk.

3. A -vitamin:

a -vitamin mad at spise for at få højde

Vitaminer og mineraler er nødvendige for en bedre funktion af din krop, fremme sund vækst, og ud af alle vitaminer spiller A -vitamin en afgørende rolle. Det bevarer ikke kun kalcium i dine knogler, men forbedrer også funktionen af ​​dit syn, slimhinder og hud. Det er nødvendigt at indtage 4000-5000 IE vitamin A for at fremme højdevækst. Nogle af de grøntsager, du kan inkludere i din kost, der er rige kilder til dette vitamin, er cantaloupe, papaya, spinat, rødbeder, tomater, grønne grøntsager osv..

4. Calcium:

calciumrig mad for at øge højden

Som vi alle ved, er calcium en af ​​de højeste mængder mineraler, der findes i vores krop, der fremskynder dine knogles vækst. En kombination af calcium og fosfor er nødvendig for udvikling af knogler. Selvom mejeriprodukter og mælk er de primære kilder til calcium, kan du få det fra fødevarer som collards, spinat, berigede sojaprodukter.

5. Kulhydrater:

Selvom kulhydrater betragtes som usunde, foreslås mange at begrænse deres forbrug. Men kulhydrater er afgørende, især for børn, da de har brug for al energien. Det er nødvendigt at inkludere sunde kulhydrater såsom fuldkornsfødevarer og undgå fødevarer, der har raffineret mel.

Fødevarer, der fremmer højdevækst:

Her er listen over fødevarer, som du kan inkludere i din kost, der hjælper dig med at vokse naturligt.

1. Gulerødder:

Gulerødder er grøntsager, der hjælper dine børn med at vokse højere, da de har store mængder vitamin A. Det er heller ingen hemmelighed, at disse vidunderlige grøntsager også er rige kilder til C -vitamin. Disse vitaminer bevarer calcium i dine knogler, og du kan få dine børn til at spise rå gulerødder eller tilføje revne gulerødder i salater og juice.

2. Frugt:

Frugter har alle de essentielle vitaminer, mineraler og fibre, der er nødvendige for hvert barns fulde vækst. Så inklusive sæsonbetonede frugter sammen med dem, der er tilgængelige hele året, er et must. Frugter som papaya, appelsin, vandmelon, æbler, mangoer og abrikoser er nogle af de frugter, der er rige kilder til vitamin A og C.

3. Bær:

Bær som brombær, jordbær, blåbær og hindbær er frugter fyldt med gode til højdevækst. De hjælper også med cellevækst og vævsreparation. De har store mængder vitamin C. og bær er også kilder til mange andre mineraler og vitaminer som mangan, vitamin K og fiber.

4. Quinoa:

Quinoa dominerer hurtigt markedet som en sund erstatning for mange traditionelt tilgængelige korn. Det er ikke kun gavnligt for din krop, men også den bedste mad til at øge højden. Den indeholder alle ni essentielle aminosyrer, din krop har brug for, og betragtes som et komplet plantebaseret protein. Quinoa øger også knoglemineraltætheden, da det er en glimrende kilde til magnesium.

5. Mandler:

Vi elsker alle at spise mandler på den ene eller den anden måde. Mandler hjælper dig med at vokse højere, da den er fyldt med vitaminer, mineraler, masser af sunde fedtstoffer og fibre. De er også en rig kilde til fedtopløselige vitaminer og antioxidant E-vitamin, hvis mangel kan forårsage nogle væksteffekter hos børn. E -vitamin er afgørende for at nedbryde knoglevæv, da det hæmmer en celle kaldet osteoklaster.

6. Asaliya frø:

Asaliya frø eller Lepidium sativum er en af ​​de bedste vækstfoder, der letter muskel- og knoglevækst ved at fremme væksthormonproduktion. At indtage en skefuld asaliya -frø en gang om morgenen og en gang om aftenen med et varmt glas mælk er fordelagtigt for både teenagere og børn. Cykling, svømning, strækning eller 45 minutters løb anbefales med dette middel til effektive resultater.

7. Bønner:

bønner til højdevækst

Bønner er en rig proteinkilde og er yderst nærende. Protein er en væsentlig faktor, der regulerer vækst hos børn ved at fremme øget insulinlignende vækstfaktor 1. Jernmangel kan føre til vækstforsinkelse hos børn, og bønner er rige kilder til jern og B-vitaminer. Mange andre næringsstoffer er rigelige, som kobber, fiber, magnesium, zink og mangan i bønner.

