14 súlyos gyömbér mellékhatás – tudnia kell

A gyömbér, más néven Adrak, széles körben használt fűszer számos konyhában. Ez a meleg és csípős ízéről ismert gyökérzöldség számos gyógyászati ​​előnnyel jár. Ezért használják a gyömbért számos otthoni gyógymódban az olyan gyakori betegségek kezelésére, mint a megfázás, köhögés, emésztési problémák és még a testfájdalmak is. Azonban sokan hajlamosak túlzásba esni a gyömbér bevitelével, ami súlyos egészségügyi szövődményekhez vezethet. Ne engedd, hogy ez megtörténjen veled! Olvassa el, hogy megtudja a gyömbér mellékhatásait és a gyömbér ajánlott adagját.

A gyömbér ajánlott adagja:

A túl sok gyömbér fogyasztása számos mellékhatáshoz vezethet. A gyömbér ajánlott napi adagja nem haladhatja meg a napi 2 g-4 gm-t, vagy 2 evőkanál, ha gyümölcslé formájában fogyasztják. E határ átlépése súlyos kényelmetlenséget okozhat a szervezetben, amely néhány órától több napig is eltarthat. Az ilyen problémák elkerülése érdekében jobb, ha betartja a biztonságos adagolási szinteket.

Gyömbér mellékhatások - tudnia kell

A gyömbér túladagolásának mellékhatásai:

Most, hogy megértette a gyömbér adagolási korlátait, olvassa el a gyömbér evésének mellékhatásait:

1. Megakadályozza a véralvadást:

A gyömbér természetes vérhígítóként hat a szalicilátok jelenléte miatt. Ezek a savak megakadályozzák a vér alvadását, és széles körben használják aszpirin formájában az artériák elzáródásának megszüntetésére. A túl sok gyömbér mellékhatás azonban súlyos vérzést és vérveszteséget okozhat, ami végül súlyos egészségügyi szövődményeket okozhat.

2. Gyömbér mellékhatások a látásra:

A gyömbér túlzott fogyasztása torz látáshoz és homályos látáshoz vezethet. Bár tudományosan nem bizonyított, egyesek tapasztalták Ginger beavatkozását a látásukba.

3. Gyomorproblémák:

A gyomorproblémák és a gyomorpanaszok a leggyakrabban előforduló gyömbér mellékhatások. A nyers gyömbér mellékhatásai emésztőrendszeri problémák, például gyomorégés, hasmenés, gyomorpanaszok, böfögés, szájfekélyek és laza széklet. Fontos, hogy figyeljen az adagolási korlátokra, hogy elkerülje az ilyen problémákat.

4. Allergia:

A gyömbér túlzott használata bizonyos embereknél allergiás reakciókat okozhat. Az ebben az állapotban észlelt fő tünetek a bőrkiütések, bőrpír, légszomj, viszketés, duzzadt ajkak és irritáció a torokban. Ilyen esetekben jobb abbahagyni a használatot, és azonnal forduljon orvoshoz.

5. Kerülje a terhesség alatt:

A Ginger egyik mellékhatása a terhesség alatt a korai méhösszehúzódások. Ezért javasoljuk a terhes nőknek, hogy kerüljék a gyömbért ebben az időszakban, vagy korlátozzák az adagolást. Ezenkívül a túlzott gyömbér terhesség alatt súlyos gyomorégéshez és savas refluxhoz vezethet. A gyömbér hatása a születendő gyermekre még nem bizonyított, ezért jobb óvatosan használni.

6. Beavatkozás az érzéstelenítésbe:

A gyömbér reagál a műtétek során használt érzéstelenítő termékekkel. Kedvezőtlen reakciót okoz, ami késleltetett gyógyulást és elhúzódó vérzést eredményez. Ezért az aneszteziológusok azt tanácsolják, hogy legalább egy héttel a műtét előtt hagyják abba a gyömbér fogyasztását.

