Hogyan kell használni a ricinusolajat székrekedés esetén?

A ricinusolaj halványsárga olaj, amelyet ricinusbabból nyernek, tisztítószerként, kenőanyagként és az olaj alapú termékek gyártásában használják, a ricinusolaj használata a munka előidézésére. először kezdődött. Bár sok természetes módszer létezik a vajúdás kiváltására, nagyon kevés vegyület olyan hatékony, mint a ricinusolaj.

A ricinusolaj használata székrekedés esetén?

Sokan, különösen az orvosok ellenzik a ricinusolaj rendszeres használatát. Ha ricinusolajra van szüksége a napi rutin szabályozásához, akkor nem a megfelelő módon nézi a problémát. A ricinusolaj túlzott használata folyadék- és elektrolit -egyensúlyhiányhoz és egyéb komplikációkhoz vezethet.

A ricinusolajat nagyon pontos módon kell használni székrekedés esetén!

A székrekedés nagyon gyakori probléma sok ember körében, mivel kevesebb vizet iszik! Ha valaki nem járt WC -be az elmúlt napokban, és előfordulhat, hogy a széklet közelébe kerül, azaz gyorsan kell cselekednie. Nem szabad várni egy újabb napra. A ricinusolaj segíthet.

ricinusolaj-székrekedés

A székrekedési válság idején a ricinusolaj ajánlott napi bevitele Egy evőkanál felnőtteknek és egy teáskanál gyermekeknek! A ricinusolajat éhgyomorra kell bevenni, ez a legjobb, ha reggel, amikor felébred.

Az adag bevétele után hagyjon 4-6 órás szünetet, mielőtt az első késztetés WC -re menne. A ricinusolaj robbanásveszélyes hasmenést is okozhat. Előfordulhat, hogy többször is el kell mennie a WC -be, ezért ne menjen túl messze a mosdóktól vagy a vécéktől! Győződjön meg arról, hogy gyorsan hozzáfér a WC -hez a lenyelés utáni órákban.

Az olaj íze nagyon kellemetlen. Érdemes kis mennyiségű savanyú ízzel, például naranccsal vagy valamilyen lével keverni, vagy csak csípni az orrát, és lenyelni. Különösen a gyerekek nehezen tudják bevenni a javasolt összeget! A ricinusolaj székrekedés enyhítésére az ókori egyiptomi időkre vezethető vissza. Amerikában a ricinusolaj használata az úttörők idejéből származik. Az utazó orvostudományi férfiak ricinusolaj és alkohol kombinációját árulták a székrekedéstől a gyomorégésig.

A ricinusolajat ma is belsőleg használják, mint stimuláló hashajtót krónikus székrekedés esetén. Külsőleg különböző bőrirritációk, hajhullás ellen alkalmazható, és iparilag a festékektől a kenőanyagokig mindenben használható.

Figyelem: Ne használjon ricinusolajat székrekedésre, ha terhes!

Az alábbiakban négy egyszerű lépést ismertetünk, amelyek segítenek a székrekedésből való újraélésben ricinusolaj használatával.

1. lépés:

A ricinusolaj adagolása felnőtt és gyermek esetében eltérő. Az adagolás a székrekedés szintjétől is függhet! Az adagot mindig az orvos vagy gyógyszerész megfelelő receptje alapján kell bevenni. Ha nem tud útbaigazítást kapni senkitől, akkor vegyen be egy kanál ricinusolajat, ha felnőtt, azaz 4,92 milliliter, és tegyen egy kanalat, ha gyermek, azaz 2,46 milliliter.

2. lépés:

Most el kell döntenie, hogy naponta egy kanálnyit vesz be, vagy 3-7 nap közötti időközönként. Ez függhet a székrekedés súlyosságától is. kövesse a gyógyszerész utasításait, és reggel, üres gyomorral vegye be a bevételt a legjobb eredmény elérése érdekében.

3. lépés:

Vegyen egy megfelelő mérőkanállal az olaj felvételéhez. Mintha többet vennél be, mint amennyit elvárunk, nagy felhajtásba keveredhet! Az olajat akkor is keverheti, ha nem tudja közvetlenül bevenni az étellel (reggelivel), de a végeredmény nem lesz olyan jó, mint szükséges.

4. lépés:

Ha 7 napon belül nem enyhül a székrekedés, forduljon orvosához! Szenvedőjévé válhat más, székrekedéshez nem kapcsolódó problémának.