20 Tudományosan bizonyított fekete cseresznye előnyei a bőrnek, a hajnak és az egészségnek

A cseresznye a világ egyik legnépszerűbb gyümölcse! Két alapvető csoportra oszlanak – édes és savanyú. Az édes cseresznye, különösen a fekete cseresznye gyümölcs hihetetlenül finom, édes ízéről ismert. Ezek a cseresznyék mély fekete-vörös pigmenttel rendelkeznek, ami elnyeri a nevét. Amellett, hogy nagyszerű nassolnivalót kínál, a fekete cseresznye kulcsfontosságú tápanyagokkal, például vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal van ellátva, hogy segítsen a jó egészségben. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a testünk legjobb fekete cseresznye előnyeit.

fekete cseresznye előnyei

Mi a fekete cseresznye?

A fekete cseresznye az egyik cseresznyefajta, amelyet vad cseresznyének is neveznek. Ezeket a gyümölcsöket széles körben termesztik az észak- és dél -amerikai régiókban. Fekete színű pigmentjüket a bennük lévő nagy mennyiségű antocianinból nyerik, így az antioxidánsokban gazdag gyümölcsök egyike.

A fekete cseresznye jó neked?

A fekete cseresznyét a bolygó egyik legegészségesebb élelmiszereként tartják számon. Nagy koncentrációban tartalmaznak gyulladásgátló szereket, hogy csökkentsék az ízületi gyulladás, a köszvény és más ízületi problémák tüneteit. A fekete cseresznye antioxidánsokban is gazdag, hogy megelőzze a hővel kapcsolatos problémákat, a rákot és még a cukorbetegséget is.

Fekete cseresznye vs vörös cseresznye:

A vörös cseresznye, ahogy a neve is jelzi, élénkvörös színű. Édesek, enyhe fanyar ízűek. Ezeket a cseresznyéket egészben fogyasztják, vagy gyümölcslevekhez és desszertekhez használják. A fekete cseresznye viszont sötét lila színű, szinte fekete színű. Nagyon édes ízűek és több pépük van. Ezeket a cseresznyéket a legjobb egészben fogyasztani.

A fekete cseresznye tápértéke:

Íme a 100 gramm fekete cseresznye táplálkozási tény felosztása:

 • Összes kalória: 63
 • Szénhidrátok: 16
 • Cukor: 12.8
 • Fehérje: 1 gm
 • Rost: 2 gm
 • Kálium: 222 mg

A fekete cseresznye előnyei a bőr, a haj számára & Egészség:

Itt soroltunk fel 20 csodálatos fekete cseresznye felhasználást az egészségre, a hajra és a bőrre. Vessünk egy pillantást rájuk.

fekete cseresznye felhasznál

1. Jó alvást idéz elő:

A triptofán és a melatonin néhány olyan enzim, amelyek jelen vannak a fekete cseresznyében, így az egyik tökéletes étel azok számára, akik jó alvást szeretnének. Az álmatlanság vagy az alváshiány számos egészségügyi betegséget okoz, beleértve a depressziót is. Fogyasszon fekete cseresznyét, mielőtt lefeküdne az ágyba, és nézze meg magát mély és egészséges alvásban.

2. Megelőzi a szívbetegségeket:

A kvercetin az egyik antioxidáns, amely a fekete cseresznyében jelen van jó mennyiségben. Ez az antioxidáns rákkeltő tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek a szakemberek szerint segítenek mindenféle szívbetegség távol tartásában. Ez az egyik előny, amire csak a szívproblémák manapság növekvő száma miatt számíthat.

3. A rákokat az öbölben tartja:

A fekete cseresznye antioxidánsokkal van feltöltve, amelyek harcolnak a rákért felelős szabad gyökökkel. A fekete cseresznyében enzimek találhatók, amygdalin néven, amely a fenolsav egyik fajtája. Ez segít csökkenteni a rákos daganatok méretét a szervezetben, és megakadályozza annak terjedését a szervezetben, ami rákot okoz. Ez ismét egy olyan előny, amelyet szeretne kihasználni.