7. Gyermek mellékhatások:

A 2 évesnél fiatalabb gyermekeknek nem szabad adni ezt a fűszeres gyökeret, mivel rendkívül kemény lehet gyengéd gyomrukra. A gyömbér szájégést és fekélyeket is okoz kisgyermekeknél és csecsemőknél. Jobb, ha a gyömbér használatát addig tartja, amíg a gyermek egy kezelhető korosztályba nem kerül.

8. Cukorbetegség:

A gyömbér túlzott fogyasztása veszélyes lehet a cukorbetegek számára. Súlyosan csökkentheti a szervezet vércukorszintjét, és szédüléshez, fáradtsághoz vezethet. A túl sok gyömbér más diabéteszes gyógyszerekkel együtt nagyon káros lehet az emberre. A gyömbér fogyasztása előtt mindig biztonságos megfogadni az orvos tanácsát.

9. Zavart alvás:

A gyömbér teát általában a jó alvás elősegítésére használják. Az előnyök azonban csak akkor vehetők igénybe, ha korlátokat vesznek fel. Ha több mint 3-4 csésze gyömbér teát fogyaszt, az álmatlansághoz, fokozott szívveréshez, szédüléshez, zavartsághoz, gyomorégéshez, hányáshoz és súlyos gyomorrontáshoz vezethet.

10. Az epekövek kialakulása:

A gyömbér fogyasztásával fokozódik az epekiválasztás. Az epehólyag -problémákkal küzdő embereknek orvosuk azt tanácsolja, hogy ne vegyen be gyömbért semmilyen formában. A gyömbér túlzott bevitele súlyos fájdalmat okoz az epekövekben. Az aristolochinsav nevű vegyület felelős a húgyúti problémákért, mint például a vesefibrózis. A tünetek a vizeletkibocsátás rendellenes megváltozása vagy a vér jelenléte a vizeletben.

11. Gyömbér mellékhatások a szívre:

A Ginger egyik mellékhatása a szív számára a szívdobogás. Nagy dózisokban a gyömbérről ismert, hogy borzongást okoz a szívben, homályos látást és álmatlanságot. Emellett csökkent vérnyomáshoz és végső soron szívrohamhoz is vezethet. Mindig tanácsos könnyen kezelni a gyökér adagjait.

12. Vérnyomás:

Ha Ön magas vérnyomású beteg, azt tanácsolta, hogy korlátozza magát a túl sok gyömbér fogyasztásában. A gyömbérről ismert, hogy csökkenti a vérnyomást. Ha nagy mennyiségben vesznek be a szervezetbe, különösen a magas vérnyomású gyógyszerekkel, a vérnyomás kritikusan alacsony lehet. Ez az egyik veszélyes gyömbér mellékhatása a vérnyomásnak.

13. A gyömbér mellékhatásai a hajra:

A Ginger egyik mellékhatása a hajra a fejbőr égése és a kopasz foltok, ha közvetlenül alkalmazzák. A gyömbért soha nem szabad önmagában használni helyileg, mivel nagyon erős lehet. Mindig kombinálnia kell más összetevőkkel, például joghurttal a kockázatok csökkentése érdekében. Emellett mérsékelten fogyasszon gyömbérlevet, hogy komplikációk nélkül élvezhesse a haj egészségét.

14. Rákkezelések:

A gyömbér beavatkozik a kemoterápia során, és olyan szövődményekhez vezet, mint a szédülés, hányás, homályos látás. A ráknak ezek a gyömbér mellékhatásai miatt az orvosok azt tanácsolják a betegeknek, hogy kerüljék el a gyökeret az ülések során.

Reméljük, hogy nagyon hasznosnak találta ezt az információt. A gyömbér jótékony hatással van egészségünkre, bőrünkre és hajunkra. Azonban túl sok mindenből rossz is lehet! Fontos megérteni, hogy minden gyógymódnak megvannak a maga korlátai és adagolási javaslatai. Ha figyelmen kívül hagyja ezeket az utasításokat, a fent említett súlyos szövődményekhez vezethet. Tehát maradjon a korlátok között, és kerülje el ezeket a kellemetlen Ginger-mellékhatásokat!