Hjemmemedicin mod feber: 10 sikre måder til hurtigere lindring

Har du nogensinde spekuleret på, hvorfor din krop føles varm, når du har feber? Feber er en tilstand, hvor din krop hæver temperaturen fra en normal 98,6o F til 99o F eller derover. Dette er et tegn på, at kroppen bekæmper en underliggende infektion eller sygdom. Heldigvis er der mange hjemmemedicin mod feber, som kan sænke varmen og tilbyde hurtig lindring.

Inden du prøver dem, anbefales det at kontrollere kropstemperaturen ved hjælp af et nøjagtigt termometer. Du kan nu sammenligne aflæsningen med de normale temperaturintervaller for forskellige aldersgrupper for at afgøre, om det er feber:

 • Spædbørn: 97,9o F (36,6o C) til 99o F (37,2o C)
 • Voksne: 97o F (36,1o C) til 99o F (37,2o C)
 • Voksne +65 år: Lidt lavere end eller omkring 98,6o F (36,2o C)

Hvis kropstemperaturen registreres højere end dette gennemsnitlige område, behandles tilstanden som feber. De fleste feber aftager i løbet af 2 til 3 dage med et febernedsættende lægemiddel, ligesom Paracetamol, sammen med feberhjælpende hjemmemedicin.

Men hvis symptomerne vedvarer i mere end 3 dage, er øjeblikkelig lægehjælp påkrævet.

Hjemmemedicin mod feber

Årsager til feber:

Feber er ikke en sygdom! Det er din krops naturlige reaktion på interne og eksterne ændringer. I de fleste tilfælde fungerer feber som en forsvarsmekanisme mod bekæmpelse af infektioner. I løbet af denne tid signalerer et område kaldet “Hypothalamus” i din hjerne en trussel og øger kropstemperaturen.

Lad os nu se på de vigtigste årsager til at få feber:

Almindelige:

 • Mikrobielle infektioner (både bakterier og virus).
 • Eksponering for høj varme.
 • Inflammatoriske sygdomme som leddegigt.
 • Vacciner (som stivkrampe, DTaP, pneumokok).
 • Medicin som antibiotika, hypertension medicin osv.

Andre årsager:

 • Ulovlige stoffer som kokain.
 • Skjoldbruskkirtlen lidelser som hypertyreose.
 • Interne blodpropper.
 • Maligne tumorer.

I sjældne tilfælde kan årsagerne til feber være udfordrende at fastslå, hvilket kan forsinke behandlingen og i sidste ende udgøre en alvorlig trussel mod livet.

Symptomer på feber:

Sammen med en høj kropstemperatur kan en patient med feber også opleve et eller flere af følgende symptomer:

 • Træthed.
 • Alvorlige kropssmerter.
 • Ondt i halsen.
 • Hovedpine.
 • Stivhed i led, nakke og skuldre.
 • Ørepine (især hos børn).
 • Mistet appetiten.
 • Metallisk smag på tungen.
 • Rødme i øjnene.

Du skal søge øjeblikkelig lægehjælp, hvis disse symptomer ses:

 • Besvær med at trække vejret.
 • Ukontrollabel tør hoste.
 • Vedvarende opkastning.
 • Smerter ved vandladning.
 • Anfald eller kramper.

Metoder til forebyggelse af feber:

De fleste feber kan let forhindres ved at tage enkle forholdsregler, såsom:

1. Vedligeholdelse af god personlig hygiejne:

Vask dine hænder med sæbe umiddelbart efter at være kommet hjem udefra eller rørt ved overflader som dørhåndtag, løfteknapper, toiletter, kæledyr osv. Hvis du ikke har noget vaskefacilitet i nærheden, skal du bruge mindst 60% alkoholbaseret desinfektionsmiddel til at dræbe bakterierne på din hænder.

2. Social afstand:

Med en stigning i virusinfektioner er det bedre at opretholde en sikker afstand til syge mennesker. Undgå at gå til overfyldte steder, og minimer brugen af ​​offentlig transport.

3. Brug en maske:

Dæk din næse og mund med en 3 -lags maske. Dette hjælper med at filtrere de fleste bakterier ud og holder dig sikker. Når du er indendørs, gør det også til en vane at dække dit ansigt med en serviet, når du hoster eller nyser.

4. Sig nej til deling:

Deling er ligeglad længere! Del ikke personlige ting som kopper, børster, servietter, indertøj, vandflasker osv. Uddann dine børn om, hvordan bakterier overføres fra person til person gennem spytdråber og kropsvæsker.