4. Gyulladásgátló tulajdonságok:

A gyulladás tényleges csökkentésének, majd fokozatos kezelésének képessége ismét a fekete cseresznye egyik előnye, amelyet keresnie kell. A fekete cseresznye antocianinjai természetes fájdalomcsillapítók, és enyhítik az ízületekkel kapcsolatos rendellenességeket, például ízületi gyulladást, köszvényt, stb..

5. Gyógyítja az ízületi gyulladást:

A húgysav felhalmozódása a szervezetben kristályok formájában vezet az ízületi gyulladáshoz, valamint annak típusaihoz, például a köszvényhez. Ez gyulladáshoz és rendkívüli fájdalomhoz vezet az ízületekben. A fekete cseresznye levének bevétele segít az ízületi gyulladás és az általa okozott fájdalom kezelésében. Ez azért van így, mert a cseresznyében található antocianin enzimek elősegítik a húgysav lebontását és kiürítik azt a szervezetből. Körülbelül 10 uncia fekete meggylé ajánlott itt minden nap néhány hétig.

6. Védi a fogakat a szuvasodástól:

A gyümölcs vegyületei köztudottan szabályozzák a lepedékképződést a szájban, ami a fogszuvasodás és az üregek fő oka. A fekete cseresznye is ismert, hogy harcol a baktériumok képződése ellen a szájban, ami rossz szagot okozhat. Fogfehérítő tulajdonságokkal is rendelkeznek. Ez a fekete cseresznye egyik legfontosabb egészségügyi előnye.

7. Bőrvédelem:

A cseresznye számos előnnyel jár a bőr számára. A fekete cseresznye rendszeres fogyasztása fényvédőként védi a bőrt az UVA és UVB napsugarak ellen. A gyümölcsben lévő béta -karotin felelős ezért a célért. Ezenkívül elősegíti a bőr egészségét és védelmét. Az antocianinok segítenek a bőrrák megelőzésében. Ez az egyik legjobb fekete cseresznye koncentrátum előnye.

8. A hajhullás ellenőrzése:

A fekete cseresznye arról is ismert, hogy erősíti a hajhagymákat és megakadályozza a hajhullást. A fekete cseresznye gazdag vas tartalma segít megelőzni a vérszegénységet. A vérszegénységről ismert, hogy hajhulláshoz vezet. Tehát, ha le akarja küzdeni a hajhullás problémáját, akkor semmi sem jobb, mint egy maroknyi fekete cseresznye.

9. Késleltetés Az öregedés jelei:

A fekete cseresznye másik fontos előnye, hogy képes az öregedés jeleinek kezelésére. A cseresznyében található antioxidánsok segítenek kiüríteni a szervezetet és a bőrt károsító szabad gyököket. Ezáltal a bőr feszes és fiatalos marad, és megakadályozza a finom vonalakat és ráncokat, amelyek tompítják az arcot.

10. Antioxidáns előnyök:

A fekete cseresznye gyümölcs a világ egyik leghíresebb gyümölcse, különösen ízéről ismert. Csak néhány ember ismeri a fekete cseresznye egészségügyi előnyeit. Bebizonyosodott, hogy ez a gyümölcs csökkenti az oxidatív stresszt, és lehetővé teszi a szervezet számára a különböző fertőzések és betegségek elleni küzdelmet. Semlegesíti a szabad gyököket a szervezetben, amelyek károsak rá, és megőrzi egészségét.

11. Elősegíti a haj egészségét:

A hajhullás megelőzése mellett a fekete cseresznye gyümölcs egészségessé teheti a hajat a tincsekből. Ennek a gyümölcsnek a kivonatait számos kiegészítésben használták, amelyek szintén az öregedésgátló tulajdonság hátterében állnak (korábban tárgyalt). A fekete cseresznye segítségével elkerülheti a töredezett hajvégeket, ami tovább csökkenti a hajhullást. Ez a fekete cseresznye egyik legjobb előnye, amelyért az emberek annyira szeretik ezt a gyümölcsöt.

