Hårfaldsforebyggelse: 15 ting du kan gøre for at stoppe hårfald!

Forhindre hårfald

Hårfald er et almindeligt fænomen blandt mennesker i alle aldre, uanset køn. Men vidste du, at folk mister omkring 50 til 100 tråde om dagen? Selvom det forventes, bliver dette hårfald et problem, når det krydser grænsen. Der er flere grunde som ernæringsmangel, moderne livsstil eller arvelige faktorer, der spiller en væsentlig rolle, især hvis du mister meget hår. Dette indlæg giver dig et glimt af nogle af de bedste tips, du kan følge for at stoppe hårfald naturligt.

Hvorfor falder hår ud?

Hårfald er et udbredt fænomen blandt mennesker uanset køn og alder. Nogle mennesker har hele deres krop påvirket, og få har hårtab i hovedbunden. Nogle af de faktorer, der udløser hårtab er:

 • Hvis du har kvindelig eller mandlig skaldethed i din familiehistorie.
 • Hormonelle ændringer i overgangsalderen, graviditeten og fødslen.
 • Skjoldbruskkirtlen ubalance.
 • Stråling.
 • Medicinske problemer såsom hårtrækningsforstyrrelse, alopecia areata og ringorm.
 • Medicin mod kroniske problemer som gigt, højt blodtryk, kræft, gigt og hjerteproblemer.
 • Binder håret for stramt.
 • Manglende næring.
 • For meget brug af hårstylingsværktøjer.
 • Avanceret alder.
 • Stress.
 • For meget vægttab.

Sådan stopper du hårfald?

Selvom hårtab er ret almindeligt, kan det resultere i skaldethed, hvis det går ud af hånden. Her er de få ændringer, du kan foretage, der vil vise en enorm forskel i dit hårfald.

1. Vitaminer:

Vitaminer er afgørende for en sund funktion af vores krop. Men når det kommer til hårfald, spiller både eksterne årsager og mangler i vitamin H, D og E en afgørende rolle. Du kan genoprette hårvækst ved at genoprette sådanne mangler ved at supplere din krop med nødvendige vitaminer (1).

Selvom det er lovende, kan overforbrug af vitamintilskud forårsage tilstande som alopeci, hvilket kan være en alvorlig bivirkning. Så tag vitamintilskud under tilsyn af en professionel.

2. Hovedbundsmassage:

Hovedbundsmassage til hårfald

Hvem føler sig ikke afslappet med en hovedbundsmassage? Sammen med afslapning vil du være i stand til at reducere hårfald og stimulere hårvækst ved at massere dit hår med nogle olier som kokosolie, arganolie, ricinusolie og pebermynteolie (2). Disse olier hjælper med at styrke håret fra rødderne, genopliver hårsækkene ved at komme ind i de dybeste lag i din hovedbund.

Ingredienser:

 • Kokosolie/arganolie/ricinusolie/pebermynteolie.

Procedure:

 • Varm den ønskede olie.
 • Brug dine fingre til at anvende den lunkne olie på din hovedbund.
 • Massér forsigtigt din hovedbund i cirkulære bevægelser i cirka 15 til 20 minutter.
 • Gentag denne procedure mindst to gange om ugen for effektive resultater.

3. Vælg en mild shampoo, der passer til dit hår:

Efter en varm hovedbundsmassage skal du bare vaske dit hår. Men markedet er oversvømmet med mange hårrensere, der hævder at være kemikaliefri og tilbyder flere andre fordele, der gør det svært at vælge en til dig selv.

Men når du leder efter et produkt til at kontrollere dit hårfald, skal du vælge en medicinsk eller en skånsom urteshampoo til at vaske dit hår. Sørg for at se på ingredienslisten for at udelukke allergener, og om produktet er egnet til din hårtype.

Shampoo dine tråde med en krusende bevægelse, og brug en cirkulær bevægelse til at massere din hovedbund. For at fjerne snavs eller ophobning skal du prøve at shampoo dit hår to gange om ugen.

4. Glem ikke at bruge en balsam:

Lige så nødvendigt som at vælge den rigtige shampoo, er en nærende og fugtgivende balsam et must for at afslutte din hårplejerutine med et brag. Derudover beskytter en balsam dine aksler mod skader, hvilket gør dit hår håndterbart og forhindrer hårfald. Brug en dyb konditionerende hårmaske en gang om ugen i dit hjem. Her er opskriften.

 • Tag honning, mælk og bland dem i en skål.
 • Påfør blandingen forsigtigt på dit hår jævnt og lad det stå i cirka 20 minutter.
 • Brug en mild shampoo til at vaske dit hår, og glem ikke at pleje dit hår.

5. Tør dit hår forsigtigt:

Tørring af dit hår kan ligne et dagligdags trin i din hårplejerutine, men det er nødvendigt at gøre det godt for at forhindre skade på dit hår. For eksempel kan du bruge et blødt håndklæde til naturligt at suge det overskydende vand i og derved tørre dit hår forsigtigt.

Sørg for, at du ikke beskadiger rødderne eller skaftene, mens du tørrer dit hår, og brug en forsigtigt skrøbelig bevægelse. Selvom hyppig brug af føntørrere er skadeligt, kan du bruge en hårtørrer i moderate omgivelser, hvis du har travlt.

6. Brug en trækam:

Plastkamme er et almindeligt syn i enhver husstand. Men den statiske elektricitet i plastkamme kan forårsage sammenfiltringer, som kan resultere i hårtab. Så for at undgå yderligere skader og derved falde hår, skal du bruge en træ med bred tand til at afvige dit hår. Da hårrødderne er bløde og sarte efter et hovedbad, skal du undgå at børste vådt hår. I stedet, hvis du har virvar, kam nedefra og flyt derefter opad.

