13 elképesztő Epsom -só előny a bőr, a haj és az egészség szempontjából

Biztosan vettél Epsom sós fürdőt vagy áztatást legalább egyszer az életben. Az Epsom só az egyik fürdősó, amelyet zuhanyzáskor vagy áztatáskor használnak különféle előnyökért. Ez az egyik természetes termék, amely külső használat esetén sok cél elérésében segít. Más ásványi anyagok mellett a magnézium számos fontos tulajdonsággal rendelkezik a szervezet számára, beleértve az izomszabályozást, az energiatermelést és a méreganyagok eltávolítását a szervezetből. Az ásványi magnézium felhasználásához nincs jobb termék, mint az Epsom -só, amely hatalmas mennyiségben tartalmazza ezt az ásványi anyagot.

Mielőtt ténylegesen bevenné az Epsom -sókat a fürdőbe, a legjobb az, ha részletes ismeretekkel rendelkezik a különböző előnyökről. Ez segít nekik sokkal könnyebben támaszkodni az Epsom -sókra. Nézze meg az alábbi listát:

A legjobb Epsom só előnyök:

Azok számára, akik természetes összetevőket keresnek, amelyek segítenek csökkenteni a stresszt és további előnyöket nyújtanak, az Epsom -só a megfelelő választás. Olvassa el az alábbi útmutatót az Epsom -só előnyeiről és felhasználásáról a bőr, a haj és az egészség szempontjából.

1. Öblíti a toxinokat:

Az Epsom -sók és a belőle készült fürdők egyik ismert előnye a méreganyagok kiürítése a szervezetből. Eltávolítja a káros anyagokat a szervezetből, és biztosítja, hogy ne legyenek nehézfémek a véráramban. Ez az egyik előnye a tisztított rendszernek.

2. Segít a szív egészségében:

Az Epsom -sóknak nagy előnyei vannak a szív számára. Ide tartozik a keringési rendszer is. Az artériák megkeményedésének megelőzésével együtt csökkenti a vérrögök minden formáját és kiegyensúlyozza a szívverést. Csökkenti a vérnyomást is. Ezeket az előnyöket azonban csak külsőleg szabad használni.

3. Segíti a szervezet inzulin használatát:

Az Epsom -sók biztosítják, hogy a szervezet több képességgel rendelkezzen a kiválasztott inzulin felhasználására, ezáltal segítve a szervezetet a cukorbetegség súlyosságának szabályozásában, és megakadályozza, hogy ez a probléma emberekben előforduljon. A cukorbetegek egyre növekvő száma miatt ez az egyik előny, amely valóban hatékonynak bizonyulhat.

4. Gyulladás kezelése:

Az Epsom-sók gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkeznek. Ezzel segíthet a test gyulladásainak és duzzanatainak kezelésében, amelyek izomfájdalmat és görcsöket okoznak. Ez a kezelés természetes és 100 % -ban hatékony mindenféle testfájdalomra.

5. Javítja a táplálkozási felszívódást:

Az Epsom sófürdők a szakemberek szerint képessé teszik a testet az alapvető tápanyagok felszívódására, ami még előnyösebbé teszi a testet és az ember általános jólétét..

6. Gyógyítja a migrént:

Az Epsom -sók enyhíthetik vagy gyógyíthatják a migrénes fejfájást az egyik egyszerű módon. Ezenkívül segít megelőzni a problémát, és egyedülálló tulajdonságaival távol tartja magát.

7. Csökkenti a stresszt:

Az Epsom -sók fürdőben történő használatának fő előnye a test és a lélek által okozott stressz csökkentése. A magnézium természetes stresszoldó, és hatalmas mennyiségben van jelen az Epsom -sókban. Segít serkenteni a szerotonin nevű vegyi anyagot az agyban, és ez javítja a hangulatot. Ellazulást és jó közérzetet ad a testnek és a léleknek.

8. Növeli az oxigén felhasználását:

Mivel az Epsom -sók enyhítik az erekre nehezedő stresszt, és szabályozzák a vérnyomást is, ez biztosítja a megfelelő oxigénáramlást a szervezetben, és segít a szerveknek jobban kihasználni ezt a fontos követelményt a megfelelő működéshez..

9. Székrekedés kezelése:

Ha belsőleg alkalmazzák, az Epsom -só segíthet a vastagbélrendszer tisztításában. A sók inkább hashajtók, mint a bélmozgások szabályozása. Ezáltal a széklet könnyen eltávolítható a rendszerből, és ezáltal gyógyítja a székrekedést.

10. Izmok és idegek működése

Különböző kutatások bizonyították, hogy az Epsom -só szabályozza a test elektrolitjait. Lehetővé teszik az idegek, izmok és enzimek megfelelő működését. Hatékony magnéziumforrás is. A magnézium az emberi szervezetben betöltött jelentőségéről ismert. A magnézium körülbelül 300 fontos enzimet szabályozza szervezetünkben, és szerves része az izmok megfelelő működésének, az energiatermelésnek és a méreganyagok eltávolításának.

11. Szépség és haj:

Az Epsom sót hámlasztó termékként sokan használják. Használható olívaolajjal, és nagyon jó bozótot készít az elhalt bőr eltávolítására. Az Epsom só gyengéd a bőrhöz, mégis nagyon hatékony testradír -összetevő. Nagyon hatékony arctisztító is lehet. Keverje össze a szokásos arclemosó vagy masszázskrémmel, masszírozza néhány percig, majd öblítse le hideg vízzel. tiszta és friss arcot ad. Segít a mitesszerek megszabadulásában is. Készítsen egy teáskanálnyi Epsom -sóval teli keveréket 3 csepp jóddal és ½ csésze forrásban lévő vízzel, majd vigye fel a mitesszerekre gyapottal..

Az Epsom -só a normál kondicionálóból volumizáló kondicionálót készíthet. Csak egyenlő arányban adjon hozzá kondicionálót és Epsom -sót, és sampon után használja balzsamként. Segít csökkenteni a zsírok mennyiségét a hajból, és volument ad nekik.

12. Az artériák és a véralvadás megelőzése:

Az egészséges artériák biztosítják a kisebb véralvadást, a plakkok felhalmozódását és az artériák falának károsodását. Az Epsom só javítja a vérkeringést a testben, és növeli az artériák rugalmasságát is. Megakadályozzák a véralvadást a szervezetben és különösen a szív közelében lévő artériákban. Így kiküszöbölik a hirtelen szívroham esélyeit.

13. Háztartási felhasználások:

Az Epsom -sót különféle háztartási tisztítási célokra használják. A fürdőszobai csempe tisztítására szolgál, és a mosószer felhalmozódik a mosógépeken. Ezeket babaolajjal is keverik, és hatékony kézmosóként használják. Az emberek Epsom -sót is szórnak a csigák belépési forrására, hogy megszabaduljanak tőlük. A csempe súrolásához keverje össze egyenlő mennyiségű padlótisztítót és sót, és használja azt. A mosószer maradványainak eltávolításához a mosógépből csak adjon hozzá néhány Epsom -sót a mosógép forró vízéhez, és futtassa mosás/áztatás/mosás üzemmódban.

Az Epsom Salts mindig is számos okot adott a mosolyra. A természetes termékhez kapcsolódó előnyök listája végtelen, és valóban hatásos. A stresszben szenvedők számára ez inkább egy áldás a polcokon, amelyet időnként érdemes használni.