Uborka szemnek: hogyan kell használni és előnyei

A szemek testünk egyik legfontosabb szerve, és sok gondoskodást és kényeztetést igényelnek, mivel felelősek a látásunkért. Az egyik leggyakrabban használt természetes termék a szem pihentetésére és külső táplálására az uborka. Ez valójában egy zöldség, amely teljesen szolgálja a szemet. Ha vissza akarja hozni a csillogást a fáradt szemekben, és ragyogást szeretne adni, használja bőségesen az uborkát. Ez a cikk szemrevételezéssel szolgál az uborka szemre való használatáról, előnyeiről, hatékonyságának okairól és óvintézkedéseiről az uborka szemre való használata során.

Az uborka hatékony kezelésként használható külsőleg és belsőleg is. Külsőleg felvihető a szemre, levét pedig a szem belső megerősítésére lehet fogyasztani. Ideális esetben a nyers uborkát szeletelni kell. Vegyünk két vastag darabot, és fedjük le vele a szemeket körülbelül 15 percig. Ügyelni kell arra, hogy a szeleteket úgy válasszuk ki, hogy azok lefedjék az arc teljes szemterületét. Az optimális eredmény érdekében győződjön meg arról, hogy a szeletek lehűltek. Ha 15 perc uborkafelhordás közben megtartja a fekvő helyzetet, megakadályozza a szeletek állandó leesését.

Az uborka előnyei a szem számára

Az uborka előnyei a szem számára:

Jól ismert tény, hogy az uborka segít csökkenteni a szem puffadtságát. Ezen kívül számos más előnye is van az uborka szemnek való használatának.

A sötét körök csökkentése:

A szem körüli kitágult erek a fő okok a sötét karikák mögött. Hűtött uborka alkalmazása esetén ezek az erek összehúzódnak, megszüntetve a sötét karikákat és megőrizve a bőr eredeti színét.

A felesleges víz eltávolítása:

Az uborka kivonhatja a felesleges vizet a szem alatti bőrsejtekből, mivel antioxidáns, koffeinsavat és aszkorbinsavat tartalmaz, amelyekről ismert, hogy megállítják a vízvisszatartást.

A gyulladás megelőzése:

Az uborka bizonyos vegyületeket, például béta -karotint és magnéziumot tartalmaz, amelyek segítenek gyógyítani a sérülések, fáradtság és a szem túlterhelése okozta gyulladást. A gyulladást jelentősen csökkenti a hideg borogatási terápia, amelyet ezek a hűtött uborkák biztosítanak, miközben működnek a kitágult ereken.

Megakadályozza a varjú lábát:

A szemeket körülvevő bőr nagyon vékony szövetekkel rendelkezik, és hajlamos a nyújtásra és ráncosodásra, ha nem megfelelően hidratált. Az uborka hidratáló szerként működik, mivel hidratálja a bőrt és megakadályozza a szarkalábak kialakulását.

Hogyan hatékony?

Az uborka 90 százalékban vizet tartalmaz, ami fő oka hatékonyságának, mivel hidratálja a szem körüli bőrt. Mivel a víz természetesen hűvös, képes megszabadulni a puffadtságtól, viszketéstől és gyulladásoktól. Az uborkának nincs mellékhatása, mivel nagyon enyhe, és ez fokozza hatékonyságát.

Óvintézkedések:

Bár az uborka köztudottan nagyon biztonságos a szem számára, használat előtt meg kell bizonyosodni az alapvető biztonságról. Elsősorban a szemeket kell csukva tartani az alkalmazás során, mivel fennáll az esélye, hogy az uborka lé a szembe kerül, ami irritálhatja a szemet.

Az uborkaszeletek felhordása során viszonylag biztonságos és nyugodt légkört kell választani, hogy elkerüljük a kívánt eredményt akadályozó zavarokat..

Az optimális eredmény érdekében ügyelni kell az uborka hűtésére is.

Az uborka a szem számára az egyik legkedvezőbb árú és könnyen hozzáférhető szemkezelés, amelyet meg lehet kapni azzal az előnnyel, hogy otthonunk szentségében is elvégezhető. Ha legközelebb egy másik partin kell részt vennie egy éjszaka után, és szeretne megszabadulni a fekete karikáktól és a szem körüli puffadtságtól, próbálja kihasználni a hűtőszekrényben fekvő uborkát. Biztos lehet benne, hogy nem fog csalódni.