Hogyan kell használni a zöld teát cukorbetegségben?

Ön zöld tea ivó? Akkor tudnia kell, hogy a zöld tea fontos szerepet játszik a cukorbetegségben. Igen, a zöld tea csökkenti a vércukorszintet. A lakosság évszázadok óta fogyaszt teát, és ma ez a második főként elfogadott ital a világon (később, mint a víz). Sok ilyen hírnév származhat a zöld tea számos, széles körben ismert előnyéből, számítva annak erejét a rák megállítására és a mentális egészség megőrzésére. Ebben a cikkben azonban a zöld tea cukorbetegségben betöltött szerepéről beszélünk.

Hogyan kell használni a zöld teát cukorbetegség esetén

A cukorbetegség olyan betegség, amelyet az inzulin nem megfelelő szekréciója ír le, amely egyébként sértő teljesítményt eredményez, és amely meggátolja a glükóz megfelelő asszimilációját a szövetekben, ráadásul a vércukorszint fokozott figyelméhez vezet, amelyet végül ki kell üríteni a vizelettel. A sokrétű biokémiai reakció során a tea – különösen a zöld tea – segít érzékenyíteni a sejteket, ezért egészségesebben képesek a cukor metabolizálására. A zöld tea kiváló a cukorbetegek számára, mivel elősegíti az anyagcsere -rendszer egészségesebb működését.

A zöld tea előnyei:

  • Csökkenti a 2 -es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát
  • Javítani kell az inzulinérzékenységet
  • Fenntartani az egészséges vérnyomást
  • A vérrögök megelőzése
  • Csökken a daganatos megbetegedések veszélye
  • A szív- és érrendszeri betegségek esélyének csökkenése

A zöld tea mechanizmusa cukorbetegség esetén:

Amint a keményítőt elfogyasztják, szüksége van az amiláz enzimre, hogy egyszerű cukrokká szakadjon, és bekebelezheti a véráramba. A zöld tea polifenolok csökkentik az amilázt. Az egyik olvasat azt mutatja, hogy csak 1 csésze zöld tea 87%-ban fenntartotta az amiláz hatását. Egy újabb tanulmány azt mutatja, hogy a zöld tea eltávolítása csökkenti a glükóz és az inzulin normális emelkedését, miközben 50 gramm keményítőt fogyasztottak.

A zöld tea hatása a cukorbetegségre:

1. A zöld tea közepesen feldolgozatlan, és kétszer olyan gazdag antioxidánsokban, mint a C -vitamin. Elnyeli a polifenolokat, amelyek a kutatók szerint fokozhatják az inzulin aktivitását. Ezenkívül a tej hozzáadása a teához csökkenti a tea inzulinérzékenységét.

2. A cukorbetegség olyan egészségi állapot, amelyet általában a 2-es típusú cukorbetegséggel együtt az 1-es típusba sorolnak. Ha egy személyt 1 -es típusú cukorbetegségben diagnosztizálnak, akkor a hasnyálmirigy nem termel különben minimális mennyiségű inzulint.

3. Az inzulin egy hormon, amely szükséges a vércukorszint csökkentéséhez, valamint a sejt normál működésének szabályozásához. A 2 -es típusú cukorbetegségben a test sejtjei nem tudnak reagálni a hasnyálmirigy által termelt inzulinra. Extra a cukorbetegséggel kapcsolatos élelmiszerekben

4. A zöld tea poliszacharidokat tartalmaz, amelyek segítenek csökkenteni a vér glükózszintjét, ráadásul sugár- és rákellenes tulajdonságokkal is rendelkeznek.

5. A zöld tea EKGC -je hasznos a 2 -es típusú cukorbetegség mellett, mivel elősegíti a szükséges mennyiségű glükóz lenyűgözését.

6. A zöld a 2 -es típusú cukorbetegség egyik legjobb természetes gyógymódja, mivel nemcsak a szacharózszintet csökkenti, hanem a zöld teában található katekinek is segítenek a természetes glükóz zavarásában az emésztőrendszerben.

7. A zöld tea élénk alkotórésze, amely ki van téve a bél glükóz és a lipid felvétel lassításának, egy bizonyos fajta flavonoid, a gallát katekinek. Mérik, hogy a vércukorszint csökkentéséhez elengedhetetlen mennyiségű gallát -katechin normál mennyiségű zöld teából érhető el.

8. Ezzel szemben a zöld tea mennyisége, amely csökkenteni kívánja a bélből származó lipidfelvételt, felülmúlja az emberi hatásokat. A véráramba kerülve a gallát -katekinek valóban fokozhatják az inzulin -konfliktust, ami lehangoló következmény, különösen elhízott és cukorbetegeknél.

Zöld tea cukorbetegségre