5 meglepő kardamom mellékhatás – tudnod kell

A fűszerek királyságában a kardamomot gyakran „királynőnek” nevezik kellemes illata és íze miatt. Édes és fűszeres íze van, így sokoldalú összetevője mind a sós ételeknek, mind a desszerteknek. Különösen Indiában bevett gyakorlat, hogy minden étkezés végén kardamomot rágnak az emésztés javítása és a száj felfrissítése érdekében.

A kardamom túlzott mennyisége azonban számos mellékhatáshoz vezethet. Gyomorpanaszokat, hányingert, hányást és extrém esetben epehólyag -problémákat is kiválthat. Nézzük meg a kardamom nagy mennyiségben történő fogyasztásának számos mellékhatását.

Súlyos kardamom mellékhatások, amelyeket tudnia kell

Súlyos kardamom mellékhatások:

Az alábbiakban felsoroljuk a kardamom súlyos hátrányait. Vessünk egy pillantást rájuk.

1. Allergiához vezet:

Sokan allergiásak lehetnek a fűszerben található enzimekre. A bőrallergia az egyik leggyakoribb dolog, amit itt látni kell. A dermatitis és a csalánkiütés a leggyakoribb bőrbetegségek közé tartozik. A túlérzékenység és a légúti allergiák ismét a kardamom okozta allergiák másik vége. A mellkasi fájdalom és szorítás, kellemetlen érzés és légszomj sok embernél mellékhatásként jelentkezik.

2. Fájdalom az epehólyagban:

Vannak hasi fájdalmak, amelyeket sokan tapasztalnak a kardamom fogyasztásakor. Ez általában azokra vonatkozik, akik kövekkel vagy az epehólyag problémájával rendelkeznek. Ez az egyik mellékhatás, amelyet sok szakember bizonyított, és határozottan az egyik súlyos fekete kardamom mellékhatás, amelyet tudnia kell.

3. Impotencia:

Sok tanulmány szerint a túlzott kardamombevitel sok problémát mutatott a férfiak termékenységében. Sokan panaszkodtak a kardamom miatt a test impotens viselkedésére. Lehet, hogy nem bizonyították teljesen, de akkor mindenképpen az egyik mellékhatás, amelyre sokan panaszkodtak. Tudni kell, hogy minden fűszerbevitelnek van határa, beleértve a kardamomot is, különben fordított hatásokat vált ki. Ez a fekete kardamom egyik mellékhatása.

4. Gyógyszerkölcsönhatások:

A zöld kardamomnak sok mellékhatása van. Ezt a fűszert könnyedén és megfelelő tudatossággal kell bevenni, amikor az emberek bizonyos gyógyszereket szednek. Voltak olyan esetek, amikor a kardamom interakcióba lépett a gyógyszerekkel, ami általában súlyos egészségügyi következményekhez vezet.

A legtöbb ember nincs tisztában ezzel a mellékhatással, és folyamatosan kardamomot fogyaszt.

A legjobb, amit tehetünk, ha elkerüljük, hogy a kardamom közvetlenül szájfrissítő legyen, amikor gyógyszereket szed. A következő problémák kezelésére szolgáló gyógyszerek általában kölcsönhatásba lépnek a kardamommal, hogy mellékhatásokat okozzanak: májgyógyszerek, HIV -gyógyszerek, irritábilis bél szindróma elleni gyógyszerek, véralvadásgátlók, aszpirin, antidepresszánsok, epekő -gyógyszerek és vérlemezke -gátló gyógyszerek.

5. Növeli a vérzés kockázatát:

Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a sok kardamombevitel valójában olyan helyzeteket okozhat, amikor a vérzés kockázata magasra nő. Ez egy újabb mellékhatás, amely ehhez a fűszerhez kapcsolódik, és meghaladja a felső bevitelt. Tudnia kell azokról a konkrét esetekről, amikor fokozhatja a vérzést, és ehhez orvoshoz vagy szakemberhez kell fordulni.

Ezek a kardamom mellékhatások nem ijesztgetnek, vagy arra kényszerítenek, hogy hagyd abba az evést. Ennek a cikknek az a célja, hogy tudatosítsa a helyes egyensúly elérésében. Sok ember bevett gyakorlata, hogy túlzásba viszi azt, ami szerintük jót tesz az egészségnek. Sajnos ez a hiba sokba kerülhet egészségükben és pénzükben. Ugyanez a szabály vonatkozik a kardamomra is. Tartsa be az ajánlott adagokat, és élvezze a kardamom legjobb előnyeit ahelyett, hogy áldozatai lennének!