8. Fisk:

Fisk

Fisk, især fede fisk som laks, er fyldt med omega-3 fedtsyrer, der er afgørende for vækst og udvikling og er hjerte-sunde. Omega-3 fedtsyrer hjælper med at fremme knogleomsætning til maksimal vækst, ifølge nogle undersøgelser (1). Mangel på disse fedtsyrer kan føre til vækstproblemer og en øget risiko for børns søvnproblemer.

Laks anbefales generelt til højdevækst, da den har store mængder kalium, selen, B -vitaminer, protein.

9. Havregryn:

havre til højdeforøgelse

Havregryn er endnu en proteinrig mad, der ikke kun reparerer væv og knogler, men også øger højden hurtigt. Dagligt forbrug af mindst 50 gram havregryn til morgenmad anbefales til folk, der ønsker at forbedre deres højde.

Der findes flere typer havre fra forskellige mærker, der kan tilberedes ved at tilføje grøntsager, hvilket gør dem mere nærende. Det er bedst at begynde at fodre børn i vækstårene for maksimal effekt.

10. Korn:

Korn

Korn og nogle stivelser er nogle fødevarer, der fremmer højdevækst hurtigt, især i barndommen og ungdommen. Indtagelse af korn fyldt med næringsstoffer, der hjælper med at øge din krops stofskifte fremmer et barns udvikling. Tilføjelse af dals, pulser til den daglige kost vil øge dit barns højde naturligt. Du kan også opnå den perfekte højde ved at skifte til fuldkornsbrød, pasta, korn osv.

11. Yoghurt:

Yoghurt

Yoghurt har vigtige næringsstoffer i overflod, der spiller en afgørende rolle for sund vækst. Ifølge nogle undersøgelser hjælper yoghurt med at øge børns udvikling og reducerer betændelse og forbedret immunfunktion. Nogle yoghurttyper indeholder probiotika, calcium, magnesium, kalium og fosfor, der er involveret i knoglemetabolisme.

12. Bok Choy:

Bok Choy

Bok choy er en rig kilde til kostfibre, kulhydrater, vitaminer osv. Og er en anden fødevare til at øge højden. Denne kinakål stimulerer vækstkirtlerne i din krop med masser af mineraler i den. Derfor kan du få højde ved at inkludere denne grønne grønne i din kost.

13. Banan:

bananfrugter til højdevækst

Banan er en frugt, der er let tilgængelig i hver sæson og har næringsstoffer til at øge højden. Denne frugt øger knoglestyrken, da den har store mængder kalium. Det hjælper også med at øge dit generelle helbred, fordi det er rig på kalium, mangan og calcium.

14. Spis dine grønne:

grønne grøntsager til højdevækst

De vigtigste kilder til vitamin K, calcium og andre essentielle næringsstoffer er grønne bladgrøntsager, der øger højden. De grønne grøntsager hjælper med at balancere knogleresorption og aflejring og fremmer knoglevækst med dets calcium. Det er også gavnligt for knoglesundheden, da bladgrøntsager har rigelige mængder vitamin K. Nogle af de grønne grøntsager, du kan tilføje til din kost, er:

 • Grønkål.
 • Bok choy.
 • Collard greens.
 • Kålroer.

15. Sojaprotein:

sojaprotein øge højden

Sojaprotein er endnu en undervurderet mad, der ikke kun øger højden, men øger det generelle helbred. Det er en af ​​de bedste alternative proteinindstillinger for vegetarer, da den er fyldt med folat, proteiner, kulhydrater, vitaminer og fibre. Det har en hel række bodybuilding vitaminer og calcium, der ikke kun smager godt, men også er nærende.

16. Æg:

æg til højdeforøgelse

En af de let tilgængelige fødevarer med protein i overflod og den bedste mad til højdevækst er æg. Den har mange essentielle aminosyrer med tilsætning af 6 gram protein sammen med flere andre vitaminer og mineraler, der gavner din krop. Æg understøtter børns overordnede udvikling og understøtter deres celleudvikling og skeletvækst.

17. Kylling:

Kyllingemad til at blive højere

Når det kommer til fødevarer for at øge højden, topper kylling listen. Det hjælper med at opbygge din kropsmasse, væv og muskler, og giver dig dermed mulighed for at blive høj. Kylling giver vitamin B-kompleks, masser af protein og andre tvingende næringsstoffer til din krop. Det påvirker også knogledannelse og vækst, fordi det er fyldt med en aminosyre kaldet taurin.