12. Csökkenti a húgysavat:

Tudományos vizsgálatok szerint bebizonyosodott, hogy a vadon élő fekete cseresznye juice napi fogyasztása csökkentheti a húgysav szintjét, ezáltal kevesebb fájdalmat okozva. Eltávolíthatja az ízületekben lévő kristályokat, amelyek eltömődnek, és óriási fájdalmat okoznak. Nos, a fekete cseresznye megoldhatja ezt és enyhítheti a fájdalmat. A fekete cseresznye egészségügyi előnyei miatt e gyümölcs kivonatai sötét folyékony gyógyszerként is ismertek.

13. Jó edzés utáni snack:

Sokan nem tudnak a fekete cseresznye egészségügyi előnyeiről. A gyümölcs képes csökkenteni az izmok fájdalmát és javítani a közérzeten. Ez a fekete cseresznye egyik legjobb előnye, amely lehetővé teszi edzés utáni élvezetként. Ha fekete cseresznyét tartalmazó fagylaltot fogyaszt, akkor nemcsak zsírt és mesterséges cukrot biztosít a testének, hanem a fekete cseresznye jóságát is..

14. Harcol a bakteriális fertőzések ellen:

A fekete cseresznye gyümölcse képes számos bakteriális fertőzés elleni küzdelemre a benne található egészséges tulajdonságok miatt. Sokan használják ízletes antibakteriális ételként. A gyümölcs szinte az egész világon híres szerves előnyei miatt. A bakteriális fertőzés elleni küzdelem egy gyümölcs segítségével a legtermészetesebb és legegészségesebb módja a betegségek megszüntetésének.

15. Csökkenti a neurológiai betegségeket:

A fekete cseresznye számos egészségügyi előnnyel jár, és a neurológiai betegségek elleni küzdelem az egyik. A gyümölcs bizonyítottan küzd az idegrendszeri betegségek ellen, és számos idegszövetet eltávolít a szervezetben. Az orvosok magabiztosan írják fel ezt a gyümölcsöt számos embernek, és ezért ez az egyik legegészségesebb gyümölcs.

16. Csökkenti a rossz koleszterint:

A fekete cseresznye hatékonyan csökkenti a rossz koleszterin tartalmat a szervezetben. Tanulmányok azt mutatják, hogy a fekete cseresznyelé rendszeres fogyasztása csökkentheti az LDL -szintet, és ezáltal megelőzheti a szívproblémákat. Mivel alacsony kalóriatartalmú gyümölcs, a fekete cseresznye egészséges alternatíva az ócska és olajos ételekhez!

17. Küzd a cukorbetegség ellen:

A fekete cseresznye növelheti az inzulin szintjét, ami szabályozza a vércukorszintet. Ezért ajánlott a fekete cseresznye cukorbetegeknek, különösen étkezés közbeni snackként. Táplálkozási szempontból is magasak, C -vitamint, káliumot és rostot kínálnak jó adagokban. Ez a fekete cseresznye rendszeres fogyasztásának egyik legjobb előnye.

18. Szabályozza a vérnyomást:

A kutatás szerint a fekete cseresznye juice ismerten csökkenti a szív szisztolés értékét. A vérnyomás csökkentésével a fekete cseresznye megakadályozhatja a hirtelen szívrohamokat és más szív- és érrendszeri betegségeket. Van egy bizonyítékokon alapuló tanulmány, amely szerint a fekete cseresznyelé közel 35% -kal csökkentheti az agyvérzés esélyét!

Fekete cseresznye mellékhatások:

Íme néhány fő mellékhatása a fekete cseresznye túlzott fogyasztásának:

 • Emésztési zavarok
 • Laza széklet, rost miatt
 • Belső gáz
 • Puffadás
 • Gyomorgörcs
 • Allergia a fekete cseresznye kivonat miatt az érzékeny gyomorban

A fekete cseresznye kulináris élvezet, hűvös éghajlaton termesztik. Ezek a gyümölcsök ritka látvány az indiai piacon, és bizonyos online áruházakban kaphatók. Egy vagyonba is kerültek, így a helyiek számára kevésbé ismert gyümölcsök közé tartoznak. Ha azonban lehetősége nyílik arra, hogy külföldre menjen, és meglátogassa valamelyik nyugati országot, a fekete cseresznye kedvére gyönyörködhet.