9 Hjemmemedicin for næseblødning: Årsager og symptomer

Oplever du pludselig blødning fra din næse? Giver det dig bekymring og angst? Bare rolig! Næseblødning er en almindelig tilstand, som påvirker mange mennesker. Medmindre du er tilbøjelig til hyppige blødninger, hvilket indikerer en alvorlig sygdom, er de fleste af disse episoder ufarlige. Næseblødninger opstår, når blodet lækker fra næsens blodkar og kaldes Epistaxis i medicinske termer. Denne artikel viser, hvordan du kan stoppe dem derhjemme ved hjælp af disse hjemmemedicin mod næseblødning.

Hjemmemedicin mod næseblødning

Indholdsfortegnelse:

 • Hjemmemedicin til at stoppe næseblodning
 • Årsager til næseblødning
 • Symptomer på næseblødning
 • Forebyggelse af næseblod
 • Ofte stillede spørgsmål

Hjemmemedicin til at stoppe næseblødning:

Lad os finde de 9 bedste hjemmemedicin mod næseblødning.

1. Brug æblecidereddike:

Hjemmemedicin mod stoppet næseblodning

Brug af æblecidereddike er et ældgammelt næseblodmiddel. Sug en vatrondel eller en måler i denne væske og placer den før næseboret, der bløder, du skal indånde duften af ​​denne eddike. Ideelt set skal du placere den på den blødende næse i et par minutter for at lade duften blive ved og derefter Fjern det.

2. Brug af vævspapir:

Brug af silkepapir

KØB DET HER

Du kan konvertere et stykke silkepapir til en prop ved at rulle det op for at få tykkelsen af ​​en blyant og placere dette plugin mellem indersiden af ​​overlæben og tandkødet, lige over tænderne. Hold silkepapiret i denne position, indtil blødningen stopper. Dette er en af ​​de afprøvede metoder til at stoppe blødning.

3. Is:

Ishjemsmidler mod blodig næse

Et andet hjemmemedicin til at stoppe næseblod er is. Tag knust is i en pose og påfør det på det berørte område, komprimér det let, indtil blødningen stopper. Det reducerer betændelsen og strammer blodkarrene og stopper dermed blødningen.

4. Lugt løg:

Lugt et løg - det bedste middel mod næseblod

Et friskskåret løg er en anden god kur til behandling af næseblod. I stedet for at spise det, skal du skære et friskt løg og indånde duften af ​​det. Lugten af ​​svovl i duften af ​​et friskt løg er fremragende til at tykne blodet og forhindre blødning yderligere. Dette er et af de indiske hjemmemediciner mod næseblødning, som også kan bruges til børn.

5. Vand:

vand - naturlige midler mod næseblødning

Hvis du kan stoppe en næseblod, er vand et af de bedste hjemmemediciner. Det hjælper ikke kun med at rense blodet, men hvis en person drikker masser af vand, er det mindre sandsynligt, at der kommer en blødning i næsen. At forblive hydreret er nøglen til at kontrollere blodtab fra din næse.

6. Salt:

salt

Dette er et produkt, der findes i enhver husstand og er mere effektivt til at forhindre blødning. Folk praktiserer næsevanding ved at bruge en saltopløsning til at holde næsemembranerne bløde og fugtige. Dette er et af de bedste hjemmemedicin mod næseblødning hos voksne.

7. Damp:

damp - behandling af næseblødning derhjemme

Damp er også yderst fordelagtig for at standse blødninger og er let at forberede derhjemme. En gryde varmt kogende vand er fuld af damp, der kan bruges ved at vende denne varme gryde med vand og derefter dække ansigtet med gryden med et stort håndklæde.

8. E -vitamin kosttilskud:

E -vitamin kosttilskud

Hvis du ønsker at vide, hvordan du forebygger næseblod naturligt, er svaret E -vitamintilskud. Mange husstande holder dette supplement hjemme til forskellige formål, et af dem er at stoppe næsen fra at bløde. Tag en kapsel og knæk den, gelen, der kommer ud, fungerer som en perfekt fugtighedscreme, der kan påføres de revnede og revnede blodkar, der forårsager sive blod.

9. Spise grønne grøntsager:

grønne bladgrøntsager - hjemmemedicin mod næseblødning om sommeren

For at stoppe blødningen permanent bør man indtage grønne bladgrøntsager, der er rige på vitamin K. Årsagen bag dette er, at K -vitamin vides at være afgørende for koagulation korrekt. At spise disse grøntsager forhindrer blodet i at sprænge kapillærerne, da de let størkner.

Årsager til næseblødning:

Et stort antal blodkar er til stede i næsen, hvilket gør dem tilbøjelige til at bløde. Der er mange faktorer, der bidrager til næseblod, som omfatter både almindelige og alvorlige årsager:

Almindelige årsager:

 • Tør eller kold luft
 • Allergiske reaktioner
 • Luftvejsinfektioner
 • Kemisk irritation
 • Plukker af næse
 • Nys gentagne gange
 • Tager Aspirin i store doser

Alvorlige årsager:

 • Højt blodtryk
 • Blødningsproblemer
 • Kræft
 • Koagulationsproblemer

Symptomer på næseblødning:

Her er nogle af de almindelige symptomer på næseblødning:

 • Pludselig Blødning fra et eller to næsebor.
 • Følelse af en flydende væske bag i halsen.
 • Har en trang til at synke ofte.

Forebyggelse af næseblod:

Medmindre en næseblødning er relateret til alvorlige traumer eller sygdomme, kan du forhindre symptomerne ved at tage følgende forholdsregler:

 • Undgå at plukke næsen.
 • Undgå tørhed i luften ved hjælp af en luftfugter derhjemme.
 • Brug af saltvandsspray kan holde dine næsemembraner hydreret.
 • Overforbrug ikke dekongestanter, da de kan tørre din næse ud.
 • Drik masser af vand for at forblive hydreret.

Disse retsmidler mod næseblødning vil helt sikkert give dig øjeblikkelig lindring fra denne “blodige” tilstand. Da de er helt naturlige metoder, kan du være sikker på lave eller ingen bivirkninger. Hvis du stadig oplever blødning, på trods af at du følger disse tips, skal du straks besøge en læge og søge hans ekspertråd. Hyppige forekomster af blødninger er farlige og kan ikke helbredes ved almindelige hjemmemedicin.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Hvad er de forskellige typer af næseblod?

En næseblødning sker på grund af en blødning i næsehulen. Der er to typer af nasale blødninger – den forreste og den bageste. I et forreste brister blodkarene på næseborets vægge og forårsager blodtab. I en bageste næse bløder, bliver arterierne bag næsehulen sprængt. Dette er en mere alvorlig tilstand og fører til alvorligt blodtab.

2. Hvem er mere tilbøjelige til at få næseblod?

Selvom næseblod kan angribe alle, er børn og gravide mere tilbøjelige til dem. Undersøgelser viser, at børn i alderen 2-10 år har store chancer for blødninger. Gravide kvinder er også tilbøjelige til nasal blødning på grund af øget blodgennemstrømning i deres kroppe. Selv ældre mellem 50-80 år har også en høj risiko for dette symptom.

3. Er det almindeligt at have næseblødninger fra begge næsebor?

Det er sjældent, at nogen oplever nasal blødning fra begge næsebor. Det er dog ikke farligt at have blødning fra to næsebor. Du kan prøve et af disse hjemmemedicin for at få øjeblikkelig lindring af disse symptomer. Hvis blødningen ikke aftager, skal du besøge en læge og få foretaget en grundig lægeundersøgelse.