18. Mælk:

Mælkehøjde vækst drikkevarer

Mælk har alle de næringsstoffer, der er nødvendige for højdevækst, og det bør inkluderes i kosten for hvert voksende barn. Det giver et betydeligt løft til din højde ved hjælp af næringsstoffer, protein og calcium, der er til stede i den. Mælk har store mængder calcium, der ikke kun øger din højde, men hjælper med vækst og vedligeholdelse af stærke knogler. Medmindre du har problemer som fedme eller på anden måde råd fra læger, er det bedst at servere sødmælk eller mælkeprodukter til børn.

Kombinationen af ​​komælk og jaggery er også en glimrende mulighed i stigende højde. Sørg for, at mælken er lunken, og sørg for at bruge komælk. Drik denne sammensætning hver dag på tom mave.

19. Tofu:

tofu højdevækst mad

Tofu er en af ​​de bedste fødevarer, der hjælper med at øge højden, der tilberedes af sojamælk. Det er en sund proteinkilde for alle og for mennesker, der er veganere eller laktoseintolerante. Den høje mængde calcium i tofu er på niveau med æg eller kød. Det er et glimrende valg til højdevækst og generel sundhed, da det er en rig kilde til jern og otte aminosyrer.

Fødevarer, der skal undgås for højdevækst:

Hvor rigtige fødevarer fremmer vækst i højden, skal vi også huske på, hvilke fødevarer vi bør undgå. Her er listen over fødevarer, du skal undgå for effektiv højdevækst.

1. Kulhydrater:

Selvom kulhydrater er afgørende for at levere den nødvendige energi, kan forbrug af dem i overskud forårsage fedme og øge højden. Brug derfor kun kulhydrater i den nødvendige mængde og ikke mindre eller mere.

2. Fastfood eller forarbejdet mad:

Som vi alle ved, vil forarbejdet eller fastfood kun tilfredsstille dine smagsløg, og de har meget lidt næringsværdi. Så hvis du leder efter fødevarer til vækst i højden, er det bedst at undgå disse fødevarer.

3. Sukker:

Sukker er en anden ingrediens, der tilføjer smag til retterne, men gør mere skade end gavn, når den tages i overskud. Undgå fødevarer som f.eks. Chokolade, småkager, der indeholder et højt sukkerindhold, men har lav ernæring. Disse fødevarer efterlader ikke nok plads til nærende mad.

4. sodavand:

Sodavand er meget skadeligt for din krop, uanset om du vil vokse højde eller ej. Disse drikkevarer forringer din krops evne til at optage næringsstoffer.

Hvis du leder efter sunde fødevarer, der hjælper med at øge højden, håber vi, at denne artikel har givet dig alle svarene. Sammen med at indarbejde mad i din kost, skal du sørge for at fjerne de fødevarer, der kan forhindre dit mål om at øge din højde. Få ordentlig vejledning fra en professionel, der hjælper dig med at få et par centimeter sammen med en sund og afbalanceret kost. Glem ikke at fortælle os, hvordan denne artikel har hjulpet dig!

Ansvarsfraskrivelse: Indholdet i denne artikel er informationsgrundlag og ikke en erstatning for lægehjælp. Hjemmesiden er ikke ansvarlig for de virkninger, disse fødevarer kan have på din krop. Sørg for at konsultere en læge, før du starter noget nyt.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Er der piller til rådighed, der hjælper med væksten i højden?

Svar: Menneskelige væksthormoner er ansvarlige for væksten af ​​en person. Aminosyrer eller eksterne piller hjælper med at øge niveauet af HGH i vores krop. Mere forskning er nødvendig for at bevise virkningerne af HGH på vores krop, men det hjælper med at gøre dine knogler stærke, øger magre muskler og hjælper med at opretholde kropsvægt.

2. Hvad er de fødevarer, der naturligt øger væksthormoner?

Svar: For at øge de menneskelige væksthormoner naturligt op til 157%, herunder fødevarer, der er rige på melatonin i din kost, er afgørende. Nogle af de fødevarer, der hjælper med at forbedre menneskelige væksthormoner er:

 • Østers
 • Granatæbler
 • Beriget plantemælk
 • Grønne grøntsager
 • Fed fisk og fiskeolie
 • Ekstra jomfru oliven olie
 • Løg

3. Er det muligt at øge højden med mad?

Svar: Ved at følge nogle tips kan du øge højden med mad:

 • Medtag frisk frugt, grønne bladgrøntsager, mælk, proteiner og fuldkorn i din kost, hvilket gør det afbalanceret.
 • Prøv at undgå uønsket mad og stegt mad.
 • Reducer mængden af ​​sukkerindtag.