13 váratlan fokhagyma mellékhatás – tudnia kell

A fokhagyma kulináris és gyógyászati ​​előnyei miatt sok országban az egyik széles körben használt gyógynövény. Ezenkívül a világ egyik legegészségesebb élelmiszereként tüntették fel, és orvosok és táplálkozási szakemberek erősen ajánlják. Az emésztéstől a rák megelőzéséig a fokhagyma csodákat tehet a testével. Erős ízfokozó tulajdonságai miatt sokan gyakran nagy mennyiségben fogyasztanak fokhagymát. Ez sok súlyos egészségügyi komplikációhoz vezethet, az egyén testtípusától és problémáitól függően. Ismerjük meg részletesen a fokhagymabevitel számos mellékhatását.

Váratlan fokhagymamellékhatások, amelyeket tudnia kell

A fokhagyma fogyasztásának mellékhatásai:

Ha valaki nagy mennyiségű fokhagymát eszik, akkor itt az ideje, hogy tudjon a mellékhatásairól. Nézze meg a felső 13 fokhagyma -mellékhatást:

1. Rossz lehelet:

A fokhagyma fogyasztása kellemetlen szagot hagyhat a szájban, és olyan kellemetlen szagú, hogy általában elég kínos helyzetbe kerül az emberek körében. Ez a leggyakrabban tapasztalt túl sok fokhagyma evés mellékhatása.

2. Testszag:

Nos, a fokhagyma köztudottan rossz testszagot okoz, különösen akkor, ha izzadni kezd a meleg hónapokban. Nagyon erős és kínos illata van, amelyet rendszeres fogyasztással hagy a testen. Ismét a fokhagyma egyik ismert mellékhatása, amely az előnyökkel együtt jár, és bizonyos mértékig el kell viselni.

3. Allergiás reakciók:

A fokhagyma túlzott fogyasztása kiütésekhez és allergiás reakciókhoz vezet a bőrön. Előfordulhat bármilyen más allergia formájában is. Ez ismét az egyik leggyakrabban jelentett mellékhatás, amelyet sok ember tapasztal, és amit mindenképpen tudnia kell.

4. Súlyosbítja a belső vérzést:

A fokozott fokhagyma túladagolásával a vérzési rendellenességek könnyen súlyosbodhatnak, és súlyos belső vérzést okozhatnak. Ez az egyik dolog, amit ismernie kell, hogy elkerülje a fokhagymabevitel egyensúlytalanságát.

5. Emésztési és gyomor problémák:

A gyomor -bél traktusként is ismert irritáció a gyomor -bél traktusban az egyik mellékhatása a nyers fokhagyma éhgyomorra való fogyasztásának. Ez problémákhoz vezet az élelmiszer emésztésével és sok gyomorproblémával is. Ezenkívül hirtelen étvágytalansághoz is vezethet, ami gyengévé és inaktívvá teszi a szervezetet. Azok, akiknek már vannak ilyen problémáik, óvatosan használják a fokhagymát.

6. Fokozza az izzadást:

A fokhagyma melegítő hatással van a testre. Ez csak azt jelenti, hogy növeli a verejték mennyiségét a szervezetben, különösen a meleg, párás hónapokban. Ez egy finom mellékhatás, de ismert, és valami kellemetlenséget okozhat a szervezetben, és szélsőséges esetekben kiszáradáshoz vezethet.

7. fellángolt asztma:

A különféle mellékhatások közül a szakemberek szerint az egyik az asztmás probléma fellángolása. Ez valami olyasmi, ami súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet, és okot ad a fokhagyma ellenőrzésére.

8. Hasmenés:

A túl sok fokhagyma sok problémát okoz a belekben és a vastagbélrendszerben, és hasmenéshez vezet, ahol folyékony bélmozgás van. Hányinger és hányás is kísérheti.

9. Hányinger és gyomorégés:

A túl sok fokhagyma gyomorpanaszokhoz, például hányingerhez, gyomorégéshez és hányáshoz vezethet. A fokhagyma csípős íze a nagy mennyiségű kén miatt kellemetlen ízt okozhat a szájában. Nagy hatékonysága miatt a nyers fokhagyma meglehetősen kemény lehet a gyomorra, és gyomorégést okozhat. Ezért tanácsos kerülni az izzó nagy mennyiségű fogyasztását.

10. Látási problémákat okozhat:

Tanulmányok azt mutatják, hogy a fokhagyma nagy mennyiségben történő fogyasztása látási problémákhoz vezethet, mint például a Hyphema. Ez egy olyan állapot, amelyben a szemkamrában lévő vérzés vérzést okozhat. A fokhagymában található véralvadásgátló vegyületek fokozhatják a vérzést, és néha látásvesztéshez vezethetnek.

11. Befolyásolhatja a májat:

A fokhagyma túlzott fogyasztása mérgezést okozhat a májban, és megzavarhatja annak működését. Ezért tanácsos korlátozni a fokhagyma iránti szeretetét az ilyen problémák elkerülése érdekében. A májkárosodás nagyon veszélyes és életveszélyes állapot lehet. Továbbá, a meglévő májproblémákkal küzdő embereknek azt tanácsolják, hogy tartsák vissza az elfogyasztott fokhagyma mennyiségét.

12. Szédülés:

Bár a fokhagyma normál adagolás esetén meglehetősen biztonságos, nagy mennyiségű fokhagyma csökkentheti a vérnyomást. Ez szédüléshez vezethet, ami nagyon veszélyes állapot, különösen utazás közben vagy vezetés közben. Ha már szenved hipertóniától, azt tanácsolta, tartózkodjon az ilyen nagy fokhagymás adagoktól.

13. Fejfájás:

Sokan tapasztaltak hirtelen migrénes fejfájást, miután fokhagymát fogyasztottak nagy mennyiségben. Úgy tartják, hogy a fokhagyma stimulálhat bizonyos idegeket az agyban, amelyek fejfájást okozó vegyületeket szabadítanak fel. Azoknál az embereknél, akiknek krónikus problémái vannak a fej idegfájdalmával, azt tanácsolják, hogy tartsák be az adagolási korlátokat.

A fokhagyma ajánlott adagjai:

Most, hogy megértette a fokhagyma mellékhatásait, kíváncsi lehet, mit nevezünk fokhagyma biztonságos határértékének. Az egészségügyi szakértők szerint naponta legfeljebb 4-5 gerezd közepes méretű fokhagymagerezdet lehet enni. Ezenkívül a fokhagyma olajban vagy vajban való pirítása a legjobb módja annak, hogy nyersen fogyasztjuk.

Kétségtelen, hogy a konyhából származó aroma, amikor fokhagymát melegít, ellenállhatatlan. Felkeltheti az étvágyat, és azonnal kedvet kaphat az ételhez. Továbbá, amikor az interneten elhangzik a fokhagymafogyasztás számos egészségügyi előnye, most megfigyelték, hogy az emberek nagy mennyiségeket fogyasztanak. Most, hogy elolvasta és megértette a fokhagyma túladagolásának lehetséges veszélyeit, biztosak vagyunk abban, hogy óvatos lesz!