7. Prøv ikke at style for meget:

Selvom vi alle kan lide at blive synkroniseret med den nuværende mode og trend, kan brug af for mange stylingsværktøjer skade dit hår. Glatning, perm, farve og blegning af dit hår kan gøre dine lokker svage og sprøde; så. Undgå gentagen styling, hvis du vil stoppe overdreven hårfald.

Du kan følge gør -det -selv -metoder eller bruge ruller til at krølle dit hår uden at forårsage for meget skade. Dæk dine gråtoner med naturfarver.

8. Ernæring:

En kost og korrekt ernæring spiller en væsentlig rolle, når det kommer til at reducere hårfald naturligt. her er nogle ting, du skal medtage i din kost for sundt hår og hovedbund

Protein: Indtagelse af proteinrige fødevarer hjælper med at styrke og beskytte dit hår, fordi håret består af keratinprotein (3). Kyllingebryst uden hud, linser, sojabønner, frø, nødder, æg og fisk er proteinrige fødevarer.

Omega 3: Betændelse i vores krop kan forårsage hårfald, og omega-3 hjælper med lav betændelse og stress, der styrer hårfald naturligt (4). Fed fisk og fiskeolie er de bedste kilder til omega-3 fedtsyrer.

C -vitamin: Høj ophobning af toksiner kan udløse hårtab, og C -vitamin er en kraftig antioxidant, der fjerner frie iltradikler, hvilket reducerer chancer for hårfald (5). Appelsiner, søde lime, stikkelsbær er nogle af de fødevarer, der er rige på C -vitamin.

9. Grøntsager:

Grøntsager er fremragende kilder til vitaminer og mineraler, der gør dit hår stærkere ved naturligt at nære dine hårsække. Prøv at inkludere mindst tre forskellige slags grøntsager på en dag, såsom spinat, damefinger, flaskepumpe, sød kartoffel, tomat, squash, græskar og rå papaya. Derudover kan du indtage dem i salater eller karryretter.

10. Bliv hydreret:

Hvis du vil stoppe dit hår fra at falde ud og tynde ud, er det vigtigt at holde dig hydreret. Dehydrering resulterer i hårfald, da ikke at drikke nok vand kan føre til livløst, tørt og kruset hår. Desuden forbedrer vand cirkulationen af ​​vitaminer og mineraler, der er afgørende for hårvækst, ved at smøre hårsækkene. Så for at forhindre hårfald skal du drikke mindst to til tre liter vand om dagen.

11. Reducer forbruget af alkohol:

Alkohol

Vitaminer og mineraler er afgørende for sund hårvækst. Alligevel reducerer alkoholforbruget din krops evne til at optage vigtige vitaminer og mineraler ved at forårsage dehydrering, hvilket resulterer i hårfald. For at forynge og styrke dine hårsække skal du indtage kølet frugtsaft i stedet for alkohol.

12. Sov godt:

Sov godt

Hele din krop genstarter, mens du sover. Sovetid hjælper din krop med at forynge og giver din krop til at hele fra slid. Stresshormonniveauerne kaldet cortisol stiger, hvilket gør dine hårsække svage, hvilket resulterer i hårtab, hvis du ikke får nok søvn.

Styrk dit immunsystem, reducer stress, foryng dit sind og din krop ved at få seks til syv timers søvn. For at få stressfri, uafbrudt søvn skal du slukke for alle de elektroniske gadgets, lytte til beroligende musik eller tage et varmt vandbad.

13. Åndedrætsøvelser og yoga:

En ordentlig træningsrutine er afgørende for at opretholde både fysisk og psykisk velvære. Derudover hjælper vejrtrækningsøvelser og yoga med at styrke dit immunsystem, fremme hårvækst ved at stimulere blodcirkulationen. Nogle af de yogastillinger, du kan prøve, der hjælper med at reducere udtynding af hår og hårfald er:

 • Sirasasana.
 • Sasankasana.

Du kan øve udvisning af toksiner fra din krop og øge hårets sundhed ved at øve vejrtrækningsøvelser som kapalbhati og anulom vilom.

14. Stop med at ryge:

Stop rygning

Rygning er sundhedsskadeligt er et tegn, der er skrevet på selve pakningen. De frie iltradikaler, der findes i cigaretrøg, kan være skadelige for både aktive og passive rygere. Derudover kan det føre til et svækket immunsystem, hvis toksinerne ikke udvises. Dette øger hårfaldet, da det skader hårsækkene (6). Så for at kontrollere hårfaldet skal du reducere eller undgå rygning.

15. Prøv at bevare et svedfrit hoved:

Hovedbundshygiejne spiller en vigtig rolle for at opretholde dit hårs sundhed og skønhed. Prøv at holde dit hoved svedfrit, uanset om du generelt sveder meget eller om du træner meget. Sved for meget vil føre til bakterievækst, svampeinfektioner, blokerede porer og mælkesyreophobning, fordi din hovedbund bliver dehydreret. Glem ikke at vaske dit hår hver gang du træner og tørre dit hår med et rent og blødt håndklæde for at forhindre overdreven hårfald.

Resumé:

Selvom hårfald er ret almindeligt, kan enkle ændringer i din kost og livsstil gøre en stor forskel i dit hårs sundhed. Dette vil ikke kun stimulere hårvækst, men reducere hårfald i høj grad. Du kan se gode resultater ved at implementere de tips, der er nævnt i denne artikel. Du bør straks konsultere en læge, hvis hårfaldet fortsætter med at udelukke eventuelle underliggende problemer.