5. Boost din immunitet:

Spis en velafbalanceret kost rig på immunforstærkende fødevarer som vitamin C.Forøg din naturlige udholdenhed til at bekæmpe sygdomme ved at tage et træningsprogram som Yoga.

Hjemmemedicin mod feber:

Her er nogle af de bedste naturlige midler mod feber, som hurtigt kan sænke temperaturen og få dig til at føle dig godt tilpas på kort tid:

1. Eddike Komprimer:

En eddike kompress er en af ​​de bedste husholdningsmidler mod feber. Ifølge en undersøgelse viste eddike kompress at være mere effektiv til at sænke kropstemperaturen sammenlignet med en koldt vandkompress (1). Dette kan skyldes surheden i væsken, der opsuger den overskydende varme fra kroppen.

Ingredienser:

 • Eddike – 2 til 3 spsk.
 • Koldt vand – 1 kar.
 • Vaskeklud.

Sådan tilberedes og bruges:

 1. Dyp vaskekluden i et kar med koldt vand.
 2. Hæld nu lidt eddike på kluden.
 3. Vrid det overskydende væske ud.
 4. Læg kluden på varme områder af kroppen som armhuler, pande, lår osv.
 5. Hvis kluden bliver tør, gentag ovenstående trin, indtil symptomerne aftager.

Advarsel: Brug ikke eddike på følsomme skind af babyer og småbørn. Hvis du har åbne snit eller sår, kan dette middel også forårsage en brændende fornemmelse.

2. Koldt vand svamp:

Koldtvandssvamp eller en iskompres er den bedste måde at sænke høje temperaturer. Varmeudvekslingen mellem kompressen og kroppen får temperaturen til hurtigt at falde. En undersøgelse viser også, at koldt vand svamp hos børn er meget effektivt til at reducere temperaturen betydeligt inden for 30 minutter (2). Det kan fungere som en støttende mekanisme til feberreduktion sammen med Paracetamol.

Ingredienser:

 • Vaskeklud.
 • Isterninger eller koldt vand.
 • Badekar.

Sådan tilberedes og bruges:

 1. Dyp vaskekluden i et kar med koldt vand og vrid den.
 2. Læg kompressen/kluden på panden, lårled og armhuler.
 3. Gentag om nødvendigt.

Advarsel: Anbring ikke iskompressen på et område i lang tid. Det kan føre til frostskader eller tab af følsomhed. Hvis patienten oplever kuldegysninger, kan svamp i koldt vand forværre tilstanden.

3. Bliv hydreret:

Drikkevand er et af de mest nødvendige hjemmemedicin mod feber hos børn. Feber kan føre til kroppens dehydrering på grund af udtømning af vandstanden. Dette er grunden til, at de fleste børn oplever mundtørhed, revnede læber og sunkne øjne, når de har høje temperaturer (3). For at bekæmpe dette problem skal du holde dem hydreret med vand eller oral rehydrering (ORS).

4. Luke varmt vandbad:

Det lunkne vandbad er det bedste hjemmemedicin mod feber hos babyer og spædbørn. Denne metode hjælper ikke kun med at sænke temperaturen, men den holder dem også behagelige. Læg dem bare i et babybadekar og hæld forsigtigt lunkent vand på kroppen. Gør det i et par minutter.

BEMÆRK: Bland ikke eddike, alkohol eller isterninger i dette vandbad, da det kan sænke temperaturen for hurtigt. Dette kan være farligt for babyer.

5. Moringa Leaf:

En undersøgelse blev udført på et 18 måneder gammelt barn for at bestemme effektiviteten af ​​Moringa blad mod feber. Interessant nok oplevede barnet normalitet på bare en time efter at have drukket en 40 ml opløsning af kogt Moringa bladvand. Dette viser, at Moringa -blad kan bruges som et sikkert naturligt middel mod feber hos småbørn, der er følsomme over for febernedsættende medicin (4).

6. Tulsi:

Tulsi er et af de bedste naturlægemidler til behandling af mild feber. Det er antibakterielle og antivirale egenskaber reducerer de feberfremkaldende infektioner i kroppen. Tulsi kan også lindre andre relaterede symptomer som ondt i halsen, hovedpine og uro.

Ingredienser:

 • Tulsi blade – 1 flok.
 • Vand – 1 kop.
 • Ingefær – ½ tommer.
 • Honning – 1 spsk.

Sådan tilberedes og bruges:

 1. Kog nogle tulsi blade og ingefær i en kop vand.
 2. Si te.
 3. Tilsæt lidt honning.
 4. Drik det varmt mindst 2-3 gange om dagen for hurtigere lindring.

