Hogyan kell használni a szegfűszeg olajat a fogakhoz?

A fogak az arc szerves részét képezik, ahol nemcsak a névértéket növelik, hanem rendkívül fontosak az ételek rágásához is. Ezért védeni és gondozni kell őket. A fogak karbantartásának egyik leghasznosabb terméke a szegfűszeg olaj. Kiváló természetes orvosság a fogakkal kapcsolatos bármilyen betegségek kezelésére, és számos más előnnyel is rendelkezik. Ha gyötrelmes fogfájása van, és a fogorvos nem tud segíteni, mindig megpróbálhatja a szegfűszegolajat használni az érintett területen, bár lehet, hogy nem gyógyítja meg teljesen a problémát, de jelentős mértékben enyhül. Ennek az olajnak a használatához meg kell értenünk az eredetét, kémiai összetételét, a medenceolaj tulajdonságait, az olaj használatának módját és az óvintézkedéseket, amelyeket az alkalmazás során meg kell tenni.

hogyan kell használni a szegfűszeg-olajat a fogakhoz

Hogyan kell használni a szegfűszeg olajat a fogakra?

Eredet:

Ahogy a neve is sugallja, a szegfűszegolajat a szegfűszeg növényének és az egyenlítő közelében őshonos fáknak a részeiből nyerik ki. A szegfűszeg a virágbimbó, amely szárításkor vörösesbarna színűvé válik, és az olajat nemcsak ezekből a rügyekből nyerik ki, hanem a leveleket és a szárot is.

Kémiai összetétel:

A szegfűszegolajban található vegyi anyagok egy része eugenol-acetát, kariofilén, izo-eugenol, de elsősorban az eugenol a fő vegyszer, amely a szegfűszegolajban található, és felelős az olaj számos tulajdonságáért.

A szegfűszeg olaj tulajdonságai:

A szegfűszeg olaj terápiás jellegű, és számos gyógyító tulajdonsággal rendelkezik, amelyek hasznosak a fogakkal kapcsolatos problémák kezelésében

1. Antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik:

A szegfűszeg olaj híres anti-szeptikus tulajdonságairól. A szegfűszegolajban található kémiai összetevők a legalkalmasabbak az elsődleges fertőzések leküzdésére, és ha gondosan alkalmazzák, megakadályozzák a fogszuvasodást

2. Fájdalomcsillapító jellegű:

Az eugenol jelenléte fájdalomcsillapító jellegű. Ez egy nagyon hatékony fájdalomcsillapító, és azonnali enyhülést biztosít, ha nem állandó.

3. Görcsoldó:

Sokszor fogbetegségben szenvedő személy nagyon szorító görcsöket kap. A szegfűszeg olaj görcsoldó jellegű, és így megakadályozza ezen görcsök előfordulását.

4. Fertőzésellenes:

A szegfűszeg olaj kiválóan alkalmas a másodlagos fertőzések megelőzésére. Fogszuvasodás esetén az ilyen fertőzések minden bizonnyal megtörténnek, de a szegfűszegolaj alkalmazása biztosítja, hogy a fertőzéseket távol tartsák.

5. Töltőanyagként használják:

A fogorvosok tisztában vannak az olyan vegyi anyagokkal, mint az eugenol, amely szegfűszeget tartalmaz, ezért cink -oxiddal kombinálják és ideiglenes tömésként használják. Az eugenolt a gyökércsatorna tömítőanyagának részeként is használják.

6. Antibakteriális tulajdonságok:

A cove olaj antibakteriális tulajdonságokkal rendelkezik, és lényegében olyan helyeken adják be, ahol súlyos fogfájás jelentkezik, amely felszínre kerülhetett egy szuvas fog, repedezett fog miatt, ami bakteriális fertőzést okozhat a fog gyökerében és fájdalmat okozhat.

Módszer:

A szegfűszeg -olaj alkalmazása viszonylag egyszerű. Áztasson vattát ebbe az olajba, és helyezze be az érintett területre. A nagyobb hatékonyság érdekében óránként cserélje a gyapotot. Egy másik módja ennek az olajnak az, ha felveszi a tampont ezzel az olajjal, és balzsamként viszi fel az ínyre és a célterületre. Sokan inkább a szegfűszegolaj hígított oldatába mártott teazacskót használják; ez a módszer általában enyhe esetekben hatékony.

Óvintézkedések:

Bizonyos óvintézkedések betartása mindig hasznos, mivel a szegfűszegolaj hatásos és káros hatásokkal járhat, ha nem vigyáznak megfelelően. Csak rövid ideig használható, mivel ez ideiglenes enyhítés eszköze, és nem megfelelő megoldás minden problémára.

A szegfűszegolaj erős közeg a fogakkal kapcsolatos problémák megoldásához, de ha a probléma továbbra is fennáll, ésszerű lenne megmutatni egy fogorvosnak, hogy elkerülje a jövőbeni szövődményeket.