Advarsel: Hvis du oplever maverelaterede problemer, skal du springe ingefær over.

7. Tamarind:

Tamarind er en naturlig kølevæske, der kan sænke kropstemperaturen. Den bedste måde at tage det på er i form af en sydindisk Rasam. Denne smagfulde bouillon er lavet med tamarindmasse, peber, gurkemeje, hvidløg og andre ingredienser, der øger din immunitet og bekæmper infektioner i kroppen (5).

I visse dele af Sydøstasien påføres Tamarindmasse på panden på feberpatienter for at tilbyde hurtig lindring.

8. Æteriske olier:

Æteriske olier er stærkt koncentrerede ekstrakter fra planter. De er ret potente og giver mange fordele ved behandling af mange lidelser, herunder feber. Nogle af disse er pebermynteolie, eukalyptusolie, ingefærolie osv. Disse olier har forskellige forbindelser, der sænker feber og reducerer andre symptomer som forkølelse, hoste, overbelastning osv..

Sådan bruges:

 1. Fortynd et par dråber æterisk olie i en bærerolie og brug den i dit bad.
 2. Tilsæt et par dråber æterisk olie på et lommetørklæde og indånder dampene.
 3. Brug en diffuser til at sprede disse olier naturligt i luften.

Bemærk: Fortynd altid enhver æterisk olie med en bærerolie som kokos. Anvend det aldrig direkte på huden eller forbrug det internt. Dette naturlige middel mod feber anbefales ikke til børn, gravide.

9. Hvile:

Din krop helbreder sig selv under søvn. Det er derfor, læger anbefaler at få tilstrækkelig hvile til at behandle feber. Søvn hjælper også med at spare energi og øge immunsystemet. Det er meget sandsynligt, at du får det bedre med en kombination af Paracetamol og et par timers god søvn.

10. Håndkøbsmedicin:

I de fleste tilfælde kan feber behandles hjemme ved hjælp af OTC -medicin. Disse er milde lægemidler, der kan sænke temperaturen og behandle kropssmerter, hovedpine osv. Nogle af de generiske navne på medicin til feber, der er tilgængelig i Indien, er- Acetaminophen eller Paracetamol, Aspirin, Docosanol, Ibuprofen, Ketoprofen, Naproxen osv..

Det er bedre at tjekke med din læge om doseringen, lægemidlets egnethed til din helbredstilstand, før du går til selvmedicinering.

Hvornår skal man konsultere en læge?

Hvis du ikke oplever nogen lettelse, selv efter to dages brug af OTC -medicin eller feberbekæmpelse hjemmemedicin, er det bedre at kontakte en læge. Hvis du bemærker unormale symptomer som blålig hud, åndenød, anfald, mental forvirring osv., Skal du straks søge lægehjælp.

Du behøver virkelig ikke trykke på panikknappen, hvis du eller dit barn føler sig varm. Følg bare disse hjemmemedicin mod feber for at sænke temperaturen og føle dig godt tilpas igen. Hvis du stadig er i tvivl, skal du kontakte din læge og tale med dem om dine symptomer for at sikre, at du er på rette vej.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Denne artikel giver ikke nogen medicinsk rådgivning, diagnose eller behandling. Oplysningerne her må ikke behandles som en erstatning for professionel lægehjælp eller recept. Søg altid råd fra din læge, hvis du har spørgsmål vedrørende dette emne eller dit helbred generelt.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Hvad er lavkvalitetsfeber?

Svar: En lavfrekvent feber er en tilstand, hvor kropstemperaturen går ud over 98,6 ° F (37 ° C), men lavere end 100,4 ° F (38 ° C). Denne let forhøjede temperatur varer i cirka 24 timer og er ikke af stor bekymring hos voksne hos børn. Årsagerne kan være et underliggende respiratorisk problem, urinvejsinfektion eller anden medicin.

2. Hvorfor får børn feber efter en vaccine?

Svar: Det er normalt, at børn får milde udslæt og feber på immuniseringens dag 1. Dette er kroppens naturlige reaktion på de nye antistoffer, der injiceres i det. Men hvis feberen vedvarer selv efter 48 timer, og barnet viser unormale symptomer som sygdom, rødme i huden osv., Skal du straks tage dem til lægen.

3. Kan høj feber forårsage indre skader?

Svar: Ingen! Det er meget sjældent, at patienter oplever permanent skade i kroppen på grund af høje feber. Du behøver ikke bekymre dig om det, da kroppen genopretter sin normalitet, når temperaturen falder. Pas dog på andre symptomer som åndenød, udslæt osv. For at sikre, at det ikke er en alvorlig tilstand.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80